۲۶ آذر ۱۳۹۲، ۱۱:۴۵

بررسی 6 دهه فعالیت هنری پرویز کلانتری در گالری ایده

بررسی 6 دهه فعالیت هنری پرویز کلانتری در گالری ایده

آثار و فعالیت هنری 6 دهه‌ای پرویز کلانتری نقاش، طراح و تصویرگر روز جمعه 29 آذرماه در گالری ایده بررسی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، پرویز کلانتری از هنرمندان نسل اول جریان هنر مدرن ایران روز جمعه 29 آذرماه در گالری ایده به همراه توکا ملکی و حافظ روحانی مروری بر 6 دهه  فعالیت هنری‌اش خواهد داشت.

این هنرمند نقاش و تصویرگر در این نشست درباره روندکاری خود در حوزه تصویرسازی و نقاشی، استفاده از متریال‌های مختلفی که برای خلق آثارش استفاده کرده است و نگاه مفهومی که به سنت دارد، سخن خواهد گفت. در این نشست توکا ملکی از پژوهشگران هنری به همراه حافظ روحانی منتقد و خبرنگار حوزه هنر، طی نشستی روندکاری پرویز کلانتری را بررسی می‌کنند.

پرویز کلانتری هنرمند نقاش، طراح، تصویرگر، نویسنده و روزنامه نگار معاصر ایرانی متولد فروردین ماه 1310 است. وی از کودکی علاقه خود را به رنگ‌ها نشان داد و به گفته خودش از کودکی با خط خطی کردن دیوار همسایه‌ها کشیدن نقاشی انتزاعی را تمرین می‌کرد. او در دانشکده هنرهای زیبای تهران درس خواند و در سال 1338 در رشته هنرهای تجسمی دانش آموخته شد.

او در دانشکده با همایون صنعتی‌زاده رییس دانشکده هنرهای زیبا آشنا شد و این آشنایی موجب راهیابی او به موسسهٔ انتشاراتی فرانکلین ناشر کتاب‌های درسی و نشریه پیک گشت. به این ترتیب به تصویرگری کتاب‌های درسی روی آورد.

کلانتری در مراکز هنری از جمله دانشکده هنرهای زیبای تهران و کالج هنری کودکان در کالیفرنیا کار کرده و مدتی مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تهران بوده ‌است. تاکنون در نمایشگاه‌های گروهی و انفرادی بسیاری در داخل و خارج از ایران، شرکت کرده‌است و یک اثر از آثار این نقاش برجسته، درفهرست تمبرهای ویژه سازمان ملل به چاپ رسیده‌است. هم چنین تابلوی مشهور شهر ایرانی از نگاه نقاش ایرانی او در مقر سازمان ملل قرار دارد.

از سال ۱۳۵۳ با شروع نقاشی‌های کاهگلی، دوره تازه‌ای را در زندگی هنری خود آغاز کرد که تا امروز آن را ادامه داده‌است. تابلوهای او جلوه‌ای ملموس از زندگی مردمان کویر و ساحل را در خود دارد. او بیش‌تر با تابلوهای کاهگلی‌اش شناخته می‌شودو حتی بسیاری او را پایه‌گذار سبک کاهگلی می‌دانند اما به گفته خودش پیش از او مارکو گریگوریان اولین کسی بود که این کار را کرد، هرچند شیوه کلانتری برخلاف گریگوریان که کاملا انتزاعی و مدرن بود، ملایم‌تر و طبیعی‌تر است.

او نویسنده و روزنامه نگار نیز هست و تا کنون چند مجموعه داستان منتشر کرده و کتاب‌های "ولی افتاد مشکل‌ها"، "چهار روایت" و "نیچه نه، فقط بگو مشداسماعیل" ازجمله آثار اوست. هم چنین مقالات هنری متعددی از این هنرمند درخصوص ارتباط هنر و هنرمند ایرانی، درنشریات ایرانی منتشرشده‌است.

نشست مروری بر آثار پرویز کلانتری ساعت 16 روز جمعه 29 آذرماه در مدرسه - گالری ایده واقع در کریم‌خان، خیابان خردمند شمالی، کوچه هیجدهم، شماره 26 برگزار می‌شود.

کد خبر 2197371

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha