پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۷ تیر ۱۳۹۲، ۱۱:۵۳

مهر گزارش می دهد؛

سهم ناچیز غذای سلامتی در سفره ایرانیها/ ماهی غذای تابستانه

سهم ناچیز غذای سلامتی در سفره ایرانیها/ ماهی غذای تابستانه

گرگان - خبرگزاری مهر: متخصصان علم تغذیه ماهی را به عنوان غذای سلامتی می شناسند و به رغم رشد قابل توجه مصرف، همچنان سرانه خوراک آن در استان ماهی خیز کرانه خزر نسبت به استانداردها پایین است.

به گزارش خبرنگار مهر، با وجود اينكه كه متخصصان علم تغذيه، ماهي را به عنوان غذاي سلامتي مي‌شناسند و مصرف آن را براي درمان بيماري‌هاي قلبي، عروقي و عصبي توصيه مي‌كنند، اما اين غذاي سالم، سهم ناچيزي در سبد غذايي ما دارد و در سفره‌هاي ايراني، به ندرت يافت مي‌شود.
 
با توجه به آمارهاي ارائه شده، سرانه متوسط مصرف ماهي و ساير آبزيان در ايران حدود 7/7 كيلوگرم و در جهان 4/16 كيلوگرم است و اين درحالي است كه اين رقم در برخي كشورها مانند ژاپن، مالديو و چين، به طور ميانگين بيش از 70 كيلوگرم براي هر نفر در سال عنوان شده است. 
 
بررسیها نشان می دهد که هنوز ذائقه‌ها، به خوردن ماهي آشنا نيست و از دلايل خارج بودن مصرف ماهي از سبد خانوار، عدم آشنايي عامه مردم به فوائد مصرف آبزيان در سلامت انسان، عدم آشنايي به روش‌هاي مختلف مصرف آبزيان، عدم تنوع و عرضه محصولات توليدي آبزيان، عرضه نشدن آبزيان با روش‌هاي مدرن و بسته‌بندي مطلوب در سطح گسترده و بالاخره عدم ترويج مصرف ماهي از طريق رسانه‌هاي ارتباط جمعي می توان اشاره کرد.
 
سرانه مصرف ماهی در گلستان با رشد قابل توجه به 7.5 کیلوگرم رسیده و مدیرکل شیلات گلستان امیدوار است این سرانه در سال جاری و آتی به 10 کیلوگرم نیز برسدد.
 
علی اکبر پاسندی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: سال گذشته مصرف سرانه ماهی در استان هفت کیلوگرم بوده است و این میزان در سال آینده به 10 کیلوگرم یعنی سرانه استاندارد خواهد رسید.
 
خروج هشت هزار تن ماهی سالانه از گلستان
 
وی عنوان کرد: در حال حاضر سالانه 20 هزار تن مای در استان تولید می شود که 18 هزار تن پرورشی و دو هزار تن دریایی است و از این میزان فقط 12 هزار تن در استان مصرف می شود و مابقی به سایر استانها ارسال می شود.
 
وی خاطرنشان کرد: همکاری نزدیک شورای سلامت و کمیته امنیت غذا و داروی استان، حمایت های مسئولان مرتبط در آگاهی دادن به مردم نسبت به خواص تغذیه ای ماهی با تاکید بر کیفی بودن محصولات شیلاتی با اجرای جشنواره ها و برگزاری کلاس های آموزشی طبخ آبزیان، موجب رشد مصرف ماهی در استان شده است. 
 
 
پاسندی از جمله دیگر عوامل این افزایش مصرف را بهبود کیفیت محصول و کاهش ضایعات آبزیان، تقویت ساختار بازار آبزیان به منظور دسترسی آسان به محصول،؛ بهبود ارائه خدمات از جمله تمیز کردن شکم ماهی و فلس گیری، افزایش تولید محصولات پرورشی، تشکیل کارگروه آبزی مصرفی در شیلات، توسعه بازار خرده فروشی ماهی در سطح استان، گران شدن یا افزایش قیمت گوشت مرغ و گوشت قرمز و تاثیر متقابل برای مصرف ماهی برشمرد.
 
در تابستان ماهی میل کنید
 
به تاکید کارشناسان تغذیه، تابستان زمان مناسبی براي پختن غذاهاي ساده و سالم است، غذاهايي كه به زمان زیادی برای پخت نیاز نداشته باشند و بتوان در مدت كوتاهی آنها را آماده كرده و به مصرف رساند.
 
بهترين مواد غذايي كه مي‌توان از آن‌ها براي تهيه غذاهاي فصل تابستان استفاده كرد، مصرف انواع آبزیان بخصوص ماهي‌هاست.
 
روشن پور کارشناس ارشد تغذیه در این زمینه می گوید: ماهي به دليل داشتن امگا 3 سرشار از مواد مغذي بوده و براي سلامت افراد مناسب است و مصرف ماهي‌ مانع از بروز سرطان پوست و سوختگي‌هاي جلدي كه مختص تابستان است، مي‌شود.
 
وی مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ را برای رشد سلولهای عصبی، جلوگیری از لخته شدن خون، کمک به انعطاف پذیری شریان‌های حیاتی و جلوگیری از انسداد عروق و سکته‌های قلبی مهم ارزیابی کرد.
 
روشن پور خاطرنشان کرد: ماهی همچنین حاوی مواد ایمنی زا و حفاظت کننده ریه است و از این حیث برای جلوگیری از اثرات مخرب سیگار موثر بوده و مصرف آن در افراد سیگاری بیشتر توصیه می‌شود.
 
به گفته این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی، ماهی همچنین حاوی آنتی اکسیدان‌های قوی ملانیوم و کوآنزیم‌های مهمی است که از تشکیل رادیکال‌های آزاد جلوگیری کرده و می تواند نقش موثری در کاهش ابتلا به سرطان داشته باشد.
 
وی در ادامه گفت: مصرف ماهی در به تاخیر انداختن سرطان و جلوگیری از پیری نیز موثر است و از این حیث می توان گفت که خاصیت ضد پیری دارد. 
 
محققان و دانشمندان علوم پزشكي معتقدند كه مصرف مواد غذايي كاملا طبيعي و سالم در فصل گرم تابستان، هم رفع عطش كرده و هم ابتلا به گرمازدگي و يا بيماري‌هاي ديگر را كمتر مي‌كند.
 
کد خبر 2092463

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha