پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲ بهمن ۱۳۸۵، ۱۴:۴۲

عماد افروغ در گفتگو با مهر:

تشکیل اصولگرایان خلاق واکنش به دولت گرایی پارلمانی است / اصولگرایان خلاق و نقاد با هیچ فرد و گروهی عقد اخوت نبسته‌اند

تشکیل اصولگرایان خلاق واکنش به دولت گرایی پارلمانی است / اصولگرایان خلاق و نقاد با هیچ فرد و گروهی عقد اخوت نبسته‌اند

یکی از بنیانگذاران "فراکسیون اصولگرایان خلاق" مجلس هفتم گفت که این فراکسیون در واکنش به رفتار سیاسی و غیر اخلاقی سران فراکسیون اصولگرایی دولتی که همه حقایق را ذبح می‌کنند، شکل گرفته است.

عماد افروغ نماینده تهران و رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت : جریانی که به نام اصولگرا بعد از دوم خرداد 76 شکل گرفت و تلاش های آن منجر به شکل گیری شورای شهر دوم و مجلس هفتم و دولت نهم شد، متعلق به اصولگرایان خلاق و نقاد است.

وی افزود: این جریان خلاق بعد از شکل گیری دولت نهم به فعالیت خود ادامه داد و رویکرد نقادانه را کنار نگذاشت و به توجیه و تطهیر سیاست ها نپرداخت؛ اما برخی خط دهندگان جریان اصولگرایی در مجلس که با مواضع متفاوت به این جبهه پیوسته اند، با آغاز به کار دولت جدید، بحث نقد و نقادی را پایان یافته تلقی کرده و به سرنوشت جریان دوم خرداد گرفتار شدند.

به دوستان اصولگرای خلاق و نقاد توصیه می کنم برای حفظ و تداوم گفتمان انقلاب اسلامی حساب خود را از جریان اصولگرایی دولتی جدا کنند

افروغ که جریان مذکور را اصولگرایان دولتی خواند، در عین حال متذکر شد: آنها که عضو فراکسیون اصولگرایان هستند، الزاما دولتی نیستند ولی برخی افراد عهده دار مدیریت فراکسیون مذکور به دلیل نوع نگاه سیاسی و مصلحت جویانه باعث شدند بسیاری از اصولگرایان از خط غالب در فراکسیون و شیوه مدیریت سیاسی آن ناراحت شوند.

این عضو ائتلاف آبادگران مجلس هفتم خاطر نشان کرد: در یک سال گذشته هر گاه دولت درخواستی از مجلس داشت یا با مشکلی مواجه بود، با محمدرضا باهنر رئیس فراکسیون اصولگریان تماس می گرفت و خواسته خود را از طریق او به فراکسیون اکثریت القاء می کرد و این فرایند سبب شده بود "قانون آهنین الیگارشی (خاص گرایی)" به گونه ای تحقق پذیرید، که اسم این رفتار را باید نوعی وابستگی به دولت یا دولت گرایی پارلمانی نامید.

افروغ یادآوری کرد که در زمان دولت اصلاحات به دوم خردادی ها به ویژه گروه های ارزشی تر این جریان گفته بود که حساب خود را از جریان لیبرال دورن این جبهه جدا کرده و اقدام به خودکشی دسته جمعی نکنند ولی آنها سخنان او را جدی نگرفتند و در ادامه تصریح کرد: اکنون نیز به دوستان اصولگرای خلاق و نقاد توصیه می کنم برای حفظ و تداوم گفتمان انقلاب اسلامی حساب خود را از جریان اصولگرایی دولتی جدا کنند.

نماینده تهران در مجلس گفت : کسانی که فراکسیون اصولگرایی مجلس را مدیریت می کنند، در دوره نخست انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری به احمدی نژاد رای ندادند و رای آنها به رئیس جمهور فعلی در دوره دوم نیز محل تردید است؛ ولی معلوم نیست چرا حامیان و رای دهندگان به رئیس جمهور به دلیل ارادت به معیارهای اصولگرایی مخالف دولت اصولگرا معرفی شده و کسانی که از افراد دیگر حمایت کرده و به آنها رای داده اند، مدافع دربست دولت معرفی می شوند .

اصولگرایان نقاد و خلاق برای آنکه مانند دوم خردادی ها دست به یک خودکشی سیاسی دسته جمعی نزنند

رئیس پیشین کمیته فرهنگی فراکسیون اصولگرایان  اضافه کرد: جریانی که همه امور را سیاسی می بیند و یا تمایل دارد آنها را سیاسی کند، در گذشته به نام مصلحت و امروز به نام دفاع از دولت، خود را به اصولگرایی خلاق وانتقادی الحاق کرده و منافع جناحی و صنفی خود را دنبال می کند و اگر فرصتی به دست آورد، همه حقایق را ذبح می کند.

"از نگاه غالب سیاسی آنها به پدیده ها همین بس که آقای محمدرضا باهنر در جلسه ماهانه جامعه اسلامی مهندسین علیه بنده سخن گفته و قائم مقام او نیز آشکارا اعلام کرده که بنده به دلیل مشکلات شخصی با معاون رئیس جمهور داوطلب عضویت در شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان نشده ام و در ادامه این روند آقای کوهکن ادعا کرده فقط آقای توکلی داوطلب عضویت در شورای مرکزی نبوده است، در صورتی که در فهرست نامزدها تنها اسم بنده نبوده و آقای توکلی همان روز انتخابات نام خود را از لیست خط زده است".

افروغ گفت: این موضع گیری های غیر اخلاقی و دور از تقوی که حکایت از سیاست زدگی مفرط گویندگان آنها دارد و دعواها را شخصی می کند یا ریشه آنها را به افراد منتسب می کند، با هیچ یک از مولفه های اصولگرایی سازگار نیست و قلب ما را به درد می آورد.

ما به عنوان جریان اصولگرای ناب و اخلاقی باید از جریان موسوم به اصولگرای مجلس انشعاب می کردیم تا در فضایی آزادتر و بدون قید و بند فراکسیونی مواضع خود را اعلام  کنیم

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اصولگرایان نقاد و خلاق برای آنکه مانند دوم خردادی ها دست به یک خودکشی سیاسی دسته جمعی نزنند و در راستای استقبال از توسعه سیاسی که تحقق فرایند تفکیک از نمونه های آن است و با این نگرش که انشعاب بیانگر اختلاف مواضع و دیدگاه ها و نه بیانگر اختلافات سلیقه ای و فردی است، تصمیم گرفت حساب خود را از فراکسیون اصولگرایان دولتی جدا کرده و به اطلاع رسانی و آگاهی بخشی بپردازد.

وی که معتقد است جریان موسوم به اصولگرای مجلس باید از جریان اصولگرای ناب و اخلاقی انشعاب می کرد، در عین حال بر این نکته تاکید کرد که اگر جریان اصولگرای خلاق شکل گیرد یا نگیرد، بنیان گذاران این فراکسیون به عنوان "نماینده مستقل" در فضایی آزادتر و بدون قید و بند فراکسیونی مواضع خود را اعلام می کنند.

افروغ با تاکید بر اینکه اصولگرایان خلاق و نقاد، بعد از انتخابات شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس توانسته اند آزاد منش تر در همه زمینه ها ابراز نظر نمایند، ابراز امیدواری کرد رویکرد جدید آنها، به ایفای هر چه بهتر نقش انسانی و نمایندگی این افراد کمک کند.

خبرنگار "مهر" از این عضو ارشد اصولگرایان خلاق در خصوص فعالیت های آتی این فراکسیون سئوال کرد و افروغ پاسخ داد: اکنون شرایط فعالیت فراکسیون اصولگرایان خلاق وجود دارد، ولی کارها باید با تانی و تامل بیشتر و پرهیز از اقدامات عجولانه پیش برود.

رئیس پیشین کمیته فرهنگی فراکسیون اصولگرایان با تاکید بر این که پس از آغاز فعالیت های این فراکسیون به لحاظ کیفی مواضع خوب و مستقل ، حکیمانه و کارشناسی شده و با عزت و متناسب با انقلاب اسلامی و شان و شئون نمایندگی ملت اعلام خواهد شد، خاطر نشان کرد: به لحاظ کمی نیز بر خلاف اظهار نظر سران فراکسیون اصولگرایی دولتی مجلس هفتم ، استقبال خوبی از این جریان نو ظهور خواهد شد.

این نماینده، در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص فعالیت های فراکسیون اکثریت برای جلوگیری از انجام وظایف و فعالیت های فراکسیون اصولگرایان خلاق نیز گفت: اگر آنها توفیق در بروز و ظهور جریان اصولگرایی جدید که یک جریان حقیقی و خلاق و نقادانه است، داشتند، می توانند امیدوار باشند که جلوی شکل گیری و فعالیت آن را بگیرند.

جریانی که به نام اصولگرا بعد از دوم خرداد 76 شکل گرفت و تلاش های آن منجر به شکل گیری شورای شهر دوم و مجلس هفتم و دولت نهم شد، متعلق به اصولگرایان خلاق و نقاد است

افروغ که تاکید کرد اصولگرایان خلاق و نقاد با هیچ فرد و گروهی عقد اخوت نبسته اند، اظهار داشت : اصولگرایان ناب به غلبه گفتمان انقلاب اسلامی می اندیشند و امروز که بر خلاف گذشته که دعواها برون گفتمانی و لیبرالیسم همسو با سکولاریزم محور آنها بود، دعواها درون گفتمانی شده و انقلاب اسلامی بار دیگر از حاشیه به متن آمده، باید برای حفظ آن نقد درون گفتمانی جدی گرفته شود.

عضو سابق شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس هفتم در خاتمه متذکر شد: چنانچه جریان مذکور سرعقل آمده و خود را به باهنر نسپارد و یا ریاست آن فراکسیون رفتار خود را اصلاح کرده و به جای غلبه نگاه سیاسی و استفاده ابزاری از فراکسیون به عقل جمعی پایبند باشد، نیازی به شکل گیری فراکسیون جدید نیست و حرکت اصولگرایان خلاق اثر خود را خواهد گذاشت.

کد خبر 438178

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha