به گزارش خبرنگار مهر، روزهای غبارگرفته سه سال اخیر را که می شماری شاید در مجموع مردم لرستان یک سال را با غبار زندگی کرده اند، تصور که می کنی مردم 300 روز سه سال اخیر را با گرد و غبار سپری کرده اند متوجه خواهی شد که این پدیده چه تبعاتی را به دنبال داشته است.
روزهای 90 هم رو به پایان است و شاید مرور روزهای این سال لحظات ناخوشایندی مثل "رسیدن میزان آلودگی هوا در پلدختر به 40 برابر حد استاندارد" و یا "کاهش میزان دید به کمتر از 50 متر" را برایمان تداعی کند.
با این اوصاف گویا روزهای غبارآلود در آخرین روزهای سال 90 نیز دست از سر لرستان و آسمان این استان بر نمی دارند تا این قصه سر دراز داشته باشد.
هشتاد و سومین روز آلوده رقم خورد
مدیر کل محیط زیست استان لرستان در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد آلودگی فعلی هوای استان لرستان اظهار داشت: در حال حاضر مطابق آخرین سنجش های صورت گرفته میزان ذرات معلق در هوای این استان 305 میکروگرم بر مترمکعب است.
محمد حسین بازگیر استاندارد ذرات معلق در هوا را 150 میکروگرم بر مترمکعب عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر آلودگی هوای استان لرستان بیش از دو برابر حد استاندارد است.
وی از لرستانیها خواست که از ورزش کردن و فعالیت های بدنی در فضای باز خودداری کنند و گفت: همچنین بیماران قلبی و تنفسی به ویژه سالخوردگان و خردسالان غیر از مواقع ضروری از منزل خارج نشوند.
مدیر کل محیط زیست استان لرستان یادآور شد: این استان در سالجاری شاهد 83 روز پر از گرد و غبار بوده است.
بازگیر همچنین به آلودگی هوا در دیگر شهرهای استان اشاره کرد و گفت: هم اکنون آلودگی هوا در شهر بروجرد 253 میکروگرم بر مترمکعب یعنی حدود دو برابر حد استاندارد است.
وی همچنین از آلودگی هوا در شهر پلدختر خبر داد و بیان داشت: در صورتیکه پیش بینی اداره کل هواشناسی مبنی بر رگبارهای پراکنده در استان محقق شود شاهد کاهش پدیده گرد و غبار خواهیم بود.
شهروندان برای تردد در شهر از ماسک استفاده کنند
بنابر این گزارش دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان نیز پیش از این در اطلاعیه ای با توجه به آلودگی هوا از شهروندان خواست در صورت تردد در سطح شهر از ماسکهای فیلتردار استفاده کنند.
در این اطلاعیه خطاب به شهروندان آمده است: با توجه به اینکه در زمان بروز پدیده گرد و غبار سلامت عمومی با خطرات جدی مواجه می شود بنابراین در زمان بروز این پدیده در هوای استان برای حفظ سلامت تا رفع مشکل آلودگی هوا حتی الامکان از منزل و یا محل کار خود خارج نشوید و در صورت اجبار به خروج از منزل و یا محل کار، حتما از ماسک های مناسب برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به دستگاه تنفسی، استفاده کنید.
در این اطلاعیه ضمن تاکید بر به پرهیز از انجام فعالیت بدنی اعم از ورزش های سبک و سنگین و فعالیتهای فیزیکی سخت و دشوار، از مردم خواسته شده است که کلیه درها و پنجره های محل کار و منزل خود را بسته نگه داشته و از باز و بسته کردن غیرضروری آنها خودداری کنند.
بیماران قلبی و ریوی تا کاهش آلودگی هوا در خانه بمانند
همچنین در این اطلاعیه تاکید شده است که کودکان، سالمندان، مادران باردار و کلیه افرادی که دارای مشکلات قلبی، عروقی و ریوی نظیر آسم و آلرژی و... هستند تا کاهش آلودگی هوا و اعلام شرایط عادی از طریق دستگاه های ذیربط در منزل باقی بمانند و در صورت نیاز به تردد ضروری است که از ماسک مناسب فیلتر دار و استاندارد استفاده کنند.
دانشگاه علوم پزشکی لرستان در این اطلاعیه همچنین از شهروندان خواسته است که حتی الامکان از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند و از تردد خودروهای شخصی در سطح شهرها که منجر به افزایش غلظت آلاینده های هوا می شود بپرهیزند.
جلوگیری از حضور کودکان در فضای باز برای بازی و ورزش، پرهیز از قرار دادن مواد غذایی بدون پوشش در معرض هوای آلوده به گرد و غبار و پیگیری اخطاریه و اعلامیه های مربوط به وضعیت هوا را از طریق وسایل ارتباط جمعی از دیگر مواردی است که در این اطلاعیه نسبت به آنها تاکید شده است.
در این اطلاعیه همچنین از مردم خواسته شده است که در صورت بروز علائمی نظیر تنگی نفس، سرد درد، سرفه، تحریک گلو و ... در اسرع وقت با اوژرانس 115 تماس گرفته و یا به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
در پایان اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان تصریح شده است: کلیه مراکز بهداشتی، درمانی، بیمارستانها و مرکز فوریتهای پزشکی استان آماده ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به شهروندان لرستانی است.
نظر شما