به گزارش خبرنگار مهر، در این بازدید که پیش از ظهار دوشنبه انجام شد، استاندار اردبیل و خبرنگاران استان از کارخانه آرتا کابل، سوت ماشین، شیر دستگاه، گروه صنعتی آرتا پلاست و کارخانه تعطیل شده ابریشم سبلان اردبیل بازدید کردند.
در گزارش خبری مهر نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس با اشاره به پتانسیلهای غیرقابل انکار منطقه و در عین حال تعطیلی 80 درصد واحدهای تولیدی و صنعتی این استان از توزیع ناعادلانه امکانات و اعتبارات برای توسعه بخش صنعت، تولید و اقتصاد این منطقه انتقاد کرده بود.
این اظهارات پیش از این با پاسخ استاندار اردبیل مواجه شده و سید حسین صابری در گفتگو با مهر تاکید کرده بود که احتمالا منظور این نماینده تعطیلی واحدهای صنعتی در زمان شب بوده که البته 100 درصد واحدها دراین ساعات تعطیل است.
با توجه به این اظهارات استاندار اردبیل به منظور بررسی و شفافیت بیشتر این موضوع با دعوت از خبرنگاران رسانه های استان از شهرک صنعتی 2 اردبیل بازدید و با مدیران برخی واحدهای فعال، نیمه فعال و تعطیل شده گفتگو کرد.
در بازدید از کارخانه سوت دستگاه به عنوان واحد نمونه استان طی سالهای اخیر، صابری از تولید قطعات هواپیما برای اولین در این استان خبر داد و یادآور شد: به گفته مدیران این شرکت، با خرید تجهیزات مورد نیاز از سال 92 قطعات هواپیمایی در اردبیل تولید خواهد شد.
استاندار اردبیل تصریح کرد: مطالعات تولید قطعات هواپیمایی در استان انجام و برخی ماشین آلات مورد نیاز نیز خریداری شده است اما به تجهیزات بیشتری نیاز است تا تولید قطعات هواپیما آغاز شود.
وی با اشاره به خرید تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز این شرکت برای تولید قطعات هواپیمایی افزود: سوله تولید قطعات هواپیمایی آماده و با تامین اعتبارات ارزی مورد نیاز برای خرید تجهیزات جدید، این ماشین آلات خریداری و مقدمات تولید قطعات هواپیمایی فراهم می شود.
حمایت مسئولان از تولید کنندگان کافی نیست
مدیر فروش شرکت سوت ماشین اردبیل نیز در این بازدید با بیان اینکه در سال 92 تولید قطعات هواپیمایی در اردبیل آغاز می شود، اضافه کرد: با توجه به برنامه ریزیهای انجام شده توسط کارشناسان تا پایان سال جاری اعتبارات مورد نیاز برای خرید ابزارآلات تامین و از سال 92 قطعات هواپیمایی در اردبیل به صورت رسمی آغاز می شود.
رضا غریب زاده با اشاره به نحوه تولید قطعات هواپیمایی در استان متذکر شد: واحد مونتاژ قطعات هواپیمایی در این شرکت راه اندازی و در آن به تولید قطعات مونتاژی هواپیما پرداخته می شود.
وی با اشاره به خرید یک دستگاه هواپیمای سبک دو نفره برای انجام مطالعات بر روی آن یادآور شد: خط تولید قطعات هواپیما بعد از مطالعات هفت ساله با تامین اعتبار و تجهیزات مورد نیاز اواخر سال جاری راهاندازی و با احداث آن قطعات مورد نیاز هواپیماهای تک سرنشین و دو سرنشین تولید می شود.
غریبزاده با اشاره به ضرورت حمایت بانکهای عامل در پرداخت تسهیلات مورد نیاز برای راه اندازی واحد مونتاژ تولید قطعات هواپیمایی در اردبیل تصریح کرد: در صدد دریافت وامهای مورد نیاز برای احداث واحد مونتاژ قطعات هواپیمایی در استان هستیم که این وامها از بانکهای کشور و بدون دخالت بانکهای عامل در استان دریافت می شود، اما نیاز به حمایت مسئولان استانی و کشوری داریم.
واحدهای صنعتی اردبیل با کمترین ظرفیت خود فعالیت می کنند
مدیر عامل شرکت "آرتا کابل" اردبیل نیز در این بازدید با بیان اینکه این واحد با یک چهارم ظرفیت خود فعالیت می کند، گفت: کارخانه آرتا کابل در حال حاضر قادر به تولید یک چهارم ظرفیت اسمی خود در روز است که با حمایت مسئولان استانی این ظرفیت باید افزایش یابد.
صالح ماهری با اشاره به ظرفیت تولید کارخانه آرتا کابل در استان اردبیل اضافه کرد: این کارخانه ظرفیت تولید 600 تن از انواع سیمها را دارد که تولید این ظرفیت حداقل 70 میلیارد ریال سرمایه در گردش سالانه را دارا است اما در شرایط فعلی بنا به وجود مشکلاتی تنها یک چهارم این ظرفیت در استان تولید می شود.
وی تصریح کرد: کارخانه صنعتی آرتا کابل در زمینه تولید سیم کابل، برق و مخابرات فعالیت می کند و هم اکنون تجهیزات لازم برای تولید کابل مس در داخل استان اردبیل را هم دارد.
ماهری با اشاره به آمادگی شرکت آرتا کابل برای تولید سیمهای آلومینیومی افزود: در صورتی که از این کارخانه حمایتهای لازم انجام شود در آینده ای نه چندان دور تجهیزات لازم را برای تولید سیمهای آلومینیومی خریداری و به تولید این نوع سیمها هم در استان اقدام خواهد کرد.
.....................
عکس: وحید مقدم
نظر شما