به گزارش خبرنگار مهر، کمتر از یک ماه از آغاز سال تحصیلی جدید گذشته بود که خبر آتش سوزی خوابگاه دانش آموزی چابهار و کشته شدن یک دانش آموز و سوخته شدن سه نفر دیگر در رسانه های استانی منتشر شد؛ طبق خبرهای اولیه، صبح روز چهارشنبه یکی از اتاق های خوابگاه دانش آموزی چابهار بر اثر اتصال سیم های برق آتش می گیرد و دو دانش آموز کشته و سه نفر دیگر دچار سوختگی شدید می شوند.
در همان ساعات اولیه تلاش برای نجات سه دانش آموز دیگر آغاز شد اما بیمارستان امام علی (ع) چابهار اعلام کرده بود که به علت سوختگی شدید این دانش آموزان امکان پذیرش آنها را ندارد؛ همین مسئله موجب شده بود که خانواده این دانش آموزان با تهیه آمبولانس آنها را به زاهدان منتقل کنند.
"محمد جهانشاهی" مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش زاهدان به مهر گفته بود: در این حادثه، دو دانش آموز به نام های "قاسم حیرتی" و "قنبر قریب" جان باختند.
وی افزوده بود: همچنین سه دانش آموز دیگر به نامهای "برهان الدین بلیده" ، "فرشید درزاده" و "جمال رئیسی" نیز دچار سوختگی شدید شده اند.
پس از اعزام این دانش آموزان به زاهدان و عدم توانایی این استان برای ارائه خدمات به این سه مصدوم، دانش آموزان با هوایپما عازم تهران شده و در بیمارستان شهید مطهری بستری شدند اما دو تن این دانش آموزان "فرشید درزاده" و " خالد بلیده" بدلیل سوختگی شدید و طولانی شدن مدت درمان اولیه شان پس از یک هفته فوت کردند و تنها "جمال رئیسی" زنده ماند.
اگرچه اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس موظف به رسیدگی به این واقعه شدند اما متاسفانه با گذشت بیش از چهارماه هنوز علت وقوع این آتش سوزی مشخص نشده است.
کشته شدن هفت دانش آموز در اردو
پس از کشته شدن چهار دانش آموز نوجوان در چابهار، در 15 بهمن90 ، بیدقتی و سرعت بالای راننده اتوبوس راهیان نور منجر به تصادفی شدید و مرگ سه دانش آموز شد. اتفاقی که مشابه آن در اول فروردین سال 90 نیز رخ داد و 10 دانشجوی دانشگاه پیام نور کهنوج نیز جان خود را از دست دادند.
اما علی رغم هشدار مسئولان نیروی انتظامی به مدیران آموزش و پرورش نسبت به استفاده از وسایل نقلیه مناسب و رانندگان مجرب، باز هم به فاصله 10 روز یک معلم و یک دانش آموز سمنانی در این اردوها جان باختند؛ واقعه ای که مسئولان آموزش و پرورش آن را یک امر عادی تلقی کرده و معتقد بودند که حادثه خبر نمی دهد.
حاجی بابایی، روز چهارشنبه 3 اسفند 90 در حاشیه نشست هیئت دولت درمورد کشته و مجروح شدن دانش آموزان و معلمان درسفرهای راهیان نور گفت: "درمورد این حوادث من مسئول نیستم، از مسئولان حمل ونقل دراین رابطه بپرسید".
این در حالی است که واقعیت ها نشان می دهد مسئولان مدارس برای کاهش هزینه اردوها، از اتوبوسهای قدیمی و در برخی از موارد خارج از رده استفاده می کنند و با همین سهل انگاری به نظر کوچک، حادثه های بزرگی را رقم می زنند که طی آن جان دانش آموزان به خطر می افتد.
دکتر علیرضا اسماعیلی، فرمانده سابق پلیس راه کشور در این باره به مهر گفت: وقتی اردوها طی یک مدت کوتاهی برگزار می شود بر ناوگان حمل و نقل فشار وارد می شود و به همین دلیل شاهد هستیم که در برخی از موارد از اتوبوس های قدیمی و فاقد تجهیزات لازم و ایمنی کافی استفاده می شود.
کشته شدن پنج دانش آموز در اردوهای راهیان نور هنوز از اذهان عمومی فراموش نشده بود که در نهم اسفند امسال یک اتوبوس حامل دانش آموزان شیرازی در سپیدان تصادف کرده و 4 دانش آموز کشته و 36 نفر مجروح شدند. این مسئله نیز موجب نشد که مسئولان آموزش و پرورش به خود بیایند و از مواضع قبلی خود عقب نشینی کنند.
سال 1390، با این اتفاقات تلخ و دلخراش به پایان رسید، وقایعی که در اذهان عمومی به ویژه خانواده این دانش آموزان باقی مانده و می طلبد که مسئولان آموزش و پرورش آنها را التیام بخشند.
نظر شما