پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۷ آبان ۱۳۹۴، ۹:۳۰

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

۶۰ گور دخمه در وستمین کشف شد/ پدیدار شدن گور سربازان زره‌پوش

۶۰ گور دخمه در وستمین کشف شد/ پدیدار شدن گور سربازان زره‌پوش

ساری - سرپرست هیئت کاوش گورستان تاریخی وستمین مازندران گفت: پس از حفاری شرکت گاز تا کنون ۶۰ دخمه در منطقه وستمین پدیدار شده که در ۴۸ دخمه حفاری صورت گرفته است.

عبدالمطلب شریفی در گفتگو با خبرنگار مهر، مهم‌ترین بحث در حفاری را مستندسازی عنوان و اظهار داشت: توافق شده پس از فصل زمستان کاوش دوباره آغاز شود و در حال حاضر تمام اقدامات برای حفاظت انجام‌شده است.

وی با اعلام اینکه پس از فصل سرما، اصلی‌ترین مورد در این حفاری تعیین حریم و عرصه است، تصریح کرد: با توجه به شرایط پیش‌بینی می‌شود وسعت سایت ۱۵ هزار هکتار باشد و سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور به پاک‌سازی کامل آن تأکید دارد و این امر ماه‌ها و حتی شاید سال‌ها به طول می‌انجامد.

شریفی همچنین درباره حفاظت اشیای کشف‌شده در حفاری وستمین، افزود: باید مرمت و حفاظت اشیا همچون سفال و فلزات مختلف کشف‌شده در حفاری مورد توجه قرار گیرند.

وی بابیان اینکه در بحث اشیای کشف‌شده نیاز به آزمایشگاه داریم، گفت: در زمینه مستندسازی، زمین‌شناسی انجام و در بحث انسان‌شناسی در این گور دخمه‌ها، ۱۴ مورد آن انجام‌شده است.

سرپرست هیئت کاوش گورستان وستمین منطقه چهاردانگه کیاسر مازندران در خصوص انگل‌شناسی در این سایت، تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال نمونه برداری برای انگل شناسی در منطقه است و هنوز گزارشی از این مورد اعلام نکردند.

شریفی در خصوص مطالعات استخوان‌شناسی در این حفاری، افزود: کارشناسان لهستانی مطالعات میدانی بر روی استخوان انسان انجام می‌دهند و اقدامات آزمایشگاهی نیاز به مجوز دارد.

وی بابیان اینکه گورستان چندین قرن دوره تدفین دارد، اذعان داشت: دو گورستان دخمه‌ای و چاله تدفین در سایت وستمین وجود دارد که در گورستان دخمه‌ای شیوه تدفین جنینی و در گورستان چاله تدفین به‌صورت طاق‌باز است.

شریفی با اشاره به اینکه در گورستان چاله تدفین، بولدوزر سه گور را مشخص کرده که دو گور کاملا از بین رفته و گور یک سرباز در سن ۲۰ تا ۲۲ سال با زره بر تن کشف‌شده است، بیان کرد: سازمان میراث فرهنگی با هماهنگی یگان حفاظت و نیروی انتظامی، سایت را در همه فصول کاملا تحت پوشش دارد.

کد خبر 2960346

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha