خبرگزاری مهر - گروه استانها: در حال حاضر تنها دو بیمارستان تخصصی دولتی زنان و زایمان شهید بهشتی و امین اقدام به زایمان در آب میکنند که در این بیمارستانها آمار زایمان در آب از انگشتان دست هم تجاوز نمیکند.
رئیس بیمارستان شهید بهشتی اصفهان در این ارتباط به خبرنگار مهر گفت: تنها ۱۰ زایمان در آب طی شش ماه اول امسال در بیمارستان تخصصی زنان و زایمان شهید بهشتی انجام گرفته است.
بهناز خانی افزود: استقبال مادران باردار از زایمان در آب بسیار کم است و این موضوع بیشتر به دلیل نبود آگاهی کافی در این خصوص باز می گردد.
خانی با اشاره به اینکه در سطح استان اصفهان تنها دو بیمارستان امین و شهید بهشتی زایمان در آب را انجام میدهند، اضافه کرد: زایمان در آب به شکل محدود در سطح بیمارستانهای دولتی انجام میگیرد و این در حالی است که بیمارستانهای خصوصی اقدام به این کار نکردند.
وی افزود: در بیمارستان شهید بهشتی تنها یک وان برای زایمان در آب اختصاص یافته است و البته باید گفت مشتری چندانی هم در این راستا وجود ندارد.
خانی با اظهار اینکه پس از انجام هر زایمانی آب آن کاملا عوض میشود و مادران نباید هیچ نگرانی از این بابت داشته باشند، ادامه داد: ترس و وحشتی که زنان باردار از زایمان در آب دارند سبب میشود که از این روش پرهیز کنند.
وی با اشاره به اینکه هر متخصص زنان و زایمانی توانایی انجام زایمان درآب را دارد، ادامه داد: زایمان در آب نیاز به فرهنگ سازی و افزایش آگاهی مادران باردار نسبت به این روش دارد.
رئیس بیمارستان شهید بهشتی اصفهان گفت: با توجه به مطالعاتی که روی زایمان در آب انجام دادیم تنها عیب این روش احتمال خفگی نوزاد آن هم در موارد بسیار نادر اعلام شده است.
وی گفت: در بیشتر کشورهای اروپایی در اتاق بستری مادر یک وان و دوش آب گرم در نظر گرفته شده تا به میل مادر برای کاهش درد از دوش استفاده کنند و این در حالی است که در بیمارستان فضای کافی برای گذاشتن دوش آب گرم وجود ندارد.
خانی گفت: به دلیل ترس مادر باردار از انجام زایمان در آب در تلاش هستیم که قبل از زایمان ساعتی را در وان آب گرم قرار گیرند که درد آنها کاهش یابد و پس از آن زایمان را در اتاق عمل انجام دهیم.
رسانهها در استقبال کم مردم از زایمان در آب مقصرند
رئیس بیمارستان امین اصفهان نیز در این ارتباط به خبرنگار مهر اظهار داشت: از زایمان در آب استقبال آنچنانی نشده است و در ماه بین ۵ تا ۱۰ مورد زایمان از این نوع داشتیم.
مجتبی طلایی با اشاره به اینکه اگر استقبالی از زایمان در آب نشده است به دلیل کمکاری رسانهها در اطلاع رسانی مزایای این روش به مردم است، گفت: یکی دیگر از دلایل استقبال نکردن، محدودیتهای فرهنگی است.
وی با اشاره به اینکه مداخلات متخصصان مامایی در زایمان در آب پررنگ نیست، ادامه داد: برای هر مریضی باید دو ماما به کار گرفته شود و با وجود صرف وقت زیاد، کادر بیشتر و تجهیزات مجهزتر اما بیمهها هزینهای که برای زایمان طبیعی به متخصصان میدهند در روش زایمان در آب بیشتر نمیدهند و همین مسئله سبب بیمیلی پزشکان به انجام زایمان در آب شده است.
رئیس بیمارستان امین اصفهان اضافه کرد: هزینه زایمان در آب به علت قرار گرفتن در زمره روشهای طبیعی زایمان، رایگان است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در بیمارستان امین دو واحد آماده زایمان در آب و وان مخصوص با امکانات لازم وجود دارد ادامه داد: با این وجود استقبال از طرف مادران بسیار کم است.
طلایی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان انجام زایمان در کنار همسر وجود دارد، اضافه کرد: در بیمارستان امین فضایی فراهم شده که مادر باردار بتواند در کنار همسر خود فرزندش را به دنیا بیاورد اما با وجود این تمهیدات استقبال چندانی از سوی خانوادهها صورت نگرفته است.
رئیس بیمارستان امین اصفهان در پاسخ به اینکه آیا هزینهای بابت اینکه همسر در اتاق عمل زایمان باشد، دریافت میشود، گفت: بله هزینه دریافت میشود چراکه این کار نیاز به طی کردن یک روند خاصی دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، به نظر می رسد نبود اطلاع رسانی لازم از سوی نهاد های بهداشتی و درمانی و همچنین رسانه ها و از طرفی غلبه سنت های قدیمی بر روش های مدرن هنوز اجازه نداده تا زایمان در آب در بین خانواده ها نهادینه شود.
خبرنگار: عاطفه قلعریز
نظر شما