۴ فروردین ۱۳۹۳، ۱۱:۵۶

تجسمی و موسیقی در تابستان 92

سفال ایرانی به دست هنرمند ژاپنی ساخته شد/ مشکلات معاون هنری با سازهای جهانی

سفال ایرانی به دست هنرمند ژاپنی ساخته شد/ مشکلات معاون هنری با سازهای جهانی

تابستان سال 92 کشورمان به آرامش بعد از طوفان تبدیل شده بود و به دنبال ثبات می‌گشت که این موضوع در حوزه هنر هم دیده می‌شد تا اینکه در همین فصل وزیر ارشاد و معاونانش انتخاب و معرفی شدند.

خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و هنر: برای بررسی اخبار مرتبط با این دو حوزه هنری در تابستان امسال باید به این نکته توجه کرد که انتخابات ریاست جمهوری در 11 خردادماه تمام مسائل کشور را تحت‌الشعاع خود قرار داده بود تا بعد از انتخاب وزیر ارشاد و رای اعتماد گرفتن وی از مجلس شورای اسلامی، کلیدی که رئیس جمهور وعده‌اش را داده بود پا به عرصه هنر نیز بگذارد تا درهای قفل این حوزه را باز کند.

کنسرت شهرام ناظری در برج میلاد

صندلی‌های سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی شامگاه 17 تیرماه میزبان مخاطبانی بود که برای آغاز همسرایی ساز‌ها و شنیدن موسیقی ایرانی لحظه‌شماری می‌کردند. صحنه اجرا مزین به چند شمع و نمایی از قونیه بود و اشعار پارسی هم در جای جای صحنه به چشم می‌خورد.

همه جمع شده بودند تا شاهد اجرایی دیگر از شواله آواز ایران باشند و قطعات خاطره‌انگیزی را بشنوند که شاید با آنها زندگی کرده بودند. ناظری در این شب سه‌تارش را به دست گرفت و نواخت.

اسما‌الحسنی تکراری بر تکرار

همزمان با ماه مبارک رمضان نهمین نمایشگاه حروف‌نگاری پوستر اسماءالحسنی، چهارشنبه 19 تیرماه در موزه هنرهای دینی امام علی(ع) گشایش یافت که در این نمایشگاه 50 پوستر منتخب از میان 1220 اثر ارسالی به دبیرخانه در موزه هنرهای دینی امام علی(ع) به نمایش درآمد.

این جشنواره مناسبتی در حالی برگزار شد که بیشتر مخاطبان پوستر و هنرهای تجسمی بر تکراری بودن این موضوع و سوژه این جشنواره تاکید کردند.

«هلیوپولیس» روایتی عکاس‌گونه از لبنان

نمایشگاه مجموعه عکس‌های تاریخ تمدن جهان در لبنان با نام «هلیوپولیس» باحضور صادق خرازی (دیپلمات ارشد و کلکسیونر آثار هنری)، افتخار حسین عارف (رئیس مؤسسه فرهنگی اکو)، سید احمد محیط طباطبائی (منتقد و پژوهشگر هنر ومعماری) و چهره‌های فرهنگی و هنری در فرهنگسرای ابن سینا برگزار شد.

این مجموعه عکس‌، گلچین عکس‌هایی از تاریخی‌ترین نقطه جهان (بعلبک و بیبلوس) است که برای اولین بار توسط معصومه جوادی نسب عکاس ایرانی در لبنان تهیه شده و مورد تقدیر وزیر فرهنگ لبنان قرار گرفته است.

نمایش سفال‌های زرین‌فام هنرمند ژاپنی در موزه‌ی ملی ایران

یک هنرمند ژاپنی به نام «کاتو» که پدرش سال‌ها قبل در دانشگاه شیراز تحصیل کرده است و سفال زرین‌فام را از ایران به ژاپن برده بود، همراه آثاری از انجمن سفال ایران نمایش داده شد.

این نمایشگاه از 13 تیرماه به مدت دو هفته در موزه‌ ملی ایران برپا و در آن حدود 100 اثر نمایش داده شد. از این تعداد 20 سفال زرین‌فام تاریخی، حدود 40 اثر از انجمن سفال ایران و 40 اثر از «کاتو» - هنرمند ژاپنی - بود.

دردسر سازهای جهانی برای شاه‌آبادی

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در یک برنامه رادیویی، به جزئیات انتشار خبر «ممنوعیت تدریس سازهای جهانی در کشور» پاسخ داد و با ایراد اتهام‌هایی به رسانه‌ها، عملا برائت مجموعه تحت مدیریت خود را از آن ابراز کرد.

حمید شاه آبادی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در برنامه «تازه به تازه، نو به نو» رادیو جوان سخن می گفت، در ابتدای صحبت‌هایش درباره این موضوع گفت: ساز و کار دانشگاه علمی کاربردی بسیار روشن است و نسبت این مرکز و ساز و کارهایش با وزارت ارشاد نیز بسیار واضح و روشن است. پس اگر رشته ای حذف یا اضافه می‌شود، این دو موضوع کاملا از یکدیگر جدا هستند. تا جایی که به ما و مرکز علمی کاربری مربوط می شود باید عرض کنم که برخی کم توجهی در اطلاع رسانی و حوزه های مربوط به آن صورت گرفته است.

معاون هنری وزارت ارشاد در پاسخ به پرسش «لوریس هویان» (رئیس گروه سازجهانی و رهبر ارکستر مرکز آموزش علمی – کاربردی) که پرسید «خروجی از دانشکده علمی کاربردی نداشته‌ایم که تصمیمی مبنی بر حذف آن گرفته‌اید؟ این سوال سوال مهمی است...»، پاسخ داد: اصلا سوال مهمی نیست! چرا فکر می‌کنید این سوال مهم است؟ شما یک واحد مجری هستید. واحدی که اگر دانشگاه علمی کاربردی برایش درسی را تعریف کند برای ارائه، خود مرکز دانشجو می‌گیرد و تدریس می‌کند.

«فلک‌خوانی» دولتمند خلف در تهران

دولتمند خلف هنرمند تاجیکی شامگاه دوم تیرماه در تالار وحدت «فلک‌خوانی» کرد و با گروه «آوای مهربانی» هم‌صدا شد .فلک گونه‌ای از موسیقی مردمی تاجیکستان است که با فراز و فرودهای زیادی در این کشور همراه بوده است.

کوک سازها برای تابستان

با آغاز فصل گرم تابستان و سپری شدن انتخابات ریاست جمهوری، سازهای موسیقی بار دیگر در سالن‌های تهران کوک شدند. کنسرت «آیینه‌ها» با هنرنمایی همایون شجریان، سهراب پورناظری و گروه «سیاوش» در تالار وحدت برگزار شد.

شهرام ناظری نیز از 14 تا 17 تیرماه هر شب در سالن «میلاد» نمایشگاه بین‌المللی تهران به روی صحنه رفت. شوالیه آواز ایران در این کنسرت قطعاتی از آلبوم‌های «گل‌ صدبرگ»، «لولیان» و...را اجرا کرد. قیمت بلیت‌های کنسرت هم 30 تا 80 هزار تومان بود.

اما کیوان ساکت، بهنام ابوالقاسم و هاشم احمدوند نیز برای حمایت از کودکان کار کنسرت برگزار کردند.

این اجرا در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد و اجرای آلبوم «شرق اندوه» در کنار پیانو نوازی بهنام ابوالقاسم از برنامه‌های این کنسرت بود.

محمد اصفهانی خواننده پاپی است که پس از مدت‌ها 13 تیرماه در سالن همایش‌های برج میلاد سکوتش را شکست. رهبر ارکستر پویا نیکپور بود.

مخاطبان برای حضور در این کنسرت باید بلیت‌های 25 تا 90 هزارتومانی تهیه می‌کردند.

فرزاد فرزین 5 و 6 تیرماه در سالن کمپ پتروشیمی بجنورد کنسرت خود را اجرا کرد. علیرضا قربانی نیز تور کنسرت‌های داخلی خود را 2 و 3 تیرماه در سینما سپهر ساری آغاز کرد. در این کنسرت قطعاتی از زنده یاد همایون خرم و فردین خلعتبری اجرا شد.

احمد ابراهیمی درگذشت

احمد ابراهیمی استاد آواز ایران، در سن 87 سالگی، در بیمارستان فرمانیه تهران درگذشت.

احمد ابراهیمی ردیف‌دان و مدرس آواز و خواننده پیشکسوت موسیقی ایران از هفته گذشته به دلیل عارضه قلبی در بخش اورژانس بیمارستان امام خمینی(ره) بستری و به علت نبودن تخت خالی در بخش آی سی یو، به بیمارستان فرمانیه منتقل شد.

 پرونده دهمین دوسالانه بین المللی کاریکاتور بسته شد

اختتامیه دهمین دوسالانه بین المللی کاریکاتور تهران با مراسمی متفاوت برگزار شد .در این مراسم کاریکاتوریست‌ها در موقعیت‌های طنز درباره دوسالانه و موضوعات آن به‌خصوص موضوع خرافه‌پرستی سخن و خاطره گفتند.

پیشکسوت موسیقی نواحی از دنیا رفت

قلیچ‌ انوری دوتارنواز پیشکسوت ترکمن پس از تحمل یک دوره بیماری از دنیا رفت .این هنرمند بینایی چشم راستش را از دست داده بود و از بیماری موکور (نوعی بیماری قارچی مهلک) رنج می‌برد، 15 تیر دار فانی را وداع گفت. این هنرمند در بیمارستان رسول‌اکرم(ص) از دنیا رفت.

انوری از نوازندگان پیشکسوت ترکمن‌صحرا بود، که سابقه اجرا در فستیوال‌های داخلی و خارجی را داشت.

ژیوار برای کودکان آواره سوریه خواند

ژیوار شیخ‌الاسلامی به نفع کودکان آواره سوریه در کردستان عراق (سلیمانیه) به روی صحنه رفت.

این کنسرت همزمان با عیدسعید فطر برگزار شد که کنسرت در دو بخش فارسی و کردی اجرا شد .

هنرمند موسیقی نواحی از دنیا رفت

براگجر تهماسبی استاد آواز هوره و مور 23 تیرماه از دنیا رفت. براگجر تهماسبی استاد آواز هوره و مور منطقه زاگرس بر اثر ایست قلبی درگذشت.

نخستین حضور این هنرمند در جشنواره‌ها مربوط به جشنواره موسیقی حماسی در سال 1374 حوزه هنری می‌شود.

موزه مکتب کمال‌الملک افتتاح شد

24 تیرماه در حضور جمعی از هنرمندان، فرهیختگان و مدیران شهری افتتاح موزه مکتب کمال الملک و نگارگری تهران را جشن گرفتند که در این مراسم محمدباقر قالیباف، آیدین آغداشلو، احمد مسجدجامعی، پرویز کلانتری، علی نصیریان و تنی چند از هنرمندان و مدیران شهری حضور داشتند.

کمال‌الملک یکی از مهم‌ترین نقاشان تاریخ هنرهای تجسمی ایران است. میان همه‌ هنرمندان بزرگی که در طول تاریخ نامشان باقی مانده است، نام اول مانی نقاش که وجود اسطوره‌ای است به چشم می‌خورد. نام بعدی کمال‌الدین بهزاد است و سومین نام مشهور متعلق به کمال‌الملک است.

منتخب عکس‌های ناصر تقوایی در گالری نگاه

نمایشگاهی از منتخب عکس‌های ناصر تقوایی با عنوان «ابر و باد و مه و مه» 27 تیر ماه در گالری نگاه افتتاح شد.

آخرین بار و پیش از این نمایشگاه سه عکس از تقوایی در اکسپوی تهران به نمایش درآمد. در این نمایشگاه حدود 18 کار ارائه شد که موضوع آنها عکاسی از مناظر طبیعی ایران بود. نمایشگاه «ابر و باد و مه و مه» روز پنجشنبه 27 تیرماه و با حضور ناصر تقوایی افتتاح و تا روز 9 مردادماه نیز ادامه داشت.

جنبش سقاخانه‌‌ای به موزه هنرهای معاصر تهران رفت

مراسم افتتاحیه‌ نمایشگاه گروهی مکتب سقاخانه عصر سه‌شنبه 29 مردادماه با حضور مقامات فرهنگی - هنری، مسئولان،‌ استادان و هنرمندان در محل موزه‌ی هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

مهدی حسینی دبیر نمایشگاه مروری بر جنبش مکتب سقاخانه اظهار کرد: مکتب سقاخانه یکی از عمده‌ترین مکاتب نقاشی ما است که در دوره‌ی مدرنیته در ایران شکل گرفت و آثار جاودانی از خود برجای گذاشت.

در نمایشگاه «جنبش سقاخانه‌ای» بیش از 95 اثر از هنرمندانی چون منصور قندریز، صادق تبریزی، پرویز تناولی، حسین زنده‌رودی، فرامرز پیل‌آرام، ناصر اوویسی، ژازه طباطبایی و مسعود عربشاهی در هر 8 گالری موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش درآمد.

افتتاح گالری فردوس در موزه سینما

»گالری فردوس» موزه سینمایی ایران با مأموریت کشف و معرفی استعدادهای جوان هنری آغاز به کار کرد.

