مهندس محمود باقری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با توجه به اینکه تاکنون اطلاعات پایه ای در زمینه محل دقیق مسیر قنات های موجود در استان تهران مشخص نشده ، به همین لحاظ اقدامات اساسی در رابطه با جلوگیری از خطرات احتمالی و فوران آب این قنات ها به ویژه در شهر تهران صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه موضوع قنات های شهر تهران از پیچیدگی و دشواری های خاصی برخوردار است ، اظهار داشت: بی توجهی به بحث قنات ها در تهران موجب شده قنات هایی که در مناطق کوهپایه ای 2 و 5 تهران موجود است ، توسط ساکنین این مناطق تغییر مسیر داده شده و اغلب به سطوح لایه های زیر زمینی هدایت شده اند و در صورتی که این قنات ها دوباره از آب اشباع شوند ، این احتمال وجود دارد که چاههای فاضلاب به ویژه در منازل این مناطق فوران کند.
مدیرکل ستاد حوادث غیر مترقبه استان تهران یادآور شد: خوشبختانه تعداد بسیار کمی قنات در هسته مرکزی شهر تهران موجود بوده و احتمال ایجاد مشکل به لحاظ فوران آب قنات ها در این مناطق بسیار کم است.
باقری ، تهیه نقشه قنات های تهران را از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اقدامی اساسی در این زمینه دانست و ابراز امیدواری کرد: مراحل مطالعاتی اصلاح مسیر قنات های موجود در شهر تهران طی سال آینده پیگیری و به مرحله اجرایی برسد.
وی همچنین به انجام مراحل مطالعاتی دو قنات ولی آباد قرچک و مشکین دشت در استان تهران اشاره کرد و گفت: طی سال جاری و با همکاری سازمان زمین شناسی کشور مراحل مطالعاتی این دو قنات آغاز شده و تاکنون به نتایج قابل قبولی در زمینه رهکشی مناطق اطراف این قنات ها و نیز انجام مراحل ژئوتکنیکی دست یافته ایم.
نظر شما