به گزارش خبرنگار مهر، حفظ ایمنی غذایی و جلوگیری از گسترش بیماریهای دام فعالیت بسیار دشواری است که بخش عمده ای از فکر مسئولان را به خود مشغول می کند و جلوگیری از گسترش بیماریهای دام خصوصا بیماری مشترک بین انسان و دام نقش مهمی در بهداشت جامعه و سلامت افراد دارد که در این راستا نقش دامداران و توجه به نکاتی که از سوی مسئولان و دامپزشکان گوشزد می شود بسیار حائز اهمیت است.
طی روزهای اخیر دامداران روستای جودانه از توابع شهرستان میامی با نوعی بیماری در دامهای خود مواجه شده اند که تاکنون تجربه آن را نداشته اند.
در این بیماری هیچ علامتی در ساعات اولیه دیده نمی شود ولی به قول برخی مسئولان به محض رویت آن، دام طی حدود 10 ساعت تلف می شود و این مهم باعث شده تا نتوان تدبیری درست برای جلوگیری از تلف شدن دام انجام داد.
روستای جودانه یکی از معدود روستاهای استان سمنان است که بخش قابل توجه ساکنان آن به پرورش دام از جمله گاو، گوسفند و مرغ مشغول هستند.
روستای جودانه 10 هزار راس دام سبک، چهار هزار راس دام سنگین و سه مرغداری 60 هزار قطعه ای را در خود جای داده است و مردم این روستا اغلب به دامداری مشغول هستند به طوری که اکثر مواد لبنی شهرستان های شاهرود و میامی از این روستا تامین می شود.
مشکلات دامداران جودانه پیگیری می شود
فرماندار شهرستان میامی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به شیوع بیماری ناشناخته بین دام های منطقه جودانه این شهرستان، گفت: کارگروهی متشکل از بخشدار منطقه و کارشناسان بهداشت و درمان و فرمانداری تشکیل و مشکلات دامداران به طور ویژه و جدی پیگیری می شود.
احمد قاضی تصریح کرد: دام های منطقه مورد بررسی و آزمایشات مختلف قرار گرفتند و حتی نمونه های آزمایشگاهی به تهران نیز ارسال شده است که تاکنون نتیجه آزمایشات اعلام نشده و دامداران به محض مشخص شدن آن مطلع خواهند شد.
وی ضمن تاکید بر حضور مداوم مسئولان در منطقه و انجام بازدیدهای لازم گفت: در این سرکشی ها از دامداران محترم خواسته ایم که به راهنمایی های دامپزشکان توجه کرده و اصول فنی را رعایت کنند.
نوعی بیماری ناشناخته دامنگیر دام های جودانه
دهیار روستای جودانه نیز در این گفتگو با یادآوری اینکه این بیماری دو سال پیش نیز در بین دامداری های منطقه دیده شد ولی تاکنون ناشناخته مانده است، گفت: با پی گیری های مختلف از دامپزشکی های استان و حتی استان های همجوار متاسفانه هنوز تشخیص این بیماری ناشناخته مانده است.
علیرضا رستمی با اشاره به اینکه تا امروز 600 راس گاو تلف شده اند، گفت: از این تعداد 180 راس آن مرده و مابقی ذبح اجباری شده اند.
وی تصریح کرد: میانگین ارزش ریالی هر راس گاو 80 میلیون ریال است که جمعا خسارت سنگینی به دامدارها منطقه وارد شده است.
وی در پاسخ به خبرنگار مهر در خصوص وضعیت دام های سبک نیز گفت: متاسفانه این بیماری در بین این دامها از جمله گوسفندان نیز دیده شده است و تا امروز یک هزار 200 راس گوسفند تلف شده اند که 200 راس آن مرده و یک هزار راس آن ذبح اجباری شده اند.
دهیار روستای جودانه در خصوص علائم این بیماری نیز اظهار داشت: همه این دامها گوشتشان سالم است و مشکل ظاهری در آنها دیده نمی شود ولی دست و پاهای دام شل شده و به قولی عصبی می شوند که به محض واگیر شدن تا 10 ساعت بعد تلف می شوند.
رستمی با اشاره به اینکه نوع دیگری از این بیماری مشاهده شده است که دام تا یک ماه هم زنده می مانند، گفت: در این نوع بیماری احتمال تلف شدن دام به بیش از 50 درصد می رسد.
وی از مسئولان مربوطه خواست در خصوص این مشکل که ضررهای فراوانی را به دامدارهای جودانه وارد کرده است چاره ای بیاندیشند.
روستای جودانه در 15 کیلومتری مرکز شهرستان میامی واقع شده که 330 خانوار و یک هزار و 300 نفر جمعیت دارد.
نظر شما