۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۵:۱۷

در سمینار انجمن پیوند ایران عنوان شد؛

کمبود داروهای ضد ویروس/ موفقیت پیوند بیماران در معرض شکست

کمبود داروهای ضد ویروس/ موفقیت پیوند بیماران در معرض شکست

رئیس بخش پیوند قلب بیمارستان شریعتی گفت: کمبود داروهای بیماران پیوند به‌ ویژه داروهای ضدویروس، روند پیوند در کشور را با شکست مواجه خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدحسین ماندگار در حاشیه برگزاری دوازدهمین سمینار انجمن ملی پیوند اعضای ایران که همزمان با سی و هفتمین کنگره علمی سالانه جامعه جراحان در مرکز همایشهای رازی در حال برگزاری است، گفت: وزارت بهداشت، در راستای رشد و گسترش پیوند اعضا در کشور تلاش و حمایتهای خوبی مبذول کرده است اما متاسفانه با وجود تحریمها و گران بودن قیمت دارو و کمبود یا نبود برخی لوازم و تجهیزات اکنون بیماران با مشکلات تأمین داروهای روزانه (مادام‌العمر ماهانه 300 هزار تومان) خود روبرو بوده و از این رو موفقیت پیوند نیز در معرض شکست است.

وی افزود: پیوند کبد در کشور از حمایتهای پیشگیری نسبت به سایر ارگانها برخوردار است.

ماندگار گفت: از سال 72 تاکنون بیش از 176 مورد پیوند قلب با موفقیت انجام شده و اکنون مسیر پیوند به سوی پیوند چند ارگان همزمان رسیده است. پیوند قلب و ریه، قلب و کلیه، کبد پانکراس و روده به طور همزمان و... با روند مناسب انجام می‌گیرد.

در ادامه دکتر مهرداد صالحی جراح قلب و عروق و رئیس بخش پیوند قلب بیمارستان امام (ره) تهران با اشاره به موفقیت بالای 9 درصدی پیوند قلب در ایران و زنده ماندن نیمی از بیماران پس از گذشت 5 سال از پیوند گفت: آمار جهانی موفقیت و ماندگاری بیماران در بزرگترین مراکز جهان ، پس از پنج سال 70 درصد است.

وی افزود: به دلیل تصدی‌گری وزارت بهداشت در امر پیوند و نبود استقلال کافی در مراکز درمانی، پیوند اعضا در برخی امور از جمله نگهداری افراد مرگ مغزی در بخش مراقبت ویژه، با مشکل روبرو است به گونه‌ای که متأسفانه تنها 80 درصد ارگانهای قابل پیوند، استفاده می‌شود.

این جراح پیوند قلب ادامه داد: وزارت بهداشت باید مسئولیت را به تیم اعضای پیوندی بیمارستانها بسپارد و تنها به امور نظارتی، ثبت آمار، روند پیوند و پیگیری ارتقای کیفی و کمی توجه کند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه مهمترین عامل نیاز به پیوند قلب، نارسایی‌های قلب و سکته‌ها به خصوص در سنین جوانی است و از شیوع بالایی برخوردار است، گفت: حدود نیمی از بیماران قلبی و سکته‌ها در سنین زیر 50 سال اتفاق می افتد.

صالحی، استرس، نحوه و نوع تغذیه ناسالم، بی‌حرکتی، اعتیاد و مصرف دخانیات همچینن فقر را مهمترین علل بروز مشکلات قلبی دانست و افزود: با وجود همه تلاشهای جراحان و سرعت بخشیدن به روند پیوند قلب در کشور، متأسفانه رشد فزاینده بیماریهای قلبی و نارسایی‌های این عضو، از جمله سکته‌ها موجب شده است تا افراد فراوانی در لیست انتظار پیوند قرار داشته باشند.

وی از پیوند موفق قلب یک جوان 20 ساله به مردی 60 ساله که شب گذشته در بیمارستان امام خمینی (ره) انجام شد، خبر داد و گفت: وضعیت این بیمار در حال حاضر خوب است.

کنگره جامعه جراحان ایران تا 18 اردیبهشت ماه جاری در مرکز همایشهای رازی ادامه دارد.

کد خبر 2048657

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha