۵ دی ۱۳۸۵، ۱۶:۲۰

میان شرکت ملی حفاری و شرکت تاسیسات دریایی؛

قرارداد ساخت 2 دستگاه حفاری به ارزش 233 میلیون دلار امضا شد

قرارداد ساخت دو دستگاه دکل حفاری به ارزش بیش از 233 میلیون دلار میان شرکت ملی حفاری و شرکت تاسیسات دریایی به امضا رسید.

به گزارش خبرنگار مهر ، قرارداد ساخت دو دستگاه دکل حفاری با طول پایه 140 متر و قابل استفاده در آبهای خلیج فارس امروز در شرکت نفت وگاز پارس میان شرکت ملی حفاری ایران و شرکت تاسیسات دریایی به امضا رسید.

پیمانکار مجری این قرارداد شرکت ملی حفاری ایران و شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران بوده و این دکل ها پس از ساخت به مدت 5 سال در اجاره شرکت نفت وگاز پارس خواهد بود.

با توجه به این که هم اکنون پایه اجاره دکل های حفاری در خلیج فارس بیش از 120 هزار دلار در روز است درنتیجه  انعقاد این قرارداد مزایای بسیاری برای صنعت فراساحلی کشور از جمله انتقال تکنولوژی و ساخت دکل های حفاری به داخل کشور خواهد داشت .

کمبود شدید دکل های حفاری و فرسوده بودن بسیاری از دکل های موجود ، انحصار بخش عمده ای از دکل های موجود توسط شرکت های آمریکایی ، افزایش شدید تقاضای توسعه میادین نفت و گاز در جهان ، مشترک بودن میدان گازی پارس جنوبی با قطر و لزوم تلاش برای برداشت سهم حقه کشور از این میدان و استفاده از این دکل ها برای توسعه میادین پارس شمالی ، گلشن ، فردوس و دیگر میادین خلیج فارس از مهمترین اهداف ساخت این دکل ها است .

مدیر عامل شرکت ساخت تاسیسات دریایی در مراسم امضای این قرارداد گفت : برای ساخت این دکل ها مشکلی در داخل کشور وجود ندارد و این شرکت برای ساخت این دکل ها گزینه های مختلف را در پیش رو دارد .

مسعود سلطان پور افزود : عملیات اجرایی در مهندسی ، طراحی و ساخت این دکل ها را شرکت تاسیسات دریایی انجام می دهد اما نگهداری و پشتیبانی این دکل ها برعهده شرکت ملی حفاری است .

وی درباره تکنولوژی ساخت این دکل ها گفت : درساخت این دکل ها می توان از تکنولوژی کشورهای ایتالیا ، سنگاپور ، انگلیس و آلمان استفاده کرد و محدودیتی در این باره وجود ندارد .

سلطان پور درباره نحوه تامین مالی این قرارداد اضافه کرد : 80 درصد از هزینه ساخت این دکل ها از موسسات اعتباری خارجی و داخلی تامین می شود و برای تضمین اعتبارات این دکل ها نیز مشکلی وجود ندارد زیرا این دکل ها را می توان گرو گذاشت .

همچنین مدیر عامل شرکت ملی حفاری در این مراسم گفت : تحریم های اعمال شده از سوی شورای امنیت جای نگرانی ندارد، زیرا تحریم خود عاملی برای رسیدن به خودکفایی محسوب می شود.

حیدر بهمنی تاکید کرد : ایران در ساخت دکل مشکلی ندارد و درحال حاضر دکل ایران خزر که توسط ایران ساخته شده است ، در کشور ترکمنستان 10 حلقه چاه حفاری کرده است .

وی خاطر نشان داد : البته این به معنی بی نیاز بودن از خارجی‌ها نیست. به گفته وی ، ایران در ساخت قطعات دکل به سمتی پیش می رود که تاکنون توانسته 5 هزار قطعه را مهندسی و 3 هزار قطعه را با تکنولوژی 100 درصد ایرانی بسازد درحالی که اکثر این قطعات کاملا آمریکایی بوده اند.

کد خبر 427094

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha