به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه گاردين، رهبران جهان و همچنين منابع رسمي آمريكا خواهان حفظ آرامش در برخورد با برنامه هسته اي ايران شدند، اما به نظر مي رسد دولت جرج بوش هنوز در پي حمله نظامي است.
پاپ بنديكت از واتيكان ضمن آنكه درباره بحران هاي بين المللي مربوط به انرژي هسته اي سخن مي گفت، اظهار داشت: من از همه طرف ها مي خواهم راه حلي محترمانه براي اين موضوع پيدا كنند و شرايطي ايجاد كنند كه گفتگوهايي جدي و احترام آميز در اين زمينه انجام شود.
به نوشته گاردين، كوفي عنان دبير كل سازمان ملل نيز ضمن هشدار در زمينه اينكه ممكن است موضوع برنامه هسته اي ايران به يك بحران بينجامد، اعلام كرد: حمله نظامي بر ضد ايران فقط مي تواند به بدترشدن اوضاع منتهي شود.
كوفي عنان در گفتگو با شبكه اي بي سي اظهار داشت: من اعتقاد دارم موضوع هسته اي ايران در بهترين حالت در آژانس بين المللي انرژي هسته اي حل و فصل خواهد شد. از ديدگاه من بهترين راه مذاكره است و حمله نظامي موضوع را حل نخواهد كرد. من اميدوار هستم روح گفتگو بر همه طرف ها حاكم شود.
اين روزنامه انگليسي در ادامه نوشت : جالب آنكه در داخل آمريكا نيز منابع متعددي نسبت به حمله بر ضد ايران هشدار داده اند و اين موضوعي است كه بوش بايد به آن توجه كند.
ريچارد لوگار سناتور آمريكايي نيز ضمن آنكه خواهان حل و فصل سريع موضوع شد، خواهان گفتگوي مستقيم آمريكا و ايران در زمينه مسائل هسته اي شد.
وي كه با شبكه اي بي سي گفتگو مي كرد، تاكيد كرد: ديپلماسي بهترين راه حل موضوع هسته اي ايران است.
ريچارد كلارك از كاخ سفيد هم به اين گروه پيوسته و استدلال كرد: درگيري با ايران مي تواند منابع ايران را بيش از آنچه در عراق پيش آمد، به خطر بيندازد و بايد با ايران از طريق ديپلماسي رفتار كرد.
استيون سيمون معاون سردبير نيويورك تايمز كه يكي از منابع ارشد رسمي سابق وزارت خارجه آمريكا نيز مي باشد، در مقاله اي كه در اين روزنامه به چاپ رساند، آورده است: ايران به حمله آمريكا پاسخ خواهد داد و تلاش هاي واشنگتن در عراق را از بين خواهد برد.
گاردين در بخش ديگري آورده است: منابع رسمي از انگليس و فرانسه و آلمان و روسيه و آمريكا و چين فردا در مسكو جمع مي شوند تا شرايط موجود را مورد بازبيني قرار دهند.
يكي از منابع ارشد رسمي وزارت خارجه انگليس كه نخواست نامش فاش شود در گفتگو با گاردين اعلام كرد: اين يك ديدار عادي است كه براي چگونگي برداشتن گام بعدي بحث و بررسي خواهد كرد. اين ديدارها هر چند وقت يك بار برگزار مي شود و اظهار نظر خاصي درباره آن نداريم.
روزنامه گاردين در ادامه اين موضوعات را نكاتي دانست كه بايد جرج بوش رئيس جمهور آمريكا به آن توجه كند.
نظر شما