موزه سینمای ایران به منظور بهره‌گیری شایسته از فضاهای نمایشگاهی عمارت باغ فردوس با هدف معرفی استعدادهای تازه در عرصه هنرهای تجسمی بخشی از تالار مقرنس عمارت را به نمایشگاه آثار هنرمندان جوان اختصاص داد.

تعیین معاونان و قائم مقام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

حجت‌الله ایوبی به عنوان رئیس سازمان سینمایی، حسین انتظامی به عنوان معاون مطبوعاتی و علی مرادخانی به عنوان معاون هنری در وزارت ارشاد مشغول به کار شدند.

ایوبی علاوه بر ریاست سازمان سینمایی به عنوان قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز فعالیت دارد.

داوود آزاد در فستیوال لندن خواند

داوود آزاد 4 تیرماه در فستیوال موسیقی «art in action» به روی صحنه رفت. این هنرمند که در زمینه موسیقی عرفانی فعالیت می‌کند، جدیدترین قطعاتش را در لندن اجرا کرد.

فستیوال «art in action» در زمینه موسیقی و هنرهای تجسمی است و داوود آزاد به همراه یک نوازنده کوبه‌ای در این کنسرت قطعاتی از موسیقی ایرانی را برای مخاطبان خواند.

تابلوی معراج فرشچیان با حضور نجفی رونمایی شد

جدید‌ترین اثر محمود فرشچیان با نام «معراج»، در مراسمی با حضور محمد علی نجفی معاون رئیس جمهور و رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رونمایی شد.

فرشچیان برای خلق این اثر حدود ۲ سال زمان صرف کرد و مانند سایر آثارش آن را به موزه آستان قدس رضوی اهدا کرد.

آلبوم «افسانه شو» اثر تهمورس پورناظری منتشر شد

آلبوم «افسانه شو» اثری از تهمورس پورناظری با حضور شجاعت حسین‌خان و سهراب پورناظری پس از 3 سال منتشر شد.

این آلبوم ادامه همکاری تهمورس پورناظری با سیتارنواز برجسته هندی است که در ادامه پروژه موسیقی «از تخت جمشید تا تاج محل» ضبط شده است.

 

کنسرت سالار عقیلی حاشیه‌دار شد

کنسرت سالار عقیلی که در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد به خاطر حواشی مرتبط با گشت ارشاد حاشیه‌هایی در پی داشت.

گشت ارشاد شامگاه 7 شهریورماه، در حالی در برج میلاد مستقر شد که مخاطبان زیادی برای کنسرت «پردیس» به خوانندگی سالار عقیلی به این محل آمده بودند.

پارت اول کنسرت بدون هیچ حاشیه‌ای به روی صحنه رفت اما از آنجا که از ورود تعدادی از مخاطبان خانم به دلیل پوشش نامناسب ممانعت شده بود یکی از حاضران در پارت دوم کنسرت به نشان اعتراض از جای خود بلند شد و خطاب به سالار عقیلی گفت: آقای عقیلی ما امشب آمده بودیم تا از موسیقی لذت ببریم اما متاسفانه افرادی در بیرون این در ایستاده‌اند که با مردم برخورد نامناسب دارند.

سالار عقیلی آن لحظه به خواندنش ادامه داد و پس از چند دقیقه گفت: بسیار متاسفم که امشب در اینجا چنین اتفاقاتی رخ داده است. 20 دقیقه پیش از شروع کنسرت هم به من خبر دادند که برای یکی از نزدیکانم چنین اتفاقی افتاده است. من همیشه با مردم هستم و برای شما می‌خوانم.

تجلیلی برای «ایرج»، پهلوان آواز ایران

مراسم تجلیل از ایرج خواجه امیری سومین همایش باشگاه هنرمندان ایران شامگاه جمعه 8 شهریور ماه با حضور جمعی از هنرمندان در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.

محمدرضا شجریان که در مراسم تجلیل از ایرج خواجه امیری حضور داشت، گفت: جای تقدیر دارد که از هنرمندان پیشکسوت قدردانی می‌کنیم. وظیفه من بود هنگامی که شنیدم دوستان قصد دارند برای ایرج بزرگداشت بگیرند با افتخار بگویم من نیز شرکت می‌کنم و در کنار این عزیز بزرگوار هستم.

 

شاه‌آبادی در دولت یازدهم هم حکم گرفت

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی حمید شاه‌آبادی را به عنوان مشاور امور هنری خود منصوب کرد.

 شاه‌آبادی در دولت دهم معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.

کد خبر 2253208

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha