۸ خرداد ۱۳۸۴، ۱۱:۲۲

در گفت و گو با مهر مطرح شد :

جايگاه عرفاني و شخصيت حماسي امام خميني ( ره ) از ديدگاه دو شاعر معاصر انقلاب اسلامي

احمد عزيزي - شاعر ، گفت : وجود مبارك امام ( ره ) ، براي تمامي اقشار جامعه پرتو بخش و تاثير گذار بود ، انصافا گاه " شعر " در مقابل آن همه وارستگي امام خميني ، كم مي آورد ، يا كوچك و خرد بود .


شاعر " نافله ناز "
در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، با بيان اين مطلب افزود : شاعران ايران ، شايد از اولين مخاطبان حضرت امام خميني بودند كه قبل و بعد از انقلاب اسلامي ، صميمانه آنچه بضاعت ذوقي داشتند ، به ميدان آورند و براي امام و انقلاب بزرگ امام كه منجر به رهايي انسان شد ، قلم زدند ، در عين اين كه معتقدم خود امام ( ره ) و انقلاب بزرگ او شايد هيچگاه در قاموس هيچ شعري نگنجد ، اما شاعران ما تلاش خود را كردند . 

احمد عزيزي تصريح كرد : يكي ديگر ازكارهاي بزرگ امام خميني ( ره ) بيان عرفان اجتماعي با زبان عملي شعربود ، از سويي ديگر خود ايشان عارفي پاك و شاعري فرهيخته بودند ، شعرهايي كه بعد از ارتحال ايشان منتشر شد ؛ اين حقيقت پنهان را براي همه جهانيان و شيفتگان زبان و ادبيات فارسي آشكار ساخت .   

وي كه به زودي اشعار خود را در ارتباط با امام ( ره ) طي كتابي مستقل گرد آوري و منتشر مي كند ، خاطرنشان ساخت : بنيانگذار انقلاب اسلامي به اهل قلم و فكر ، باور داد و آنها را با تمام بضاعت و توانمندي هايشان به ميدان عمل آورد ، اين برجستگي فرهنگي و ادبي در جامعه انقلابي ايران ، كه برخي با غرض و ترديد به آن نگاه مي كنند ، حاصل با امام ( ره ) بودن و زندگي درهواي آرمان هاي آن بزرگوار است .  

محمد جواد محبت : حضور معنوي امام خميني ( ره ) در سروده هاي شاعران انقلاب مشهود است / كاروان ادبيات انقلاب با توفيق به پيش مي رود
محمد جواد محبت - شاعر ، گفت : ادبيات انقلاب ، توانست با انعكاس حماسه هاي امام ( ره ) و انقلاب اسلامي ، به عنوان تاريخي مهم و پر شكوه در سرزمين ما مطرح شود .

اين شاعر و محقق ادبيات ، در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، با بيان اين مطلب افزود : شخصيت روحاني و برجسته امام خميني ( ره ) چه در دوران حيات مادي ايشان و چه اكنون كه زمان حيات معنوي اين پيشواي بزرگ است ، الهام بخش شاعران ، نويسندگان و هنرمندان ماست ، چه بسيار شعرها ، نوشته ها ، داستان ها و تابلوهاي نقاشي زيبا و اثرگذاري در اين سالها خلق و ارائه شده كه در حقيقت ، پديد آورنده خود را متاثر از امام ( ره ) و وامدار مجاهدت و شخصيت معنوي آن عزيز سفر كرده مي دانند .


محبت جواد محبت با اشاره به اين كه ادبيات متعهد و انقلابي پايان پذير نيست و نبايد در اين زمينه به سخنان نوميد كننده و فاقد پشتوانه توجه داشت ،  تصريح كرد : در خصوص شعر دفاع مقدس هم عده اي بودند كه مي گفتند براي " جنگ " نمي توان كارادبي و هنري انجام داد ، اما ديديم كه چه آثار قوي و ارزنده اي توسط شاعران و سخنوران ما آفريده و ارائه شد .


اين شاعر و محقق ادبي ياد آور شد : پهنه ادبيات و شعر متعهد ، هيچ گاه محدود نيست ، به اعتقاد من هر نسلي خود را در اين زمينه محك مي زند و يافته ها و ذوق خود را در معرض قضاوت سايرين قرار مي دهد ، اما نكته قابل توجه اين است كه در بيش از نيمي از شعرهايي كه پس از دوران پيروزي انقلاب اسلامي خلق شدند ، حضور معنوي حضرت امام ( ره ) مشهود است ، به نظر من سرودن از انقلاب و امام ( ره ) با قوت تداوم مي يابد و نسل به نسل ، كاروان ادبيات انقلاب اسلامي با توفيق به جلو مي رود .

کد خبر 189150

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha