به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر قاسم جان بابایی در اجلاس مدیران اقتصاد درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور با بیان اینکه مدیریت منابع و مصارف ضرورتی است که باید به صورت کاملا علمی و سیستماتیک در تمام برنامه ها تبیین شود، خاطرنشان کرد: بیمارستان ها چرخ گرداننده دانشگاه ها هستند که کارکرد اقتصادی و مدیریتی آنها شاخص مهمی است.
وی گفت: شناسایی گلوگاه های اقتصادی و مهم برای مدیریت هزینه توسط کارشناسان اقتصاد درمان امکان پذیر است.
معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: سطح بندی خدمات درمانی با توجه به شرایط منطقه ای و همچنین بازنگری خدمات سلامت، از اقدامات مهم حوزه درمان است و در حال حاضر لایه بندی خدمات درمان در ۶ دانشگاه بزرگ و قطب عملیاتی شده است.
وی با اشاره به اینکه در راستای سطح بندی خدمات درمان، سند جامع آزمایشگاه تدوین شده است، یادآور شد: نظام ارجاع برای خدمات کلینیک ویژه الزامی خواهد شد.
جان بابایی با تأکید براینکه مدیریت هزینه امری جاری و همیشگی است و از سال ها قبل حوزه سلامت به آن نیاز داشته است، افزود: عمل بر اساس راهنماهای بالینی و دستورالعمل های بالینی در راستای پیشبرد برنامه ها و دستیابی به اهداف مدیریت هزینه است و تاکنون بیش از ۶۵ گایدلاین و راهنمای بالینی تدوین و ۳۴ عدد آن ابلاغ شده است.
وی خطاب به مدیران اقتصاد درمان گفت: اقدامات در حوزه مدیریت هزینه ها در برنامه های چهارم ، پنچم و ششم توسعه و سیاست های کلی سلامت، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری وجود دارد و عمل به آن تکلیف قانونی ماست.
جان بابایی با اشاره به جلسه ای که با حضور روسای دانشگاه ها برگزار شد، افزود: در جلسه های کارگاهی که با روسای دانشگاه ها داشتیم سطح بندی و نظام ارجاع و همچنین وضعیت بیمارستان ها از لحاظ منابع، مصارف، هزینه ها، ملزومات، تجهیزات و دارو مورد بررسی قرار گرفت.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه خدمات پر هزینه شناسایی شده و برای آنها راهنمای بالینی نوشته شده است، خاطرنشان کرد: همچنین انواع خدمات بیمارستان ها و آزمایشگاه ها را لایه بندی کردیم و مشخص کردیم چه خدمتی در چه لایه ای ارائه شود.
وی گفت: هدف ما همواره برقراری دسترسی عادلانه به خدمات سلامت و عدم ایجاد هزینه های کمرشکن برای مردم است.
جان بابایی در خصوص روند پذیرش بیمار و ارجاع آنها، تصریح کرد: چنانچه مسئولیت شما از پذیرش بیمار تا ترخیص درست شناسایی شده و به رئیس و مدیر بیمارستان ارجاع داده شده تا به سمت حل این موضوع بروند، بیمارستان ها خوب اداره می شوند.
وی همچنین خطاب به مدیران اقتصادی، افزود: شما به عنوان مغز متفکر حوزه درمان می توانید نواقص مالی و فنی را به مسئولین اطلاع و برای رفع مشکلات اقتصادی راهکار ارائه دهید.
نظر شما