به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسن بناء رضوی صبح دوشنبه در جمع معاونان ادارای مالی و کارپردازان شهرداری های استان اظهار کرد: طبق بررسی های صورت گرفته تهیه 20 تا 25 درصد از خرید مصالح توسط شهرداری های خراسان رضوی که اغلب نیز مربوط خرید آهن آلات و سیمان است از طریق سازمان صورت می گیرد که برای ارتقاء این رقم بنا داریم خط اعتباری برای شهرداریهای استان ایجاد کنیم.
وی با اشاره به تلاش های انجام شده در این زمینه گفت: با چند بانک وارد مذاکره کردیم تا در ازای خرید شهرداریها از بانکها LCداخلی بگیریم، بر این اساس هر شهرداری بخشی از اموال غیر منقول خود را به عنوان ضامن لازم به بانک معرفی کرده و تا سقف این مبلغ یک خط اعتباری دریافت می کند که ما با استفاده از آن نیازهای شهرداری را تامین می کنیم.
وی افزود: اقدام دیگر صورت گرفته برای رفع این مشکل ایجا خط اعتباری از سوی سازمان برای شرکت در بورس است ما برای تامین به موقع آهن آلات باید گردش مالی حدود 6 میلیارد تومانی در بورس داشته باشیم که برای تامین آن با دو بانک خصوصی مذاکراتی را انجام داده ایم.
وی رضوی با اشاره به اینکه وضعیت تعاملات مالی تمامی شهرداری های عضو با سازمان به صورت کامل مشخص است، عنوان کرد: سطح ارائه تسهیلات به شهرداریها تابعی از میزان همکاری آنان با سازمان است و شهرداریهایی که تعامل بهتری دارند مزایای بیشتری نیز خواهند داشت.
وی در ادامه به تشریح وضعیت کنونی سازمان همیاری ها پرداخت و گفت: همینک 132 شهرداری سهامدار سازمان هستند که از این مجموعه 18شهرداری در خراسان شمالی و 25 شهرداری در خراسان جنوبی قرار دارند.
مدیر کل امور شهری استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به اینکه هیچ دستگاه اجرایی دارای گستره کاری شهرداری نیست، افزود: شهرداری بیش از 300 وظیفه تعریف شده دارد که این مسئله اهمیت کار شهرداران و بیش از آن مدیران مالی را نشان می دهد زیرا این افراد قلب دستگاه اجرایی هستند.
رشید صحابی گفت: در مجموعه شهرداری، مدیر مالی به عنوان قلب دستگاه باید زمینه تصمیم سازی برای شهردار را ایجاد کند، به عبارت دیگر رهبری سیاست های شهرداری ها به عهده مدیران مالی بوده و در صورتی که این سیاستگذاری مناسب باشد شاهد حرکت رو به جلو خواهیم بود.
صحابی در ادامه به لزوم همکاری مدیران مالی شهرداری ها با سازمان همیاری شهرداری ها اشاره کرده و گفت: با توجه به ظرفیت خراسان رضوی به عنوان استان نمونه اجرای سیستم یکپارچه شهری و ایجاد شهرداری الکترونیک کشور، قرارداد مطالعات مربوط برای ایجاد شهرداری الکترونیک در ده شهر نمونه استان بین سازمان همیاریها و شرکت مربوط منعقد شده و امیدواریم تا انتهای سال تمام شهرهای استان به این سیستم مجهز شوند.
وی گفت: یکی از معضلاتی که قصد استفاده از توان سازمان همیاری ها برای رفع آن را داریم نبود وحدت رویه در مجموعه شهرداریها است.
شهرداری های استان در مسایل مالی چون گرفتن عوارض خودرو یا صدور پروانه ساخت وحدت رویه وجود ندارند بر اساس طرح تنظیمی با این سازمان هر شهر با توجه به موقعیت جغرافیایی خود می تواند ضریب های متفاوتی داشته باشد، ولی فرمول ها در مجموعه محاسباتی در بخش های مختلف نظیر عوارض ثابت خواهد بود.
مدیرکل امور شهری استانداری خراسان رضوی در ادامه به لزوم آموزش نیروهای مالی شهرداری ها اشاره کرده و گفت: باید توجه داشت اگر منابع انسانی آموزش دیده نباشند پیشرفتی در کارها حاصل نخواهد شد، برای رفع این مشکل تصمیم بر این شد که بر اساس نیازمندی هر شهرداری مبلغی در اختیار سازمان شهرداری ها قرار گیرد تا دوره های آموزشی ویژه نیروهای شهرداری ها از سوی مجموعه آموزشی این سازمان برگزار شود.
نظر شما