به گزارش خبرنگار مهر، آثار مجسمه و مجسمه های پوشیدنی شاگردان پرویز تناولی با نام «شرایط فلزی» این جمعه چهارم اسفند تا هجدهم همین ماه در گالری ژاله به نمایش در خواهد آمد. این آثار کارهایی از مریم ابتکار، فریبا پاد، الهام جعفری، لادن جوهری، یکتا درویش، بهار دوانی، محمدرضا راستگو، نازنین رضایی، بهناز فاضلی، پریسا نویدی را در بر می گیرد و با حضور پرویز تناولی برگزار خواهد شد.
در استیتمنت این نمایشگاه که توسط هلیا دارابی نوشته شده چنین آمده است: «زمانی که پرویز تناولی در اوایل دهه ۱۳۸۰ پس از سالها دوری از وطن به ایران بازگشت و نمایشگاه باشکوه مرور بر آثارش را در موزه هنرهای معاصر تهران برپا کرد، دورههای آموزش مجسمهسازی خود را نیز بنا نهاد. این دورهها مجموعهای متنوع از رهیافتهای فنی و مفهومی را در برمیگرفت که علاوه بر آموزشهای تکنیکی، واجد درونمایههای گوناگون بود تا با رهیافتهای فکری متفاوت، هنرجویان را به سمت روشهای تازهای برای ساختن سوق دهد: درونمایههای متنوعی از جمله ارزش اشیا، سه بعدی بر دیوار، یادمانی برای شاعر، ماشینهای عبث، عالم پیشگامان، مجسمههای نرم، مجسمههای بازیافت و مجسمههای کینتیک.»
«شرایط فلزی» محصول تجربهگری هنرمندانی است که از زمینههای مختلفی از جمله معماری، نقاشی، فیلمسازی و طراحی صنعتی برخاستهاند، تحت آموزش پرویز تناولی و هدایت مونا پاد به عالم مجسمهسازی گام نهاده و نخستین تجارب خود را در این مجموعه به نمایش گذاشتهاند.
تکیه بر کارماده (متریال) و مکاشفه در امکانات آن وجه اشتراک این مجموعه است. تشابه دیگر جلوۀ مواد و اشیای روزمره است که با دگردیسیهای فراوان در این آثار مشاهده میشوند.
حضور اشیای روزمره ناگزیر اشارات و بیانیههایی اجتماعی نیز در بر دارد از جمله موضوعاتی چون بحرانهای اقتصادی، وضعیت شهرنشینی، و تاثیر رسانهها. همچنین، ردپایی از گرایش سنن هنر ایرانی نیز در قالب نقش مایههای ایرانی برگرفته از گلیم و قالی دیده میشود.
در آثار این نمایشگاه شیوههای فنی مختلفی چون قالبگیری، اسمبلاژ، آبکاری و تکنیک معکوس را میتوان مشاهده کرد. مجسمههای پوشیدنی درونمایۀ دیگر این نمایشگاه است که با ایجاد فضایی بین جواهرسازی و مجسمهسازی زمینۀ تعامل بیشتر مجسمه با بدن را فراهم میکند. ایدۀ مجسمههای کوچکی را که فرد همواره با خود حمل میکند در پیکرکهای باستانی و تندیسکهای قدرت اقوام افریقایی نیز میتوان یافت که متضمن همزیستی انسان با مجسمه است.
علاقهمندان میتوانند همه روزه به جز شنبهها از ساعت ۱۶ تا ۲۱ از این نمایشگاه واقع در خیابان ایرانشهر، کوچه نوشهر، پلاک ۳، گالری ژاله بازدید کنند.
نظر شما