به گزارش خبرنگار مهر، سید حسین سراج زاده روز یکشنبه در مراسم تجلیل از خدمات دکتر محمد عبدالهی اظهار داشت: این رشته با توجه به حساسیت و وظیفه ای که دارد باید از حصار دانشگاه خارج و برای شناخت، بررسی و تحلیل معضلات و مباحث جامعه باید وارد بطن اجتماع شود.
وی تاکید کرد: جامعه شناسی به عنوان یکی از پایه های شاخه علوم انسانی پلی بین جامعه، شناسایی مشکلات و معضلات اجتماع، مردم، پژوهشگران و مسئولان دستگاه های اجرایی است.
رئیس انجمن جامعه شناسی ایران افزود: باید جامعه شناسان و عالمان و فعالان این رشته برای شناخت، تحلیل و رفع مشکلات جامعه بدور از تنگ نظری فکری از دیگر سرمایه های فکری و علمی موافق و مخالف بهره گیری و هم افزایی کند و در راستای تحقق اهداف پژوهش ها پذیرای همه سلایق فکری، احزاب، گروه های متنوع باشند و نگاهی فرافکری داشته باشند.
سراج زاده افزود: جامعه شناسی نباید تنها یک علم آکادمیک باشد بلکه هدف اصلی شکل گیری این رشته شناسایی مشکلات و حلال معضلات و تلاش برای بهبود زندگی مردم جامعه است.
وی یادآور شد: جوامع کنونی سرشار از مشکلات و مسائل اجتماعی است و رفع این مشکلات نیازمند تغییر رویکرد و بینش مسئولان اجرایی و علمی کشور توسط جامعه شناسان است و تغییر نگاه مسئولان و جامعه شناسان موجب رفع مشکلات اجتماع و مردم می شود.
سراج زاده ادامه داد: حل مشکلات اجتماعی ایران تنها با تغییر فهم و درک دقیق از معضلات جامعه و نیز تحلیل، ارائه راهکار این مشکلات از سوی پژوهشگران، مسئولان و جامعه شناسان امکان پذیر است و در این راه باید سرمایه های علوم اجتماعی و انسانی استفاده و بکارگیری شوند.
وی تاکید کرد: پروژه ها و تحقیقات علمی در حوزه جامعه شناسی با توجه به اهمیت موضوع که برگرفته از ارتباط مستقیم با اجتماع است، حساسیت بسیار بالایی دارد چرا که باید این پژوهش ها راهی برای رفع مشکلات جامعه داشته نه اینکه با بی دقتی و فارغ از اطلاعات دقیق و روشن در خصوص آن مشکل خود به یک معضل تبدیل شود.
نظر شما