علیرضا رئیسی در گفتوگو با خبرنگار مهر از افتتاح و بهرهبرداری از ۷۰۰ پروژه بهداشتی در دهه فجر امسال خبر داد و اظهار داشت: این طرحها با اعتبار ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال در نقاط مختلف کشور اجرا شده است.
وی با اشاره به اینکه بوشهر از استانهای پیشتاز در زمینه اجرای طرح بهداشت دهان و دندان است، ادامه داد: در راستای بهداشت دهان و دندان سههزار و ۲۰۰ واحد دندانپزشکی تجهیز شده است.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: سن مناسب برای بارداری کمتر از ۳۵ سال ذکر شده است که البته با انجام مراقبتهای لازم، بارداری بالاتر از ۳۵ سال نیز هیچ مانعی ندارد.
وی از افزایش میزان بارداری در گروه سنی بالای ۳۵ سال خبر داد و اضافه کرد: یکی از سیاستهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رایگان کردن زایمان طبیعی است که در این راستا اقدامات خوبی صورت گرفته است.
تجهیز ۴۰۰ بیمارستان به اتاق زایمان
معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تجهیز بیش از ۴۰۰ بیمارستان کشور به اتاق زایمان بیان کرد: هماکنون در سطح کشور ۱۱.۴ میلیون نفر در سن ازدواج هستند که باید شرایط ازدواج آنها فراهم شود.
وی با اشاره به نقش حوادث ترافیکی در از بینرفتن بخشی از جمعیت مولد کشور، خاطرنشان کرد: میانگین سن ازدواج خانمها نسبت به یک دهه قبل چهار سال افزایش یافته است و فاصله ازدواج تا تولد اولین فرزند نیز چهار سال افزایش داشته است.
بهبود شاخصها
رئیسی با اشاره به اینکه شاخص مرگومیر مادران در اول انقلاب ۲۷۴ مرگ در صدهزار تولد زنده بوده است، گفت: با اقدامات صورت گرفته اکنون شاخص مرگومیر مادران به ۱۸.۸ مرگ در صدهزار تولد زنده رسیده است.
وی از کاهش ۱۰ برابری شاخص مرگومیر زیر پنج سال خبر داد و افزود: شاخص مرگومیر زیر یک سال از ۱۱۰ به ۱۳ تا ۱۴ مورد در هزار تولد زنده و شاخص مرگ نوزادان از بالای ۴۵ به کمتر از ۹ مورد رسیده است.
نظر شما