به گزارش خبرگزاری مهر، علي خاني اظهار کرد: "سنگ چشم دمگاه حنايي" با نام علمي Lanius Schach از خانوادۀ سنگ چشم ها Laniidae و از پرندگان جوجه آور، کمياب و مهاجر نواحي شمال شرق خراسان به شمار مي رود که از زمان زارودني(1896) تاکنون گزارش موثقي از حضور آن نبوده است.
رئيس اداره نظارت بر امور حيات وحش حفاظت محيط زيست خراسان رضوي در خصوص مشخصات ظاهري اين گونه جديد بیان کرد: این پرنده نسبتا درشت جثه با سر بزرگ، منقار نسبتا کوتاه و دم بلند است كه جنس نر و ماده آن تقريبا هم شکل هستند.
خاني افزود: "سنگ چشم دم گاه حنايي" در درختزارها و بوته زارهای باز و خشک و حاشيه کشتزارها به سر مي برد و عموما از حشرات و گاهي از دوزيستان و خزندگان تغذيه مي کند.
وی گفت: قلۀ هزار بز از قلل مهم منطقه بوده كه داراي پوشش گياهي غني خصوصاً در دامنه هاي شمالي است و درخت ارس گونۀ غالب دراين منطقه به شمار مي رود و اين موضوع ارتفاعات قلۀ هزار بز را به زيستگاهي مطلوب براي قوچ و ميش وحشي مبدل ساخته است.
رئيس اداره نظارت بر امور حيات وحش حفاظت محيط زيست خراسان رضوي افزود: هرچند در بررسي به عمل آمده گونههايي از پرندگان از قبيل عقاب طلايي، سارگپه پا بلند، دليجه، کبک، تيهو، زاغ کوهي نوک سرخ، گنجشک درختي، چکاوک شاخدار و...نيز دراين منطقه مشاهده شد، ولي حضور گونه "سنگ چشم دمگاه حنايي" بيش از يک قرن است كه در اين منطقه گزارش نشده است.
نظر شما