وجیه الله جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه معادن کشور به طور مستمر مورد نظارت و بررسی قرار میگیرند، گفت: براساس آئیننامه اجرایی قانون معادن، بهرهبرداران معادن اجازه اینکه بدون هماهنگی با وزارت صنعت، معدن و تجارت یا سازمانهای استانها معدن خود را تعطیل کنند را ندارند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در صورت بروز چنین مواردی و غیرفعال نگهداشتن معادن از سوی بهرهبرداران، طبق قانون، معدن از اختیار آنها خارج شده و به سرمایهگذاران جدید واگذار میشود تا آن را فعال کنند.
وی با اشاره به اینکه معادن در کشور جزء انفال محسوب میشوند، تصریح کرد: با توجه به دستورالعملهای صادره، معدنکاران مکلف هستند در زمانهای تعیین شده، تعهدات خود را انجام دهند. در این میان بهرهبرداران میتوانند در صورت تایید سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مربوطه، نسبت به تعطیلی موقت معدن مورد بهرهبرداری اقدام کنند.
به گفته جعفری، براساس قانون معادن و آئیننامه اجرایی آن، اعمال حاکمیت دولت بر فعالیتهای معدن مستلزم نظارت بر آنها است. از این رو، نظارت بر معادن در سالهای اخیر به طرق مختلف انجام شده است.
وی اظهار داشت: یکی از اقداماتی که برای نظارت بر معادن ترتیب داده شده است، فعال کردن سازمان نظام مهندسی معدن در این بخش بوده؛ به طوری که دارندگان پروانه اشتغال این سازمان، طی دو سه سال اخیر به طور مستمر در تمام استانها بازدیدهای نظارتی انجام میدهند.
معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت در امور معادن و صنایع معدنی افزود: این طرح در ابتدا به صورت آزمایشی انجام میشد، اما پس از تامین اعتبار و تصویب در مراجع ذیربط، تعداد معادن مورد بازرسی افزایش یافته است.
وی در پایان با بیان اینکه وظیفه حاکمیتی وزارت صنعت، معدن و تجارت استفاده بهینه از ذخایر و صیانت از تولید در بخش معدن و صنایع معدنی است، خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر حضور بخش خصوصی در حوزه معدن افزایش یافته و معادن بسیاری در مناطق مختلف کشور توسط بخش خصوصی کشف شده و به بهرهبرداری رسیده است.
نظر شما