به گزارش خبرگزاری مهر، اندیشکده انگلیسی موسسه خدمات متحد سلطنتی (RUSI) در تحلیلی به بررسی اعزام ناوهای جمهوری اسلامی ایران به نزدیکی آمریکا پرداخته است.
در این تحلیل که به قلم پیتر رابرتز –کارشناس ارشد مطالعات قدرت دریایی- نگاشته شده است، عبور دو ناو ایرانی را از دماغه جنوبی قاره آفریقا در روز 8 فوریه، را با توجه به این که نیروی دریایی ایران پیش از این چند بار وعده انجام آن را داده بود، دارای اهمیت دانست.
به گفته وی در سال 2011 نیز قرار بود این عملیات انجام شود که امسال محقق شد و برخی از تحلیلگران، آن را تهدیدی برای آمریکا دانستهاند.
رابرتز از دو زاویه به اهمیت این ماجرا پرداخت: "اول آنکه این عملیات توسط نیروی دریایی ارتش ایران که نیروی کلاسیک نظامی ایران است، انجام میشود که نیروهای حرفهای با سابقه طولانی از انجام ماموریت در آبهای بینالمللی هستند. آنها در مبارزه با دزدان دریایی در خلیج عدن سالهای متمادی با سازمان ملل مشارکت داشتهاند."
وی با توجه به فاصله مکانی 24 هزار مایلی، اینکه نیروی دریایی چنین برنامه ریزی اکتشافی را در سر دارد، بسیار مهم دانست "که برای جامعه بینالملل مفید است و نشانه گسترش افق دید نیروی دریایی ایران است".
رابرتز چنین برنامههایی را دارای چالشهای بزرگ برای دریانوردان دانست و در ادامه نظر کسانی که این عملیات را تهدیدی برای آمریکا دانستهاند را رد کرده است.
این کارشناس ارشد امور دریایی نظامی متذکر میشود ناوها به آبهای آمریکا نزدیک نخواهند شد و احتمالاً در طول مسیر در بنادر برخی از کشورها توقف خواهند داشت.
رابرتز در پایان تاکید کرده است: "در اصل باید این را اقدامی حقیقتاً مثبت در آبهای بینالملل ارزیابی کنیم و مانند برخی از صاحب نظران، برداشت منفی نکنیم."
نظر شما