به گزارش خبرنگار مهر، حسن کاشی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان در استانداری با تشریح برنامه های پیش بینی شده در حوزه فرهنگی و اجتماعی گفت: به منظور اجرای برنامه های فرهنگی در طول سالهای ۹۴ تا ۹۹ در پروسه پنج ساله برنامه هایی پیش بینی شده است که بتوانیم آسیبهای اجتماعی را به حداقل برسانیم.
کاشی افزود: موسسات مردم نهاد، تشکل ها و نهادهای مختلف در حوزه اجتماعی فعالیتهای گسترده ای دارند که عدم انسجام و هماهنگی و همسویی با تمرکز در برخی فعالیتها از چالش های این حوزه است.
این مسئول یادآورشد: بسیاری از فعالیت های فرهنگی، اجتماعی معطوف به اقدام است و نه نتیجه لذا وقتی یک کار انجام می شود تنها به دادن یک گزارش اکتفا می شود و کمتر این فعالیت های اجتماعی پس از اجرا مورد ارزیابی و سنجش قرار می گیرد.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین تصریح کرد: در برخی دستگاه ها متاسفانه اجرا و اقدام را در دستیابی به هدف می دانند و نقش ستاد استانداری و دفاتر آن ناظر بر هماهنگی، نظارت و راهبری برنامه های دولت است.
این مسئول گفت: مجموعه برنامه های فرهنگی دستگاههای اجرایی در سال ۹۲ جمع آوری و با دعوت از صاحب نظران پیش نویس برنامه پنج ساله تدوین شد و در صحن کارگروه مطرح و درشورای برنامه ریزی به تصویب رسید.
وی اضافه کرد: تمرکز گفتمان مدیران ارشد و تامین و تجهیز اعتبار، الزام مدیران به اجرای برنامه های عملیاتی و تعیین اهداف کمی و ایفای نقش راهبری از کارهایی است که در برنامه لحاظ شده است.
کاشی گفت: در اهداف میان مدت بهبود نسبی فرهنگی ترافیک، فرهنگ آپارتمان نشینی، کاهش اسراف، ارتکاب جرائم، طلاق، استفاده از ماهواره، افزایش مشارکت مردمی، نشاط و سلامتی، سرانه مطالعه، ازدواج، بهبود نسبی وضعیت عفاف وحجاب، نرخ باروری و سواد رسانه ای در ۱۵ بند هدف گذاری شده است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین بیان کرد: روح کلی حاکم بر برنامه های تدوین شده درزمینه کاهش آسیب های اجتماعی، ارتقاء نشاط و سلامت اجتماعی، ترویج سبک زندگی و توسعه مشارکتهاست و تا بستر مناسب کار در استان و شهرستانها فراهم نشود پیشرفت کار مناسب نخواهد بود.
کاشی یادآورشد: این برنامه به فرمانداران، بخشداران، ابلاغ شده تا وضعیت فرهنگی و اجتماعی شهرها و بخش های خود را استخراج کرده و بر اساس برنامه حرکت کنند.
گفتمان سازی در برنامه ها ضروری است
کاشی بیان کرد: برای عملیاتی شدن برنامه ها باید بومی سازی کنیم و مسادل اجتماعی را را با نگاه محلی نظاره کنیم تا نیازها در آن دیده شود و قابل اجرا باشد.
وی اضافه کرد: شناخت وضع موجود و ایجاد حساسیت در میان مردم و مسئولان محلی از مهمترین اهداف و برنامه های تدوین شده است که امیدواریم با کمک رسانه ها بتوانیم به آن دست یابیم.
این مسئول یادآورشد: برای تامین هزینه این برنامه یک خط اعتباری ملی پیش بینی شده و ضمن پیش بینی اعتبار دستگاهها از اعتبارات استانی هم برای این منظور استفاده خواهیم کرد.
وی گفت: در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی موضوع طلاق، اعتیاد به مواد مخدر، سرقت، نزاع و ارتقاء نشاط و سلامت اجتماعی، سلامت معنوی، حقوق و تکلیف شهروندی، پیش بینی شده که امیدواریم به آن دست یابیم.
نظر شما