۵ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۶:۵۳

فعال سیاسی لبنانی در گفتگو با مهر:

مداخله نظامی بیشتر آمریکا در سوریه هدف مشترک عربستان واسرائیل است

مداخله نظامی بیشتر آمریکا در سوریه هدف مشترک عربستان واسرائیل است

یک فعال سیاسی لبنانی از پشت پرده اختلافات میان رئیس جمهور آمریکا و ولی عهد عربستان در خصوص حمله سه جانبه کشورهای غربی علیه سوریه پرده برداشت.

خبرگزاری مهر، سرویس بین الملل-شیرین سماره: «علی مراد» فعال سیاسی لبنانی و پژوهشگر امور عربستان در خصوص اهداف اصلی حمله تروئیکای غربی به سوریه گفت که برخی طرفها می خواستند این حمله ابعاد و نتایج گسترده تری داشته باشد اما شکست خوردند.

وی افزود: ما در خصوص عربستان و رژیم صهیونیستی سخن می گوییم. سخنان مقامات سعودی نشان می دهد که آنها تلاش داشتند حجم جنگ آمریکا علیه سوریه را افزایش دهند. می توان آنچه که در سوریه در جریان است به اوضاع اواخر دهه گذشته عراق و عقب نشینی نظامیان آمریکایی تشبیه کرد.

وی در خصوص طرح اعزام نظامیان عرب به سوریه به بهانه مبارزه با تروریسم گفت: طرفهای سعودی و اسرائیلی فشار زیادی بر آمریکا وارد آوردند و می خواستند آمریکا مداخله بیشتری در سوریه کند. حمله اسرائیل به پایگاه تیفور نیز در همین راستا صورت گرفت تا آمریکا درگیری بیشتری با سوریه داشته باشد.

علی مراد در ادامه یادآور شد: تهدید ترامپ مبنی بر عقب نشینی از سوریه خطاب به سعودی ها و برخی کشورهای حوزه خلیج فارس بود. سعودی ها پیشتر در سال ۲۰۱۴ از اوباما می خواستند در سوریه مداخله کرده و نیروی نظامی اعزام کند. آنها قصد براندازی نظام بشار اسد را به بهانه مبارزه با داعش داشتند. امروزه این طرح دوباره مطرح شده است.

مراد تاکید کرد: معتقدم که ترامپ مدت زمان زیادی در سوریه نمی ماند چرا که فشارهای داخلی مانع این مسأله می شود. ترامپ بر اساس وعده های انتخاباتی اش نباید در منطقه یا خارج از آمریکا فعالیت داشته باشد و تجاوز سه جانبه به سوریه خشم داخلی را برانگیخت.

وی در خصوص ارتباط میان سفر بن سلمان به آمریکا، انگلیس و فرانسه و حمله این کشورها به سوریه گفت: بر اساس آنچه که از زبان برخی مسئولان در رسانه ها مطرح شده بن سلمان به صورت مستقیم از ترامپ خواسته تا مداخله نظامی در سوریه را به بهانه خطر ایران افزایش دهد.  

این کارشناس لبنانی در ادامه گفت: مقامات سعودی دائما از خطر ایران سخن می گویند و از آن به عنوان اهرمی برای فشار بر تیم ترامپ استفاده می کنند. ترامپ یک استراتژی مشخص در خصوص سوریه مطرح نکرده و این مشکی است که تل آویو و ریاض با آن روبرو هستند. مجبور کردن آمریکا برای مداخله نظامی بیشتر در سوریه هدف مشترک عربستان و اسرائیل است.

مراد در خصوص تغییر استراتژی بن سلمان در خصوص مسأله امت اسلامی که همان فلسطین است به سمت سوریه گفت: مشخص است که بن سلمان روش پادشاهان گذشته را در خصوص فلسطین و مسائل مربوط به آن در پیش نگرفته چرا که در سفر خود به آمریکا هیچ اشاره ای به خصومت با اسرائیل نکرد.

وی در پایان افزود: بن سلمان با تل آویو همکاری دارد و اخبار منتشر شده بیانگر نشستهای وی با مسئولان صهیونیست است. بن سلمان می خواهد غربی ها را قانع کند که عربستان وهابی، دیگر باری بر دوش آنها نیست و رژیم آل سعود دیگر اسلام تندرو را نشر نمی دهد.

کد خبر 4278534

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha