به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سرتیپ دوم پاسدار ابوالقاسم شریفی رئیس اداره ایثارگران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نشست خبری که به منظور تشریح برنامه های اداره ایثارگران سپاه در هفته دفاع مقدس برگزار شد ، با بیان این مطلب افزود: برگزاری همایش تجلیل از چهره های ماندگار دفاع مقدس از جمله مهمترین برنامه های این سازمان در هفته دفاع مقدس است که در حوزه شهدا بحمدالله با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران در طی این سالها مراسم تجلیل از بیش از 700 خانواده با چهار فرزند شهید ، سه فرزند ، دو و تک فرزند شهید انجام شده و اعطای نشان و لوح ایثارگران به آنها توسط رئیس جمهور در سفرهای استانی صورت گرفته است.
وی اظهار داشت : در حوزه جانبازان به دلیل تعداد بالای جانبازان و تنوع نوع مجروحیت ها، کار سختی پیش رو قرار گرفت و در نهایت جانبازان قطع نخاع گردنی به عنوان افرادی که سخت ترین شرایط جانبازی را دارا هستند و از گردن به پایین هیچگونه حرکتی ندارند ، انتخاب شدند.
شریفی گفت: با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران و انجمن جانبازان قطع نخاع کشور تلاشی صورت گرفت تا در هفته دفاع مقدس ، نخستین همایش تجلیل از جانبازان قطع نخاع گردنی انجام شود.
وی تعداد جانبازان قطع نخاع گردنی را 220 نفر و جانبازانی که از ناحیه کمر قطع نخاع شده اند را 2500 نفر در کشور عنوان کرد و افزود: 57 نفر از جانبازان قطع نخاع گردنی از مجموع 220 نفر انتخاب شدندکه هر چند کار بسیار سختی بود اما این افراد غالباً کسانی بودند که مستقیماً در جبهه ها جانباز شدند.
رئیس اداره ایثارگران سپاه با بیان اینکه این همایش پایه گذار کنگره دائمی تجلیل از چهره های ماندگار دفاع مقدس خواهد بود گفت: تلاش می کنیم تا همایش تجلیل از چهره های ماندگار دفاع مقدس در سال 2 بار و در هفته دفاع مقدس و روز جانباز برگزار شود.
وی خاطر نشان کرد: مراسم تجلیل از سایر چهره های ماندگار دفاع مقدس از جمله جانبازانی که چهار عضو قطع شده دارند نیز در آینده برگزار می شود.
رئیس اداره ایثارگران سپاه شناسایی مفقودین و شهدای گمنام با روش DNA و فن آوری روز دنیا را از مهمترین اقدامات در حوزه ایثارگران دانست و تصریح کرد: پس از دستیابی متخصصین دانشگاه امام حسین (ع) و دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عج) به دانش شناسایی مفقودین و شهدای گمنام با روش DNA که از سال 70 تلاشها برای بومی شدن این مسئله صورت گرفته بود، امکان شناسایی شهدایی که فاقد اوراق هویت و پلاک بودند فراهم شد.
وی با بیان اینکه به عنوان نمونه شناسایی سردار شهید علی هاشمی و سردار شهید عبدالحسین برونسی با این روش انجام شد، گفت: این کار به صورت پایلوت در اصفهان با نمونهگیری از 2500 خانواده شهید و 400 شهید گمنام انجام شده، DNA آنها استخراج شده تا مراحل شناسایی انجام شود.
شریفی رسیدگی به مجروحین فاقد مدارک بالینی همزمان را از سایر اقدامات اداره ایثارگران سپاه عنوان کرد و افزود: با توافقنامهای که بین بنیاد شهید وامور ایثارگران و سپاه صورت گرفته جدولی از زمان های استفاده عراق از سلاح های شیمیایی و بمباران ها و همچنین یگانهای عملکننده سپاه تهیه شده که از این طریق مجروحیت شیمیایی 14 هزار نفر محرز و پروندههای پزشکی آنها تشکیل شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: طرح یاد یاران به منظور ساماندهی وضعیت رزمندگانی که در دوران دفاع مقدس به صورت داوطلب و بسیجی در جبهه ها حضور یافتند از جمله اقدامات این اداره است.
رئیس اداره ایثارگران سپاه افزود: پرداخت کمک معیشت به رزمندگانی که حداقل 10 تا 12 ماه سابقه حضور در جبهه دارند و جانبازانی که از 10 تا 24 درصد جانبازی برخوردارند با پیگیری های انجام شده به تصویب رسید و با این طرح 86 هزار نفر تحت پوشش قرار گرفتند که جانبازان ماهیانه 220 هزار تومان از سازمان بسیج و رزمندگان سالانه 5/1 تا 2 میلیون تومان دریافت می کنند.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت استخدام فرزندان شهدا در سازمانها گفت: نا هماهنگی که بین مجموعه استانداریها و فرماندهان ارشد سپاه های استانی پس از تدبیر فرمانده کل سپاه انجام شد شورای عالی اشتغال با هدف رفع مشکل استخدام فرزندان شهدا تشکیل شد.
شریفی تعداد فرزندان شهیدی که به استخدام سپاه پاسداران در آمده اند را 2900 نفر اعلام کرد و افزود: تمامی موسسات و سازمانهای وابسته به سپاه که امکان استخدام دارند ملزم شدند که بالاترین استخدام را از فرزندان شاهد و ایثارگر داشته باشند.
وی به اصلاح ماده 190 اشاره کرد و اظهار داشت: در ماده 190 به صراحت در خصوص حقوق آزادگان بسیجی و جانبازانی که در استخدام دستگاه های دیگر هستند اعلام شده که پرداخت حقوق آنها به عهده بنیاد شهید است ، با تصحیح صورت گرفته این افراد به کمیسیون های پزشکی سپاه معرفی شده و با دارا بودن شرایط، حقوق آنها در سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح پرداخت می شود.
رئیس اداره ایثارگران سپاه تاکید کرد: در غالب طرح" مهر ولایت" تلاش می شود تا در طی سال حداقل یک بار از تمام خانواده های شهید سراسر کشور بازدید و سرکشی صورت بگیرد و سالی یک بار هم از این خانواده ها در مراسم مختلف دعوت بعمل آید.
در بخش دیگری از این نشست ، جانباز حسین اسرافیلی نائب رئیس هئیت مدیره انجمن جانبازان نخاعی کشور با بیان اینکه این انجمن از سه سال پیش تاسیس شد گفت: انجمن جانبازان نخاعی کشور یک انجمن مردمی، صنفی و غیر سیاسی است که توسط تعدادی از جانبازان نخاعی تشکیل شده است.
وی افزود: پس از ارائه طرح تقدیر از جانبازان قطع نخاع گردنی به سپاه و بنیاد شهید، با استقبال فرماندهی محترم سپاه و رئیس بنیاد ایثارگران قرار گرفت و پس از پیشنهاد به رئیس جمهور مقدر شد در هفته دفاع مقدس از این عزیزان تجلیل به عمل آید.
اسرافیلی در پایان یادآور شد: این همایش در برابر فداکاری ، صبر و تحمل این جانبازان عزیز خدمتی کوچک است و امیدواریم در سطح جامعه با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و معرفی ایثارگران قدمهای آینده را مستحکم تر برداریم.
نظر شما