به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علیرضا اعرافی در مراسم شب ۲۱ ماه مبارک رمضان در مصلای میبد با اشاره به اینکه توبه راه رسیدن انسان به سعادت و جایگاه والای انسانی است، اظهار داشت: انسانهایی که موفق به انجام توبه واقعی نمی شوند، در مدار عظمت شب های قدر واقع نخواهند شد.
وی با اشاره به اینکه توبه چهار لایه دارد، افزود: فهمیدن خطا و تشخیص آن، حال پشیمانی و بازگشت به سوی خدا، تلاش برای جبران و استغفار و دعا لایه های اصلی توبه است.
امام جمعه میبد بیان کرد: کسانی که به درک کوتاهی خود در زمینه احقاق حق ارباب رجوع را در اداره، خانواده در خانواده، حق خدا در نماز و روزه و سایر حقوق رسیده اند، اینها در مسیر بازگشت از گناه قرار گرفته اند.
اعرافی تصریح کرد: وقتی توبه واقعی اتفاق می افتد که رفتار ما جبران گونه باشد و در صدد جبران و تلافی کوتاهی های گذشته برآییم و حق الله و حق الناس را ادا کنیم و بدانیم هیچ چیز نمی تواند کوتاهی ما در زمینه احقاق حق الله و حق الناس توجیه کند.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از شروط توبه، خواندن دعا و استغفار است، افزود: ذکر استغفرالله ربی و اتوب الیه وقتی واقعی است که لایه های قبلی توبه انجام شده باشد.
اعرافی با اشاره به فرازی از نهج البلاغه بیان کرد: به فرموده حضرت علی (ع) توبه شش شرط شامل پشیمانی، اراده و تصمیم برای ترک گناه، احقاق حقوق مردم، احقاق حق الله، ریاضت برای ریختن گوشتی که از گناه پرورش یافته و راحت کردن سختی های مسیر توبه دارد.
وی با بیان اینکه توبه آثار موثری نیز دارد، افزود: یکی از سختی های قیامت این است که وقتی انسان محشور می شود، شهادت و گواهی علیه انسان به وسیله شاهدان از اعضا و جوارح تا دیگر گواه ها آغاز می شود این حال بسیار حال غصه آوری است اما اگر توبه ما واقعی بود، خدا ملائکه را از گناه گناهکاران غافل می کند و نامه اعمال انسان را از آن گناه پاک می کند و این از مهمترین آثار توبه است.
اعرافی با اشاره به برخی توبه های واقعی اظهار داشت: یکی از واقعی ترین توبه ها توبه حر بود که به لشکر امام حسین (ع) پیوست و نام او در همیشه تاریخ به عنوان یک انسان آزاده ماندگار شد.
وی با بیان اینکه به گفته بسیاری از فقها، توبه واجب و از نوع واجب فوری است، بیان کرد: اگر کسی گناه کرد و توبه نکرد، دو گناه مرتکب شده است بنابراین باید توبه به شکل جدی مورد توجه قرار گیرد.


نظر شما