حسن پلارک در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ضریح جدید مسلم بن عقیل پس از دو سال تلاش هنرمندان کشورمان سرانجام آماده و اواخر هفته گذشته مراسم رونمایی از آن انجام شد .
به گفته وی، این ضریح به مدت 10 روز در فرهنگسرای خاوران برای بازدید مشتاقان باقی می ماند و سپس به عراق منتقل می شود.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات سازمان حج و زیارت تاکید کرد: ضریح جدید سفیر نامدار حضرت سیدالشهداء(ع) به ارتفاع 4.65 متر به طول 5.10 متر، به عرض 4 متر که مساحت آن 20.40 مترمربع بوده و دارای 13 پنجره و یک درب است که در ساخت آن 6 کیلوگرم طلا ، 2 هزار و500 کیلوگرم نقره و 900 کیلوگرم مس به کار رفته است.
پلارک افزود: 15 هنرمند اراکی قطعات منبت کاری منقوش به نقوش اسلامی و اسلیمی این ضریح را در مدت دو سال کنده کاری کرده اند، ماسوره ها ولچکی های این ضریح ساخته از جنس نقره بوده و سازه ضریح تا زیر تاج نیز از جنس استیل می باشد. پنجره ها و درب ضریح و همچنین از زیر تاج به بالا نیز از جنس چوب ساج ساخته و جنس قطعات قلمزنی از زیر تاج به بالا از مس می باشد که با روکشی از طلا آبکاری شده است و تمام قطعات قلمزنی زیر تاج نیز از جنس نقره می باشد.
وی اظهار داشت: ستاد بازسازی عتبات عالیات با بهره مندی از نذورات و هدایای مردم ایران توانسته تاکنون توانسته اقداماتی در جهت سنگ کاری گنبدخانه و رواق های کلیه حرم ها اعم از کف و دیوار، سنگ فرش های صحن های مطهر، کاشیکاری، آئینه کاری و معرق کاری انجام دهد.
این مقام مسئول گفت:سیستم های صوتی و گرمایشی و سرمایشی، سرویس های بهداشتی و سایه بان های مورد نیاز، ساخت صندوقچه های قبور مطهر، ساخت تعدادی از ضریح های مطهر نیز از جمله اقدامات کوتاه مدت و ضروری ستاد بازسازی عتبات عالیات بوده است.
پلارک در مورد اقدامات میان مدت این ستاد نیز افزود: ساخت اماکن و ساختمان های جانبی برای حرم های مطهر جهت رفع نیاز خدمات رسانی به زوار در بعضی از عتبه ها از جمله مجتمع خدماتی - رفاهی سیدالشهدا (ع) شامل درمانگاه، ساختمان های اداری، آشپزخانه و مراکز آموزشی از جمله اقدامات میان مدت ستاد بازسازی عتبات بوده است.
نظر شما