مرتضی امینی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: رتون به معنی پرورش دوباره ساقه های برنج بوده که پس از برداشت محصول اول در اواخر مرداد ماه کشاورزان دوباره ازآن زمین محصول دوباره برداشت می کنند.
وی هدف از پرورش رتون را استفاده بهینه از اراضی کشاورزی اعلام کرد و افزود: در بیشتر شالیزارهای مازندران که ارقام محلی برنج کشت می شود امکان پرورش رتون وجود دارد.
امینی کاهش هزینه های تولید، کاهش 50 درصدی مصرف آب و نهاده های کشاورزی، کیفیت بالا و عطر و طعم مناسب را از جمله ویژگی های برنج رتون برشمرد.
مدیرجهاد کشاورزی آمل، پرورش برنج به روش رتون را در مقایسه با نشا دوباره برنج مقرون به صرفه دانست و تصریح کرد: پرورش برنج به روش رتون کاهش هزینه ها، مرغوبیت محصول تولیدی وسالم بودن برنج تولیدی عاری از سموم شیمیایی را به دنبال دارد.
امینی با بیان اینکه امسال بیش از پنج هزارهکتار از شالیزارهای این شهرستان دوباره نشاکاری شده است، اضافه کرد: پیش بینی می شود حدود 20 هزارتن شالی از این اراضی برداشت شود.
وی اضافه کرد: در کشت اول برنج امسال، حدود 38 هزار هکتار از شالیزارهای آمل زیر کشت برود که بیش از 27 هزار هکتار به روش مکانیزه وبقیه به روش سنتی برداشت شد.
امینی گفت: امسال با مساعد شدن شرایط آب و هوایی پس از برداشت اول شالی، در بیش از 18هزار هکتار از شالیزارهای آمل پرورش برنج رتون انجام که در مقایسه با مدت مشابه پارسال بیش از دو هزار هکتار افزایش یافته است.
وی افزود: پیش بینی می شود امسال بیش از 28 هزار تن برنج به روش رتون در شهرستان آمل تولید و برداشت شود.
نظر شما