۱۴ مهر ۱۳۹۵، ۱۱:۴۶

نشست مشترک اندیشمندان دینی ایران و کرواسی- ۴

پیام‌های رهبر معظم جمهوری اسلامی مملو از صلح و امید است

پیام‌های رهبر معظم جمهوری اسلامی مملو از صلح و امید است

مفتی اعظم کرواسی عزیز حسنویچ، تأکید کرد: پیام‌های رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران به مقامات مهم مذهبی و دینی دنیا، همیشه مملو از صلح و مودت بوده و امیدبخش هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی در نخستین نشست مشترک اندیشمندان دینی ایران و کرواسی، با بیان سخنانی، تداوم دیدارها بعد از سفر رییس جمهور کرواسی به ایران که در اوایل سال جاری انجام شد، تأییدی بر همکاری‌های دو کشور دانست. وی همچنین گفت: مسلمانان، حدود یک و نیم درصد از کل جمعیت کرواسی را تشکیل می‌دهند و به عنوان یک مسلمان، از کلیه حقوق و آزادی‌های اجتماعی برخوردارند.

وی تأکید کرد: موقعیت مسلمانان در کرواسی به مراتب خیلی بهتر از جایگاه مسلمانان در کشورهای دیگر است و خرسند از این نکته هستیم که این موضوع را به عنوان الگویی به کشورهای دیگر ارایه دهیم تا اقلیت‌های مذهبی خود را بشناسند و این ابتکار در حال موفقیت روزافزون است. این برنامه را به پاپ فرانسیس، اعضای جامعه اروپا و وازرت کشور کرواسی و همچنی اعضای کنفرانس همکاری اسلامی ارایه داده‌ام.

مفتی حسنویچ ادامه داد: برای اعتلای ارزش‌ها، موضع ما به عنوان جامعه اسلامی کرواسی این است که گزینه‌ای غیر از گفتگو، وجود ندارد. از گفتگو در همه جوامع حمایت می‌کنیم و هر روز در زندگی با مردم عادی و در سطوح رهبران و سیاستمداران و رییس جمهور، آن را مطرح می‌کنیم.

وی افزود: موضوعی که این روند را یاری می‌رساند، این است که در کرواسی جوامع مذهبی دیگر را داریم که آنها هم به اهمیت این روند آگاه هستند و برای موفقیت آن تلاش می‌کنند با این ارزش‌های جهانی را اعتلا بخشیم و خود کشور، برای ایجاد قالب یک ساختار قانونی برای حمایت و ارتقای ارزش‌های جهانی اقدام کند.

مفتی اعظم کرواسی در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه می‌دانیم جمهوری اسلامی ایران به نوعی همکار محسوب می‌شود تا بتوانیم افکار و تجربه‌های خود را با آن مطرح کنیم، گفت: رویکرد باز آقای دکتر روحانی، در طول سفر رییس جمهور کرواسی به ایران نشان داد که چه فضای مناسبی برای این همکاری وجود دارد.

حسنویچ همچنین گفت: با تمام مسئولیت اعلام می‌کنم که اگر این روند از آغاز و به صورت صادقانه انجام می‌شد، امروز، با تروریسم و رفتار خشونت‌آمیز کمتری مواجه بودیم. تروریسمی که بزرگترین مشکل امروز جهان و بزرگترین تهدید برای جامعه انسانی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: به عنوان نماینده جوامع مذهبی و دینی، بارها تروریسم را محکوم کردیم و حتی به صورت مشترک با دیگر جوامع دینی، بیانیه‌های مشترک متعددی را در این خصوص صادر کردیم.

مفتی اعظم کرواسی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فعالیت‌های مقام معظم رهبری (مدظله العالی) برای آشنایی درست و اصولی جهان با اسلام راستین، اظهار کرد: پیام‌های مقام معظم رهبری به مقامات مهم مذهبی و دینی، همیشه مملو از صلح و مودت بوده و امیدبخش هستند.

گفت‌وگوی دینی، نیاز لازم جهان است

استریبور کیکرتس، سفیر کرواسی تهران نیز در این نشست دینی، با ادای احترام به ایام محرم‌الحرام، گفت‌وگوی بین فرهنگ‌ها و ادیان مختلف را اقدامی بسیار مهم در جهان معاصر معرفی کرد. وی در ادامه سخنان کوتاهش گفت: این گفت‌وها یکی از نیازهای لازم برای جهان است و خرسندیم که ایران و کرواسی، الگویی را برای دیگر کشورها در این خصوص ارایه می‌دهند.

