۳۰ خرداد ۱۳۹۵، ۱۶:۰۱

جانشین رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران:

بهسازی محله عباس‌آباد نکا پایلوت شد/ ساماندهی ویلاهای مازندران

بهسازی محله عباس‌آباد نکا پایلوت شد/ ساماندهی ویلاهای مازندران

ساری - جانشین رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران، با مثبت ارزیابی کردن اقدامات پاک‌سازی محلات آلوده گفت: بهسازی و نوسازی، محله عباس‌آباد نکا پایلوت کشوری تعیین شد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا یونسی بعدازظهر یکشنبه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بر توجه به برگزاری برنامه های هفته مبارزه از سوی کمیته های ۵ گانه تأکید کرد و گفت: همه برنامه های هفته مبارزه با مواد مخدر بایستی با رویکرد کاهش مصرف مواد و کاهش آسیب های ناشی از مصرف، صورت گیرد.

جانشین رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران، ضمن تأکید بر استفاده از ظرفیت مرکز ماده ۱۶ ساری، بیان کرد: زمین این مرکز ۱۵ هکتار است که می توان با استفاده از این ظرفیت، زمینه ای برای اشتغال‌زایی بهبودیافتگان را فراهم کرد.

وی، با مثبت ارزیابی کردن اشتغال‌زایی در مرکز قاجار خیل ساری، بر ضرورت ایجاد تنوع شغلی تأکید کرد و از دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خواست تا در جلسه بعدی شورا برنامه های پیشنهادی خود را در خصوص توسعه مشاغل و استفاده از فضای فیزیکی مرکز قاجار خیل، ارائه کند.

وی، بابیان اینکه کلیه عملکرد کمیته های ۵ گانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، در راستای کاهش آسیب های ناشی از اعتیاد و مبارزه با این بلای خانمانسوز است، ادامه داد: در سه ماهه اول سال جاری نیروی انتظامی رویکرد جدیدی را در دستگیری های جرایم مرتبط با مواد مخدر، در استان در پیش گرفته است که در مجموع، عملکرد مثبتی را مانند گذشته در کمیته مقابله شاهد هستیم.

جانشین، رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران، با اشاره به برگشت دوباره به مصرف مواد در درصدی از معتاد ان، بر ضرورت اسیب شناسی و بازبینی رویه های موجود و کاهش ضعف های موجود تأکید کرد.

یونسی ادامه داد: کمیته های ۵ گانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، برنامه های زیادی را در لیست عملکردی خود دارند ولی لازم است برنامه های مدون هدفمند در بحث درمان، ورزش و سایر اقدامات فرهنگی وجود داشته باشد.

وی، خاطرنشان کرد: یکی از شئونات حکومت، رسیدگی به مشکلات مردم است و معتادین به لحاظ نوعی مشکلی که گریبانگیر آنها شده است، نیاز به برنامه های مدون داریم.

معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران، در بخش دیگری از این جلسه و درباره ساماندهی ویلاهای استان، که یکی از مصوبات جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بود، گفت: اگر چه این اقدام در اختیارات و وظایف سازمان میراث فرهنگی استان، تعریف شده است، ولی ضرورت دارد نیروی انتظامی و دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بر شیوه اجرای آن همکاری و نظارت داشته باشد.

یونسی، یکی از محورهای اساسی مبارزه با مواد مخدر را فعالیت های کمیته فرهنگی عنوان کرد و بر لزوم بهره مندی از زبان هنر، بر اساس ذائقه مردمی، طبقه بندی اجتماعی، توجه به جنس، سن و ... تأکید کرد.

وی، افزود: با برخورداری از ظرافت های کارهای فرهنگی و بهره مندی از صاحبان اندیشه، اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر را در بین لایه های مختلف و ارکان جامعه، تسری دهید.

جانشین رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران، بابیان اینکه کلیه اقدامات ما در پاک‌سازی مناطق آلوده استان، شاهکاری بود که چهره این مناطق را تغییر داد، اظهار داشت: قبل از پاک‌سازی محله عباس‌آباد نکا، با ورود به منطقه، در انسان رعب و ترسی ایجاد میکرد که همه ناشی از ناامنی ناشی از مظاهر علنی خرید و فروش مواد و ارتکاب به جرم و جنایت در این مناطق بود که به شکر خدا این اقدام بزرگ، رضایت اکثریت شهروندان نکایی را به همراه داشت.

یونسی، ادامه داد: در ۳۰ محله پاک‌سازی‌شده استان، اقدامات عمرانی و فرهنگی خوبی انجام شد که به‌عنوان‌مثال در منطقه عباس‌آباد نکا (شهرک مهرگان فعلی) در ابتدای کار، از ۳۷۵ منزل مسکونی آن، بازرسی به عمل آمد و با احداث پارک، تعریض و اسفالت خیابان، احداث سوله ورزشی و...آلودگی این مناطق به زیر ۱۰ درصد رسید.

وی، در ادامه با اشاره به اینکه کلیه اقدامات بهسازی و بازسازی محله عباس‌آباد نکا پایلوت کشور شد، گفت: باوجوداینکه همچنان از سوی دستگاه‌های متولی ایجاد امنیت این مناطق کنترل می‌شود ولی لازم است بازبینی و بررسی دوباره از این مناطق در دستور کار قرار گیرد.

در ادامه جلسه، نورالله نعمتی، مدیر مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان قاجار خیل ساری، بابیان اینکه مرکز ماده ۱۶ ساری، سه سال پیش در منطقه قاجار خیل ساری راه‌اندازی شد، اظهار کرد: بنابر ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر، کلیه معتادین کارتن‌خواب و متجاهر پس از دستگیری و حکم قضایی به مرکز منتقل می‌شوند که ضمن نگهداری و درمان با متادون، مهارت‌های فنی و حرفه‌ای را نیز، آموزش می‌بینند.

وی افزود: این مرکز ظرفیت پذیرش ۴۲۰ معتاد متجاهر را در هرماه دارد که در حال حاضر ۱۹۵ نفر در این مرکز خدمات، درمانی، آموزشی، نگهداری و حمایتی می‌گیرند.

مدیر مرکز ماده ۱۶ ساری، بابیان اینکه از زمان راه‌اندازی مرکز تاکنونسه  هزار و ۱۴ معتاد متجاهر استان پذیرش شدند، تصریح کرد: مدت‌زمان نگهداری این افراد یکتا سه ماه است و تیمی متشکل از پزشک، روانشناس، پرستار، بهیار و ... به‌صورت شبانه‌روزی کار خدمت‌رسانی به معتادین در حال درمان را بر عهده‌دارند.

وی به اشتغال‌زایی که در مرکز قاجار خیل ساری در رشته‌های نانوایی، خیاطی، سیفی کاری، آرایشگری، خشک‌شویی، بلوک‌زنی ایجادشده است اشاره کرد و گفت: کلیه محصولات تولیدی این رشته‌ها، صرف بخش کوچکی از مصارف داخلی مرکز می‌شود.

مدیر مرکز قاجار خیل ساری، با تأکید بر استفاده از ظرفیت خیرین و دستگاه‌ها در جهت توسعه مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان ساری، ادامه داد:۴۵ درصد از معتادین درمان شده، مبادرت به مصرف مواد پیدا می‌کنند که ۱۰ درصد این آمار مربوط به معتادین به شیشه است.

نعمتی در پایان سخنان خود از کمک و همکاری، فرمانداری و شهرداری ساری، هلال ل احمر استان، شهرک‌های صنعتی مازندران، سازمان تبلیغات اسلامی و سایر دستگاه‌ها که به مرکز ماده ۱۶ ساری، قدردانی کرد.

کد خبر 3690039

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha