دكتر فرشته عسگري در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: آمار مربوط به هپاتيت B و C از سال 1377تا كنون بين 7 هزار تا 11 هزار مورد آلوده به صورت متغير بوده است ، به گونه اي كه در سال 77 حدود 7 هزار مورد آلوده به اين نوع هپاتيت ها در كشور وجود داشت اما در سال هاي اخير 10 هزار مورد بوده كه شايع ترين آنها هپاتيت B و بيش از 8 هزار مورد است.
وي با بيان اينكه از ميان آلوده شدگان به هپاتيت B و C كه از نوع هپاتيت قابل انتقال از راه خون است ،حدود 20 درصد در سير بيماري بوده اند، گفت: از ميان 8 هزار مورد آلوده به هپاتيت B نزديك به دو هزار نفر فاز بيماري را طي مي كنند.
كارشناس هپاتيت مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت ادامه داد: از ميان 10 هزار و 800 نفر آلوده به هپاتيت B و C، هزار مورد به هپاتيت C آلوده هستند كه 60 تا 80 درصد اين نوع هپاتيتي ها به سمت مزمن شدن مي روند اما درصد كمي ازآلوده شدگان به هپاتيت B ممكن است مزمن شوند.
وي اظهار داشت: ميزان آلودگي به انواع هپاتيت در كشور بر اساس مطالعات انجام شده در كشور نظير مطالعه بر روي جمعيت عمومي كشور كه 7/1 درصد جمعيت كشور را آلوده شدگان به هپاتيت B و در ساير مطالعات اين ميزان 2 تا 3 درصد را شامل مي شود همچنين 1/0 درصد نيز آلوده به هپاتيت C در كشور تخمين زده مي شود.
مسوول واحد هپاتيت مركز مديريت بيماري هاي وزارت بهداشت و درمان با بيان اينكه هپاتيت قابل انتقال از راه خون شامل هپاتيت B ،C و D و انواع ديگري مي شود كه نسبت اين سه نوع نادرتر است و اين نوع هپاتيت ها از اهميت بسياري برخوردار است، تصريح كرد: مزمن شدن بيماري و يا عدم آن در انواع هپاتيت بسيار قابل توجه است چون در صورت مزمن شدن، با از كار افتادن سلول هاي كبدي و نارسايي كبدي منجر مي شود.
نظر شما