به گزارش خبرگزاری مهر، در پیام محمد باقر خرمشاد رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آمده است: سعدی بزرگمردی است که در طلب دانش و تجربه جهان اسلام آن روزگار را زیرپا گذاشت و از محضر مشایخ بسیار، نکتهها آموخت و حاصل این آموختهها و تجارب را به زیباترین وجهی به قید کتابت کشید، به گونهای که پس از گذشت قرنها هنوز سعدی در پهنه زبان و ادبیات فارسی، فارِسی است که میدان فصاحت و سخنوری در تصرف اوست.
در ادامه این پیام آمده است: آنچه آثار سعدی را در گذار زمان بیبدیل نگاه داشته علاوه بر هنر سخنوری محتوای انسانی و اسلامی والای این گوهرهای بیبدیل است. در روزگاران ما که توجه به انسان و حرمت انسانی فصلی مهم از آموزههای بشر را تشکیل میدهد، صدای سعدی از فراز سدهها همچنان پر طنین آدمیان را اعضای یک پیکر میخواند و درد یک تن را درد جامعه بشری میداند.
خرمشاد افزوده است: در دنیای پررنگ و بوی "بوستان" شیخ شیراز راستی و درستی رونق دارد و عشق به عدالت و پارسایی و کمک به همنوع، این جهان را زیبا و دوست داشتنی کرده است. اما این همه زیبایی و خیر به این معنا نیست که سعدی چشم بر دشواریها و سختیهای این جهان بسته است. در "گلستان" سعدی تصویر رنگارنگ از زندگی عرصه میشود. این تنوع و رنگارنگی، برآمده از خود زندگی است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه پیامش با بیان اینکه "اگر سعدی را آموزگار زندگی انسانی بدانیم راه خطا نرفتهایم" نوشته است: تجربههای انسانی در آثار سعدی مجالی برای تجلی پیدا میکند و تضادها و تناقضها و معایب و محاسن زندگی که در آثار شیخ اجل ترسیم شده، باورپذیری هنر او را دو چندان میکند، از همین روست که آثار او قبول عام یافته است و هر آن کس که بخواهد در آئینه شعر فارسی تصویری کامل از زندگی ایرانی ببیند، باید به آثار سعدی رجوع کند.
وی افزوده است: به همین دلیل هم سعدی قرنهاست در شرق و غرب عالم سخنگوی زبان فارسی و فرهنگ ایرانی به شمار میآید و برای بسیاری از نویسندگان و شاعران کلام سعدی الهام بخش است. بسیارند کسانی که به زبانهای عربی، انگلیسی، فرانسه، آلمانی و... سعدی را ستودهاند و آثار او را ترجمه کردهاند و از نکتههای شگفت او بهرهها گرفتهاند، از این رو شایسته است سعدی را یکی از مهمترین ارکان گفتگوی فرهنگ ایرانی و زبان و ادبیات فارسی با دیگر کشورها بدانیم.
خرمشاد ادامه داده است: گذر زمان نتوانسته تازگی و طراوت سخنش را دگرگون کند و قبول عام او را در معرض کاستی قرار دهد. از همین رو سخن یکی از منتقدان اروپایی روزگار ما درست مینماید که: "سعدی واقعاً یکی از گویندگان ماست. ذوق سلیم تزلزل ناپذیر او، لطف و جاذبهای که به آثار او روح خاصی میبخشد، لحن سخریه آمیز و پرعطوفتی که با آن معایب و مفاسد جامعة انسانی را ریشخند میکند، او را در نظر ما عزیز میدارد".
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه پیامش آورده است: بزرگداشت سعدی تنها بزرگداشت شاعری شیرین سخن نیست، بلکه علاوه بر آن بزرگداشت یکی از سخنگویان بزرگ و صاحب مکتب فرهنگ ایرانی و زبان فارسی است. مردی که از پس گذشت قرنها هنوز هم از طریق آثار خویش ما را به زندگی و فرهنگ پیوند میزند و میتواند امکان ارتباط فرهنگی ما را با شرق و غرب عالم و با بخش ارزشمندی از سنت فرهنگی خویش فراهم کند تا بتوانیم از آموزههای او به عنوان معلم عشق و آزادگی بهره بگیریم و جهانی زیباتر و انسانیتر و به ساحت آزادگی نزدیکتر بسازیم.
وی در پایان ابراز امیدواری کرده است که سازمان مبتوعش با بهرهگرفتن از آثار این بزرگمرد بتواند رسالت تاریخی خود را در معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی - اسلامی به درستی به انجام برساند.
نظر شما