به گزارش خبرنگار مهر، این فیلسوف و روشنفکر در نشست علمی یادروز سعدی که در کتابخانه ملی فارس برگزار شد با تاکید بر موضوع اخلاق سعدی عنوان کرد: اساسا هر شاعری از جمله سعدی در هر زبانی از دو جنبه «فرم و صورت» و «کانتنت و محتوا» قابل بررسی است.
وی در توضیح آنچه عنوان کرد افزود: فرم و صورت و صوری حاکی از چگونگی گفتن شاعر است و در محتوا از چه گفتن مورد تاکید است؛ شعر سعدی به لحاظ فرم صورت و شکل ادبی و هنری دارد در حالیکه وقتی با فرم و صورت سر و کار داریم سودمندی آن لذت است.
ملکیان با بیان اینکه شیخ اجل، سعدی شیراز از حامل زیبایی های ادبی و هنری استفاده کرده است تا محتوا را القا کند، افزود: ما نیز از اینجا فایده می بریم و به نظر سعدی چگونه باید زیست را می آموزیم.
وی افزود: اخلاق سعدی یعنی پرداختن به محتوای آثار اوست چراکه آنچه او برای بهبود زندگی گفته مورد استفاده همگان است.
ملکیان با بیان اینکه در طول تاریخ رسایل و مقالات اخلاقی به وفور نوشته شده است، تصریح کرد: اخلاق در گلستان، سپس بوستان و نصیحت الملوک به ترتیب قرار گرفته اند.
این ادیب و فیلسوف با تاکید بر اینکه در اخلاق سعدی نکات عرفانی، فلسفی و تعبدی قرار دارد، افزود: این اخلاق با اخلاق عرفی ما سازگاری دارد.
در ادامه بخش دوم نشست علمی یادروز سعدی که در مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس برگزار می شود، شمس لنگرودی با موضوع شاعرانگی سعدی، محمدرضا خالصی پیرامون تاثیرپذیری سعدی از ابوحیان توحیدی شیرازی، بهرام گرامی از نقش گل و گیاه در شعر سعدی، محمدجواد ادبی با موضوع نگاه عرفانی سعدی در تطبیق با اندیشه های ابن عربی و عبدالرضا مدرس زاده پیرامون سعدی و پیرایش معشوق ترکستانی به سخنرانی پرداختند.
به مناسبت اول اردیبهشت ماه، یادروز سعدی نمایشگاه «سعدی در گذر زمان۲» با آثاری از مجموعه شخصی نایب شیرازی و امین دانشور از جمله عکس، خوشنویسی و کتاب آرایی در نگارخانه تار و پود برگزار شد.
نظر شما