۸ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۲۰:۳۷

تبلیغ مهربانی در فضای شهری/تبلیغات فرهنگی با کارکرد تذکر

تبلیغ مهربانی در فضای شهری/تبلیغات فرهنگی با کارکرد تذکر

اخیرا در سطح شهر، بیلبوردهایی با موضوع مهربانی، کارکرد تذکر به شهروندان را برعهده گرفته اند.

به گزارش خبرنگار مهر، شهرها از نظر بصری، دچار اغتشاشی هستند که باید با بهره‌گیری از هنرهای بصری سامان یابد تا آرامش را به شهروندان منتقل کند.

در نگاهی گذرا، در فضای بصری بسیاری از کلان‌شهرها، زشتی‌ها بر زیبایی‌ها غلبه دارند. اکثر شهروندان در شهرهای بزرگ چنان گرفتار روزمره گی هستند که فرصت و فراغت ارجاع به احساس‌های اولیه خود را ندارند و بنابراین فرصت استفاده از کنش‌های زیبایی شناختی در مغز خود، برای ارزیابی محیط زندگی‌شان را ندارند.

دکتر رامین میرعبدالباقی، کارشناس حوزه معماری می گوید: معماری چیزی جز تحولات درونی انسان ها در محیط خارج نباید باشد ولی امروز معماری کشور به سمتی سوق پیدا کرده که ما عملا یک مکعب می سازیم و نمای ساختمان را بصورت برچسب روی آن می چسبانیم.

وی گفت: امروزه  ما باید در طراحی های خود به فرم و تغییرات سریع آن و رنگ به عنوان‌ عنصر روانشناختی توجه ویژه داشته باشیم تا بتوانیم خانه را به مفهوم واقعی خود یعنی مامنی برای آرامش تبدیل کنیم.

عادت زیبا نگری درکشورما نهادینه نشده است. اکثر مردم در دنیای امروزی هر روز در معرض تبلیغات رسانه ای و محیطی فراوانی قرار دارند، طوری که هر شهروند روزانه بابیش از هزاران تبلیغ مواجه است. اکثر مردم در دنیای امروزی هر روز در معرض تبلیغات رسانه ای و محیطی فراوانی قرار دارند، طوری که هر شهروند روزانه بابیش از هزاران تبلیغ مواجه است، دیوار نوشته‌ها، بیلبورد، ایستگاه‌های اتوبوس، پل‌های عابر و مکان‌های عمومی مانند هتل‌ها، پارک‌ها، شهرها و ... مکانهای خوبی برای تبلیغات محیطی هستند، در واقع تبلیغات محیطی از لحاظ تجاری یک شیوه مناسب برای به خاطر آوردن نام محصول قبل از ورود مشتری به مراکز خرید است، اما نباید به تبلیغات صرفا نگاه ابزاری کرد، بلکه تبلیغات جزء فرهنگ یک جامعه محسوب می شود و نقش موثری در هویت سازی فرهنگی شهر دارد.

حال اگر کانون هایی که در این راستا فعالیت می کنند  از طرح های کلیشه ای و یا از طرح های نامناسب بصری استفاده کنند، علاوه بر اینکه فردی که روازانه با هزاران تبلیغ مواجعه است هیچ توجه ای به آن طرح یا برند نمی کند، بلکه باعث ضایع شدن حقوق شهروندی مردم شده، چرا که در تبلیغات محیطی از فضاهای عمومی و حقوق مدنی شهروندان هزینه می شود . بنابراین تبلیغات باید علاوه بر سودآوری برای صاحبان شرکت‌ها، منافع مادی، معنوی و زیبایی شناختی شهروندان را نیز تأمین کند.

پیشترها شاهد برخی تبلیغات محیطی در سطح بودیم که بسیار خلاقانه بودند؛ تبلیغاتی که به دلیل خلاقیت و نگاه متفاوت، بسیار به چشم می آمدند. هنوز یاد و خاطر نگارخانه ای به وسعت یک شهر در ذهن ها باقی مانده است.

این روزها هم در فضای شهری، نمونه چنین تبلیغاتی به چشم می خورد؛ پیام هایی که سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران به شهروندان هدیه می دهد؛ پیام هایی که دعوت به خوبی و مهربانی است.

کد خبر 4283526

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha