شهرام اقبالزاده، دبیر بخش ادبیات نشر قطره در گفتگو با خبرنگار مهر و با انتقاد از سیاست اشتباه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه خرید کتاب از ناشران گفت: هیچ سیاست واحد و سازوکار مشخصی برای خرید کتاب از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهاد کتابخانههای عمومی برای خرید کتاب وجود ندارد. از یک سری ناشران خاص کتاب میخرند و باقی ناشران از سهم خرید ارشاد، بیبهره میمانند.
این مترجم و منتقد ادبی به اینکه در دو سال گذشته، نشر قطره بیشترین جوایز را از آن خود کرده، اشاره و بیان کرد: نشر قطره در سالهای 1390 و 91 بیشترین جوایز را در بخش ادبیات نوجوان و در ژانرهای مختلف، بهویژه فانتزی و علمی- تخیلی به خود اختصاص داد امسال هم کتاب «زیگورات» از اکرم پدرامنیا و «شهریور هزار و سیصد و نمیدانم چند» نوشته طلا حسننژاد، رتبههای خوبی را در جایزه مهرگان به خود اختصاص داده و بالا آمدهاند اما وزارت فرهنگ و ارشاد، از نشر قطره کتاب نمیخرد.
اقبالزاده، خرید کتاب از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد را کاری معمول و طبیعی دانست و افزود: وزارت فرهنگ باید بخشی از بودجه خود را بهطور طبیعی به خرید کتاب از ناشران مختلف و نه تنها از خودیها اختصاص دهد. ناشران خصوصی، با وضعیت فعلی اقتصاد نشر، سر گنج ننشستهاند. نویسنده برای نوشتن رمانی چون «کوچه پاریس»، شش ماه زمان گذاشته و نشر قطره این کتاب را در 500 نسخه منتشر کرده؛ با این شرایط نویسندگان چطور میتوانند به نوشتن ادامه دهند یا وقتی مترجم میگوید حق ترجمه من به اندازه هزینه پست کتاب خارجی نیست چگونه میتوان با او قرارداد بست!؟
به گفته دبیر بخش ادبی نشر قطره، هرچند وقت یکبار نهاد کتابخانههای عمومی، آمار و ارقامی را اعلام میکند اما بهتر است روشن و مشخص باشد که چه تعداد کتاب از کدام ناشر خریداری شده است. همچنان که خوب است سیاست درست و دقیقی برای خرید کتاب از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد و نهاد کتابخانهای عمومی کشور وجود داشته باشد.
نظر شما