۲۸ آبان ۱۳۸۵، ۱۳:۵۴

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس :

تاسیس بانک توسعه صنعت نفت ضروری است / 80 میلیارد دلار در بخش نفت سرمایه‌گذاری می‌شود

تاسیس بانک توسعه صنعت نفت ضروری است / 80 میلیارد دلار در بخش نفت سرمایه‌گذاری می‌شود

اکبر ترکان با اشاره به سهم 9/27 درصدی نفت در تولید ناخالص داخلی کشور، تاکید کرد: تاسیس بانک توسعه صنعت نفت در کشور برای توسعه این صنعت الزامی است.

به گزارش خبرنگار مهر، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس امروز در همایش تامین مالی پروژه های زیرساختی با اشاره به 1200 میلیارد بشکه ذخیره نفت جهانی، گفت : 750 میلیارد بشکه نفت ذخیره در خاورمیانه وجود دارد که 9/61 درصد ذخایر جهان را تشکیل می دهد.

اکبر ترکان با بیان این که عربستان ، ایران ، عراق ، کویت و امارات 55 درصد ذخایر نفت جهان را دارا هستند، افزود : ایران و قطر نیز 50 هزار میلیارد متر مکعب ذخیره گازی جهان را دارا هستند که ایران به تنهایی 17 درصد ذخایر گاز جهانی را دارد. 

وی اظهارداشت : در برنامه چهارم توسعه قرار است که 57 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی و 23 میلیارد دلارسرمایه گذاری از طریق منابع داخلی و در مجموع 80 میلیارد دلار در بخش های نفتی صورت گیرد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس اضافه کرد: پیش بینی شده که در برنامه چهارم و پنجم توسعه شرکت نفت و گاز پارس در طرح های سرمایه گذاری به ترتیب 24 و 10 میلیارد دلار سرمایه گذاری کند.

وی ایجاد مناطق ویژه اقتصادی ، توسعه میادین نفت و گاز ، ایجاد صنایع پایین دستی و بالادستی را نیازمند سرمایه گذاری دانست و افزود: بخش عظیمی از این سرمایه ها از طریق منابع بین المللی تامین می شود به همین منظور بهتر است ریسک های مالی از وابستگی به این سرمایه ها و منابع اندیشیده شود، که یکی از این ریسک ها جهانی سازی است.

ترکان با تاکید بر این که باید راهکارهایی برای تامین مالی پروژه های زیرساختی اندیشیده شود، تصریح کرد: با توجه به این که در سال دوم برنامه قرارداریم و از بخشی از برنامه ها عقب هستیم، آسیب پذیری کشور از عدم تامین مالی پروژه ها با توجه به این شرایط بیشتر می شود. 

وی اضافه کرد: روش های تامین منابع مالی صنعت نفت بیشتر متکی به بیع متقابل و فاینانس است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس یکی از مشکلات تامین مالی فاینانس را شرط تامین کنندگان مالی برای خرید 85 درصد منابع از مبداء فاینانس کننده و مغایرت با سیاست های 51 درصد ساخت داخل عنوان کرد و افزود: طولانی بودن مدت زمان حصول توافق میان طرف ایرانی و بانک خارجی نیز از دیگر عوامل است.

وی هزینه های حاشیه ای متعدد که به وسیله بانک در طول مدت زمان اجرای پروژه به طرف ایرانی تحمیل می شود و عدم اطمینان از ارائه به موقع و کامل تسهیلات توسط وام دهنده خارجی را از دیگر مشکلات ذکر کرد.

ترکان با اشاره به وجود سه بانک تخصصی صنعت و معدن، کشاورزی و مسکن در کشور، گفت : برای صنعت نفت هیچ بانک توسعه ای در کشور وجود ندارد، بنابراین تاسیس بانک توسعه صنعت نفت برای کشور ضروری است.

وی اضافه کرد: سهم بخش صنعت و معدن ، مسکن و کشاورزی به تولید ناخالص داخلی کشور به ترتیب 3/11 ، 1/4 و4/10 درصد است و این درحالی است که سهم بخش نفت به تولید ناخالص داخلی 9/27 درصد است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس خاطرنشان کرد: ایران ذخیره درآمدهای ارزی خود را دربانک های خارجی سپرده گذاری می کند و سپس به دنبال فاینانس خارجی می رود.

وی هدف از تاسیس بانک توسعه صنعت نفت را توسعه کارآفرینی در این بخش ، افزایش ظرفیت اعطای تسهیلات به بخش های مختلف صنعت نفت ، تسهیل و تسریع دراجرای پروژه های بزرگ نفت و گاز و کاهش هزینه های واسطه گری دانست .

کد خبر 408999

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha