به گزارش خبرنگار مهر، شاهرخ پارسا بعد از ظهر دوشنبه در مراسم نکوداشت و معارفه مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه که در محل این اداره کل برگزار شد، با اشاره به قدمت سه دهه ای ایستگاههای هواشناسی استان کرمانشاه گفت: این ایستگاه ها از قدمت بالایی برخوردار بوده و نیاز به مرمت و بازسازی دارند.
وی خطاب به رئیس سازمان هواشناسی کشور و حاتمی معاون استاندار کرمانشاه خواستار تامین اعتبارات لازم از محل اعتبارات سازمان هواشناسی و منابع استانی برای بهسازی، نوسازی و مرمت این ایستگاه ها شد.
پارسا با بیان اینکه تا سه سال آینده ۳۰ درصد از نیروی فنی این اداره کل از استان خارج می شود، خواستار صدور مجوز برای استخدام نیروهای لازم اداره کل هواشناسی استان شد.
وی تصریح کرد: چنانچه این نیروها از استان خارج شود، اداره کل هواشناسی استان با خلأ نیروی کارشناس مواجه می شود که جای تأمل دارد و اینکه هم از طرف ریاست سازمان و هم مسئولین استانی فکری برای این موضوع شود.
مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه با بیان اینکه بازنشسته های سازمان نباید پس از دوران بازنشستگی احساس منفک شدن از سازمان را بکنند گفت: می توان با ایجاد یک اتاق فکر از ظرفیت آنان استفاده و از دانش آنان بهره برد.
وی از وجود ۲۰۰ ایستگاه هواشناسی در استان کرمانشاه خبر داد و گفت: هزینه نگهداری ایستگاه های هواشناسی در شهرستان ها برابر با همین ایستگاه در مرکز استان است، لذا برای این موضوع نیز نیازمند تامین اعتبارات هستیم تا بتوانیم آن ایستگاه ها را مورد حمایت قرار دهیم.
پارسا بر ترویج طرح «نهک» (هواشناسی کاربردی) تاکید کرد و گفت: هم اکنون در زمینه هواشناسی کاربردی اقدامات خوبی در استان شده و نیاز به ایجاد بسترهای بیشتری برای توسعه آن داریم.
وی مهمان ناخوانده یا همان ریزگردها را یکی از معضلات کشور برشمرد که در غرب و جنوب کشور به شکل پررنگ تری ظاهر می شود و گفت: هم اکنون پیش بینی های طوفان گرد و خاک را صادر می کنیم اما برای پیش بینی های دقیق تر نیاز است اطلاعات ایستگاه های پایش را نیز داشته باشیم که طی تفاهم نامه ای با سازمان محیط زیست ممکن است و اگر این شبکه تکمیل شود ما آمادگی همکاری در جانمایی ایستگاه های هواشناسی هستیم.
پارسا زیر ساخت های IT را از مهمترین فاکتوهای توسعه هواشناسی برشمرد و گفت: استان کرمانشاه در این خصوص وضعیت مناسبی دارد و ما از کارشناسان خبره ای بهرمندیم اما جای کار بیشتری در این زمینه وجود دارد.
قاسمی: خدمات هواشناسی هنوز هم برای خیلی ها شناخته شده نیست
مدیرکل سابق هواشناسی استان کرمانشاه نیز در این مراسم به ارائه گزارشی از عملکرد خود پرداخت و هواشناسی کنونی استان را با ۳۰ سال قبل که وارد این عرصه شده بود قابل قیاس ندانست.
محسن قاسمی افزود: در آن زمان تعداد ایستگاههای ما به ۵۰ ایستگاه هم نمیرسید و هم اکنون بیش از ۲۰۰ ایستگاه هواشناسی در انواع مختلف داریم و بجز ایستگاه هواشناسی دریایی،استان کرمانشاه به سایر ایستگاهها مجهز است.
وی ادامه داد: هم اکنون بیش از ۷۰ درصد نیروهای هواشناسی استان کرمانشاه دارای تحصیلات کارشناسی هستند.
مدیرکل سابق هواشناسی استان کرمانشاه، توسعه فناوری اطلاعات و IT، حذف ایستگاه های موازی با شرکت آب منطقهای، تجهیز مرکز مانیتورینگ مدیریت بحران، راهاندازی سامانه تجمیع شده دادهها و نقشهها، راهاندازی تلفن گویا و فاکس برگردان به منظور اطلاعرسانی به موقع، کاهش استفاده از کاغذ و الکترونیکی کردن ایستگاهها را از دستاوردهای هواشناسی استان کرمانشاه طی فعالیت آن تا کنون عنوان کرد.
وی گفت: هواشناسی استان کرمانشاه هم اکنون امکان پیشبینیهای هفتگی، ۱۰ روزه و حتی فصلی و ماهانه ارائه می دهد و تعداد گزارشات شبانه روزی ما از ۲۰۶ مورد در ابتدای سال۹۳، به ۴۸۰ گزارش تا پایان سال ۹۳ افزایش یافت.
قاسمی هواشناسی را یک نهاد حاکمیتی معرفی کرد و گفت: دادههایی که توسط هواشناسی تولید، پردازش و به محصول تبدیل میشود برای بسیاری از امور ضروری زندگی مردم و تصمیمگیریهای کلان در کشور ضروری است.
مدیرکل سابق هواشناسی استان کرمانشاه تاکید کرد: هنوز بسیاری از بخشها با وظیفه و نقشهای هواشناسی آشنایی ندارند و امیدواریم روزی برسد که هر بخش داده مورد نیاز خود را از هواشناسی طلب کرده و دیگر به دادههای عمومی بسنده نکند.
درپایان این مراسم از خدمات قاسمی مدیرکل سابق هواشناسی که هم اکنون بازنشسته شد، تقدیر و شاهرخ پارسا به عنوان مدیرکل جدید این اداره کل منصوب شد.
نظر شما