هدف ما خدمت به بشریت است

اینزو رودینیس، دبیرکل کنفرانس اسقفان کاتولیک، دیگر سخنران این نشست با ابلاغ سلام گرم اعضای این کنفرانس، کنفرانس اسقفان کاتولیک را نماد مرکزی اداری اسقف‌ها در کرواسی معرفی کرد. وی گفت: هدف اصلی ما در جهان امروز، خدمت به بشریت است و همچنین خانواده، محیط زیسیت و پاسداری از ارزش‌های جهانی.

رودینیس در ادامه اظهار کرد: پاپ فرانسیس در سفر اخیر خود به باکو در جمهوری آذربایجان، اعلام کرد که دعا و گفتمان، سلاح‌های مذهب هستند. با با توجه به این سلاح‌ها، به دنبال تعالی جامعه بشری هستیم.

مباحث مطرح شده در گفت‌وگوهای دینی از روی صداقت هستند

ونجامین کوایچ، اسقف کلیسای صرب ارتدوکس کرواسی هم در سخنانش در این نشست دینی، با بیان اینکه در کرواسی، ۲ و نیم درصد مردم مسیحی ارتدوکس هستند، اظهار کرد: به عنوان کلیسای ارتدوکس، سخنان خیلی مثبتی راجع به ایران شنیده‌ایم؛ به ویژه از کلیسای ارتدوکس روسیه و همچنین کلیسای استانبول.

وی ادامه داد: از گفت‌وگوهای دینی استقبال می‌کنیم و به همین دلیل است که امروز همه در این نشست، خوشحال هستیم. می‌دانیم آنچه در این نشست و در نشست‌های دینی دیگر مطرح می‌شوند، همه صادقانه و از روی صمیمیت بیان می‌شوند.

کوایچ در پایان گفت: گفت‌وگوهای دینی بین کلیساها و مذاهب اسلامی، عاملی برای ارایه درک مشترک در بشریت، بسیار مفید و مؤثر خواهد بود.

گفت‌وگوی دینی یاری‌رسان‌ پیروان ادیان برای شناخت از همدیگر است

تومیسلاو کواچ، استاد دانشکده کاتولیک، هم در سخنان خود در این نشست، گفتمان بین ادیان را یکی از مسایل و از فعالیت‌های مهم کلیسای کاتولیک در طول ۱۵ سال گذشته نامید و اظهار کرد: سند بسیار مهمی وجود دارد که در شورای دوم کلیسای کاتولیک در حدود ۵۰ سال قبل، گفت‌وگوی دینی بین کلیسا با سایر ادیان به تصویب رسید.

وی همچنین گفت‌وگوهای دینی را یاری‌رسان‌ پیروان ادیان برای شناخت یکدیگر دانست و گفت: در این صورت تفاهم و احترام بیشتری نسبت به همدیگر خواهیم داشت. همچنین این گفت‌وگوها عاملی است برای پیشبرد صلح و اعتلای ارزش‌های جهانی.

کواچ با ابراز تأسف از جهانی که در آن خدا، حضور کمتری دارد، گفت: باید در جهان یک جای حقیقی و واقعی برای خدا ایجاد کنیم.

وی تأکید کرد: آموزش مذهبی و دینی به افراد جوان، می‌تواند روشی باشد برای آموختن مذاهب دیگر تا با سایر مذاهب احترام بیشتری بگذارند و نتیجه آن تسامح و احترام متقابل خواهد بود.

تومیسلاو کواچ در پایان سخنان خود، گفتمان هر روزه (برای زندگی)، گفتمان اخلاقی (برای همکاری)، گفتمان مذهبی، فرهنگی و علمی (برای تفکر) و گفتمان مذهبی ـ روحانی (برای دعا و نیایش) را ۴ بعد کلیسای کاتولیک برای گفت‌وگوهای دینی اعلام کرد.

جاری شدن صلح با اندیشه کاپیتالیستی اشتباه است

دراگوتین ماتاک، رییس انجمن ادیان کرواسی که یک مسیحی پروتستان است، با تأکید بر اینکه صلحی بین ملت‌ها نیست، مگر اینکه بین ادیان و مذاهب صلح باشد، گفت: جامعه جهانی سعی می‌کند با استفاده از کاپیتالیسم، صلح را در جهان جاری سازد. اقدامی که به زعم من اشتباه است؛ زیرا بسیاری از مردم جهان کاپیتالیسم را قبول ندارند.

وی افزود: ما در طی جنگ چند سال پیش منطقه بالکان، به حمایت از مسلمانان پرداختیم و مسلمانان زیادی را به سارایوو در بوسنی‌وهرزگوین اعزام کردیم. این فعالیت ما بر اساس رفتار بشردوستانه بود و الان به آن افتخار می‌کنیم.

ماتاک ادامه داد: بعد از جنگ ما انجمن آزادی مذاهب را در کرواسی راه‌اندازی کردیم که هم‌اکنون یک مسلمان (امام جماعت مسحد زاگرب) ریاست آن را به عهده دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بارها سفر خود به ایران در طی سال‌های اخیر، گفت: در مردم ایران علاوه بر خوبی‌، اعتقاد جدی به خدا وجود دارد. این نکته را بارها در محافل مختلف گواهی و شهادت داده‌ام و بسیار از این موضع شگفت‌زده و خوشحالم.

فعالیت‌های تلویزیون کرواسی برای همزیستی مسالمت‌آمیز پیروان ادیان

آگوستین باسیچ، از مدیران ارشد تلویزیون کرواسی نیز در سخنرانی کوتاه خود در این نشست، با تشریح اقدامات رادیو و تلویزیون کرواسی در بحث فعالیت‌های بین‌الادیان، گفت: بعد از استقلال کشور در ۲۵ سال پیش، تلویزیون برنامه‌های مذهبی را با شرکت نمایندگان مذهبی مختلف تهیه و پخش کرد.

وی ادامه داد: در کرواسی ۴۵ جامعه مذهبی وجود دارد و تلاش ما این بوده که این برنامه‌ها با حضور نمایندگان تمامی این جوامع تولید و پخش شوند.

باسیچ با اظهار اینکه بسیاری از نمایندگان کروات شرکت‌کننده در این نشست، در برنامه‌های مذهبی من در تلویزیون کرواسی شرکت کرده‌اند، گفت: ما برنامه‌هایی زنده‌ای هم با حضور این نمایندگان دینی پخش کرده‌ایم و در این باره می‌توانم به پخش بیش از ۵۰ برنامه زنده اشاره کنم.

وی افزود: خوشحالم این نکته را اعلام کنم که اسلام، نقش بسیار بالایی در تولید این برنامه‌ها دارد. همچنین یکی از مسائل مهمی که در برنامه‌های خود روی آن تأکید داریم، بحث گفت‌وگوی بین دینی با حضور نمایندگان ادیان ابراهیمی است.

بنا بر اعلام این گزارش، نشست مشترک اندیشمندان دینی جمهوری اسلامی ایران و کرواسی، ظهر امروز (۱۳ مهرماه)، با حضور اندیشمندان مسلمان و مسیحی دو کشور از جمله ابوذر ابراهیمی‌ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آیت‌الله محمدعلی تسخیری، مشاور مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در امور جهان اسلام، اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان، خلیفه ارامنه تهران و شمال ایران، قهرمان سلیمانی، معاون پژوهشی و آموزشی و حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی تسخیری، رییس مرکز بین‌المللی گفت‌وگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی، نرمین بوتونیچ، منشی مخصوص مفتی اعظم، تومیسلاو کواچ، استاد دانشکده کاتولیک، اینزو رودینیس، دبیرکل کنفرانس اسقفان کاتولیک، ونجیامین کوایچ پورنیریه، اسقف کلیسای صرب ارتدوکس کرواسی، لوبومیر لوبوتینا، اسقف کلیسای صرب ارتدوکس کرواسی، دراگوتین ماتاک، رییس انجمن ادیان کرواسی و تعدادی از خبرنگاران و تصویربرداران از رادیو و تلویزیون کرواسی در محل این سازمان، برگزار شد.

کد خبر 3787951

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha