۱۰ آبان ۱۳۹۰، ۱۵:۵۲

بزرگ نیا:

ایران رتبه پنجم جهانی را از نظر تنوع زیستی دارد

ایران رتبه پنجم جهانی را از نظر تنوع زیستی دارد

خرم آباد - خبرگزاری مهر: کارشناس فنی پروژه حفاظت از تنوع زیستی منطقه مرکزی زاگرس گفت: ایران رتبه پنجم جهانی را از نظر تنوع زیستی دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، فرناز بزرگ نیا پیش از ظهر سه شنبه در سمینار آموزشی حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی با اشاره به اینکه نقطه شروع زندگی در کره زمین در دو نقطه کوه های زاگرس و در منطقه آمریکای جنوبی حدس زده می شود، اظهار داشت: با توجه به اهمیت منطقه زاگرس محدوده اجرای پروژه حفاظت از تنوع زیستی منطقه زاگرس مرکزی در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه دو هزار گونه گیاهی در این منطقه وجود دارد، تصریح کرد: 200 گونه بومی و تعدادی از گونه های پستانداران در این منطقه در حال انقراض هستند.

کارشناس فنی پروژه حفاظت از تنوع زیستی منطقه مرکزی زاگرس ادامه داد: یک میلیون و 80 هزار هکتار از اراضی منطقه زاگرس مرکزی را چمنزارها تشکیل می دهند و بیش از 950 هزار هکتار از زمین های این منطقه تحت پوشش جنگل ها است.

وی با بیان اینکه هم اکنون ایران رتبه پنجم جهانی را از نظر تنوع زیستی دارد، اظهار داشت: مهمترین علت تشکیل پروژه حفاظت از تنوع زیستی منطقه مرکزی زاگرس وجود عوامل تخریب کننده محیط زیست در این منطقه بوده است.

وی ادامه داد: تغییر کاربری اراضی، شکار بی رویه، طبیعت گردی غیر مسئولانه، عدم تعادل دام و مرتع، نبود روش های معیشتی و عدم آگاهی جوامع محلی از جمله عوامل مهم تخریب محیط زیست در این منطقه است.

فرناز بزرگ نیا ادامه داد: طی فاز اول پروژه که در استان های چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، فارس و اصفهان اجرا شده است 2.5 میلیون هکتار از اراضی منطقه مرکزی زاگرس تحت پوشش آموزش های ما قرارگرفته اند.

وی تصریح کرد: فاز دوم پروژه در لرستان کلید می خورد و در آینده نیز استان خوزستان هم تحت پوشش قرار خواهد گرفت.

کارشناس فنی پروژه حفاظت از تنوع زیستی منطقه مرکزی زاگرس با بیان اینکه این پروژه در راستای کنوانسیون تنوع زیستی که ایران نیز به عضویت آن درآمده طراحی شده است، اظهار داشت: در دنیا تنها 12 پروژه مشابه این پروژه وجود دارد که از نظر وسعت و پیچیدگی این پروژه یکی از بزرگترین فعالیت ها است.

وی ایجاد یک چارچوب نهادی و ملی حمایت کننده از اولویت بخشی به تنوع زیستی در فرآیند توسعه در منطقه زاگرس مرکزی، تلفیق حفاظت و استفاده پایدار از تنوع زیستی در برنامه های اقتصادی و ایجاد الگوهایی از روستاهای موفق و پایدار با رویکرد افزایش درآمد و حفظ تنوع زیستی را از اهراف این پروژه دانست و گفت: همسوسازی بخش ها و ارگان های مختلف با حفاظت از تنوع زیستی از دیگر رویکرد های این پروژه است.

کد خبر 1449662

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha