فیلم؛

اربعین؛ جهانی دیگر/ سخنرانی حسین کچویان در همایش ملی اربعین

اربعین؛ جهانی دیگر/ سخنرانی حسین کچویان در همایش ملی اربعین

فیلم سخنرانی حسین کچویان در ۲۰ آبان ماه ۹۴ درباره اربعین که توسط سایت سیما فکر منتشر شده است از نظر می گذرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کچویان در بخشی از سخنرانی خود درباره پدیده اربعین می گوید: چیزی که ما خیلی مشتاق هستیم بدانیم، فارغ از علت یابی قضیه، درک ماهوی از چیستی این حادثه است. از لحاظ تاریخی وجود چنین کثرت جمعیتی تابه حال وجود نداشته؛ مگر مراسم تشییع امام خمینی(ره). این در حالی است که کثرت جمعیت خودش توجیه می خواهد. این جمعیت از لحاظ تعداد هم عرض ندارد. علاوه بر این در بستر زمانی خاصی اتفاق می افتد و شور و فضایی در این رخداد حاکم است که ما تابه حال مشابهش را ندیده ایم. تجربه اربعین به نوعی شبیه فضای سال های اول انقلاب یعنی سال های ۵۶ تا ۵۹ است که در این دوران فضایی غیر از فضای جهان فعلی شکل گرفت.

در اربعین امکان تجربه جهان دیگری فراهم می شود. به بیان دیگر اربعین امکان تجربه متعالی و قدسی را برای ما فراهم می کند. به عبارت دیگر اربعین یک صحنه، زمان و مکان غیردنیایی را فراهم می کند. در این فضا ما برای تجربه ارزش های متعالی، نیرویی پیدا کردیم که منابع قدسی کننده ما هستند. این در حالی است که در عالم، منابع قدسی کمی وجود دارد. به نظر من اربعین یکی از فتح باب های خدایی است برای اینکه انسان ها تجربه متعالی داشته باشند؛ جایی که نیروی قدسی شونده و ضد سکولار شکل گرفته و هر سال به تناوب ظهور پیدا می کند.

دلیل این پدیده تاریخی را من نمی دانم و به نظرم به یک تقدیر تاریخی برمی گردد ولی این را می دانم که تجربه آن از جنس تجربه هایی است که گویی پای خدا را در تاریخ باز می کند و ما با آن موج جدیدی از ظهور و بروز خدا را در عالم می بینیم.

این سخنرانی ۲۰ آبان ۹۴، در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی ایراد شده است. 

کد خبر 3003727

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha