به گزارش خبرنگار مهر، باقر لاریجانی ظهر چهارشنبه در همایش بین المللیسازی آموزش علوم پزشکی در اصفهان اظهار داشت: پایین بودن تعداد دانشجویان خارجی در کشورمان یکی از نقص های سیستم آموزش عالی است که امیدواریم با اجرای بسته آموزشی طرح تحول نظام سلامت، حرکتهای خوبی در جهت رفع آن و بین المللی کردن دانشگاهها برداشته شود.
وی بیان داشت: اقداماتی در این زمینه در برخی دانشگاه ها شروع شده به عنوان مثال، دانشگاه علوم پزشکی تهران، پذیرش دانشجوی شهریهای در پردیس دانشگاه را صفر کرده و مقرر است فقط دانشجوی خارجی پذیرفته شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت بیان داشت: برخی کشورهای همسایه با ترفندهای غیر حرفهای، عدهای را میخرند تا از رتبه آنها برای ارتقای دانشگاههای خود استفاده کنند اما چنین شرایطی در کشور ما وجود ندارد و باید در این زمینه مراقبت شود.
وی ادامه داد: یک هزار و ۴۰۰ دانشجوی خارجی از ۴۱ ملیت در ۳۴ دانشگاه علوم پزشکی کشورمان تحصیل می کنند که ۶۰ درصد آنها در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستند.
لاریجانی با بیان اینکه بیشتر آنها از کشورهای منطقه از جمله عراق و افغانستان هستند، افزود: ما باید با تدوین نقشه راه و برنامه ریزی درست به اعتبار بخشی دانشگاه های پزشکی کشورمان جهت جذب دانشجویان خارجی بپردازیم.
وی با بیان اینکه دانشجویان کشورهای آسیایی، بیشترین دانشجویان خارجی در دنیا را تشکیل می دهند، اظهار کرد: ۷۱ درصد دانشجویان خارجی در استرالیا، ۸۴ درصد در نیوزلند، ۶۳ درصد در آمریکا و ۴۱ درصد در انگلیس را آسیایی ها تشکیل می دهند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، با اشاره به تدوین نقشه راه و سند آمایش اعتبار بخشی و بین المللی کردن دانشگاه های پزشکی کشور گفت: اگر میخواهیم به مرجعیت و قدرت علمی منطقه و دنیا تبدیل شویم باید به این سندها، جزئیتر نگاه و آنها را به طور جدی پیگیری و اجرا کنیم.
وی به گزارش منتشر شدهای درباره بینالمللی سازی آموزش عالی در کشورهای منطقه اشاره و اضافه کرد: این گزارش هشداری برای ما است تا بحث بین المللی شدن دانشگاهها را جدی بگیریم.
لاریجانی با تاکید بر اینکه ظرفیت زیادی در آموزش عالی پزشکی کشور برای بینالمللی شدن و جذب دانشجوی خارجی وجود دارد، تصریح کرد: در کنکور سراسری امسال در رشتههای غیر پزشکی، صندلی خالی زیادی در دانشگاهها داشتیم اما در رشتههای پزشکی، صندلی خالی بسیار کم بود.
وی با بیان اینکه شاخص های ارزشیابی دانشگاه های خارجی در وزارت بهداشت تغییر کرده است، گفت: اکنون حدود ۷۰۰ دانشگاه برتر نظام رتبه بندی کیو اس (QS) ، حدود ۸۰۰ دانشگاه برتر تایمز و ۵۰۰ دانشگاه برتر شانگهای مورد تایید وزارت بهداشت است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: ایران با توجه به شرایط و توانایی های خود می تواند با برنامهریزی در آینده تبدیل به قطب علمی در منطقه و دنیا شود.
وی همچنین به برخی رتبه های ایران در زمینه های علمی و فناوری اشاره و اظهار کرد: ما اکنون در رتبه ۵۷ دنیا از نظر شاخص رشد تعداد مستندات علمی و در منطقه در زمینه مقاله های معتبر بین المللی آی اس آی پس از ترکیه در رتبه دوم هستیم.
لاریجانی با اشاره به برخی گزارش های منتشر شده درباره استخراجی بودن (Extract) برخی مقاله های ایرانی، تاکید کرد: فضاسازی هایی علیه ایران در این زمینه شده اما ما نباید عوامانه به این موضوع نگاه کنیم و لازم است مراقبت ها و آموزش نحوه پژوهش را بیشتر کنیم.
نظر شما