به گزارش خبرنگار مهر، بردستان شهری واقع در پنج کیلومتری مرکز شهرستان دیر که شاید قسمت عمده ای از شهرت آن بخاطر قدمت تاریخی و چشم اندازهای زیبای موجود در آن باشد. وجود ابنیههای تاریخی در این شهر، مسئولان شهری و شهرستانی را بر آن داشته تا گامی بلند در زمینه حفظ و شناساندن آن بردارند.
با توجه به آثار تاریخی موجود در این شهر، ایجاد موزه بردستان خواسته اول مردم و مسئولان منطقه از میراث فرهنگی استان بوشهر است.
باید در نظر داشت این منطقه از نظر قدمت، ریشه ای طولانی دارد و همچنین مدتها محل سکونت یهودیان بوده است و به عبارتی، پتانسیل بالایی در زمینه آثار تاریخی دارد.
لازم به ذکر است که برخی از مردم نیز آثار تاریخی خود را در منازل نگهداری می کنند که با ایجاد موزه در این منطقه این آثار نیز به موزه تحویل داده می شود. گفتنی است که شهرستان دیر فهرستی از آثار تاریخی و ملی ثبت شده دارد.
لزوم ورود میراث فرهنگی در بحث حفظ آثار تاریخی شهرستان دیر
فرماندار شهرستان دیر با اشاره به این موضوع که این شهرستان از قدمت زیادی برخوردار است، به خبرنگار مهر گفت: وقتی تاریخچه این منطقه را برسی میکنیم، متوجه میشویم که این شهرستان پیشینهای تا دوران سلوکیان و سامانیان دارد.
علی بحرانی اظهار داشت: آثار تاریخی بردستان، بی بی خاتون، اطراف شاه ابولقاسم، و...عموما منحصر به فرد هستند و در واقع هنر و زیبایی خاص خود را دارد؛ به عبارتی این آثار بیانگر قدمت منطقه و نشانگر جایگاه فرهنگی دیر در استان بوشهر است.
قلعه تاریخی بردستان
وی خاطرنشان کرد: در گام نخست باید به فکر حفظ این آثار و ابنیه باشیم، آثاری مانند مسجد و قلعه بردستان نیاز به حفظ و مرمت دارند لذا میراث فرهنگی باید در این حوزه برای حفظ موارد مذکور به سرعت ورود و سپس اقدام به ایجاد موزه کند.
این مسئول بیان داشت: یکی از برنامه های ما برای شهرستان دیر، معرفی فضاهای دیدنی این منطقه است، لذا در نوروز امسال نیز از شهردارها درخواست کردیم تا فضاهای دیدنی و تاریخی شهرهای شهرستان را به گردشگران معرفی کنند.
وی با انتقاد از میراث فرهنگی استان، تصریح کرد: مسئولان میراث فرهنگی حق شهرستان دیر را ادا نکردهاند و به عبارتی توجهی که باید از جانب میراث فرهنگی به شهرستان دیر میشد، صورت نگرفته است و جا دارد در این خصوص اهتمام بیشتری داشته باشند.
فرماندار دیر اذعان داشت: میراث فرهنگی استان باید با همکاری شوراهای اسلامی و شهرداران شهرستان در این زمینه گام موثر خود را برای مرمت، حفظ و ایجاد موزه در منطقه بردارد، سپس اقدام به راه اندازی موزه ای که بیانگر فرهنگ و هنر شهرستان باشد، کنند.
بحرانی ادامه داد: چنانچه سازمان میراث فرهنگی استان در این خصوص به حوزه شهرستان ورود کند، قطعا مسئولان شهرستان دیر نیز از این موضوع حمایت میکنند، زیرا ساختار فرهنگی منطقه برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است.
فرماندار دیر خاطرنشان کرد: ما در ابتدای ورود به شهرستان، به رئیس میراث فرهنگی استان پیشنهاد دادیم که دفتر حفظ آثار تاریخی در این شهرستان ایجاد کنید، ما نیز شما را حمایت خواهیم کرد
پتانسیل لازم برای ایجاد موزه در بردستان موجود است
شهردار بردستان در خصوص لزوم ایجاد موزه به خبرنگار مهر گفت: قطعا پرداختن به مسائل فرهنگی برای توسعه هر شهر به اندازه مسائل و فعالیتهای عمرانی مهم است و با توجه به وجود آثار تاریخی به ویژه مسجد جامع که قدیمی ترین مسجد استان بوشهر است و قلعه بردستان، ذهن هر علاقه مندی را به سوی این دیار معطوف می کند و ایجاد موزه میتواند محل مناسبی برای معرفی شهر، شهرستان، مردم، آداب و رسوم و همچنین آثار تاریخی موجود در سطح شهرستان باشد.
ارسلان حصیری اذعان داشت: سابقه و قدمت بالای بردستان، نزدیکی آن به مرکز شهرستان به فاصله کمتر از پنج کیلومتر، برای جذب گردشگر و اینکه بیشترین آثار تاریخی در این شهر و حومه آن قرار دارد، از پتانسیلهای لازم برای ایجاد موزه محسوب میشود.
مسجد بردستان
وی ادامه داد: مسجد جامع، قلعه، چاههای دوتا و برزو، گوری (محل نگهداری گندم)، خرابههای بردو، گمرک بابکان، آتشکده و...از جمله آثار تاریخی بردستان محسوب میشوند.
این مسئول در پاسخ به این سئوال که چه ارگان هایی می توانند در زمینه ایجاد موزه کمک کنند؟ گفت: در صورت صلاح دید فرماندار، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی، شورای شهر، می توانند در این زمینه نقش اصلی و را برعهده دارند.
ایجاد موزه بردستان تاثیر بسزایی در شناساندن این منطقه دارد
یکی از بومیان منطقه در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: قطعا ایجاد موزه بردستان می تواند در بحث فرهنگی منطقه تاثیر گزار باشد لذا برای ما ایجاد موزه بسیار با اهمیت است.
حجت زنگنه ادامه داد: با فعال شدن موزه و مدیریت و برنامه ریزی می توان مسائل فرهنگی را تقویت، آداب و رسوم گذشتگان را مرور کرد و در بحث جذب گردشگر گامی موثر برداشت.
وی با اشاره به این موضوع که ایجاد موزه تاثیر به سزایی در شناساندن بردستان به کشور دارد، گفت: وجود موزه و حفظ آثار تاریخی بیانگر هویت هر منطقه است.
زنگنه ادامه داد: ایجاد چنین موزه ای می تواند همه ساله به ویژه در ایام نوروز، گردشگرانی را به سمت خود جذب کند و این امر یقینا برای معرفی بردستان نیز مفید خواهد بود.
.......................................
گزارش: مصطفی صفایی
نظر شما