به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه المغربیة، در این مراسم محمد عابد الجابری گفت: پرسشهای فلسفی هیچگاه از یک فیلسوف جدا نمی شود و این سؤالات همیشه همراه اوست، زیرا او باید بر آنچه که از انسان و جوامع فلسفی باقی مانده پس از آنکه همه فلسفه چون گفتگو، ویژگیهای گفتگو و قدرت شنیدن آرا مختلف فراموش شد، تأکید کند و این مسئله فقط اعتراف به تعدد آرا نیست بلکه باید آن را اخذ و دریابد.
محمد عابد الجابری افزود: معنی گفتگو تنها تبادل کلام نیست بلکه گفتگو شناخت محور گفتگو از میان مرجع و منبع است تا نه تنها دلایل و استدلالها مورد توجه قرار گیرند، بلکه شخص دلایل و استدلالهای دیگری از میان نظرات مقابل دریابد و آنها را کشف کند.
سالم یفوت از فیلسوفان برجسته نیز در این مراسم، چکیده ای از روند فکری و فلسفی محمد عابد الجابری ارائه کرد و گفت: محمد عابد الجابری بی شک یکی از مفاخر فرهنگی مغرب و حتی جهان به شمار می رود . وی از نخستین فارغ التحصیلان فلسفه در دانشگاه محمد خامس بوده و اولین کسی است که مدرک عالی را از این دانشگاه دریافت و سپس به مؤسسه ای پیوست که اولین مؤسسه تدریس و تحقیقات بود.
این فیلسوف با بیان اینکه محمد عابد الجابری قبل از پیوستن به مؤسسه فوق در دو مرکز تحقیقات و مطالعات فلسفی مغرب فعالیت می کرد، افزود: وی در زمینه فلسفه خدمات بسیار ارزنده ای ارائه کرد، به طور مثال "عقل عربی" را مطرح کرد که به یکی از موضوعات مهم و اساسی در دوران معاصر در جهان تبدیل شده است.
سالم یفوت به کتابهای محمد عابد الجابری اشاره کرد و گفت: کتابهای با ارزشی چون تکوین عقل عربی، بنیه عقل عربی، عقل سیاسی عربی، عقل اخلاقی عربی از وی به جا مانده که به زبانهای مختلفی نیز ترجمه شده و انجمنها و محافل فلسفی را به خود معطوف داشته است.
در این مراسم ضمن بررسی آراء هانا آرنت از این بانوی فلسفه آلمانی نیز تجلیل شد.
نظر شما