به گزارش خبرنگار مهر، حسین فلاح امروز در نشستی خبری به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در استانداری یزد با بیان اینکه امکانات و ظرفیت سازی های امروز میبد با قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست، اظهار داشت: میبد زمانی تنها یک مرکز بهداشت داشت اما امروز در حوزه بهداشت و درمان با حضور خیران امکانات و تجهیزاتی دارد که در مواردی در سطح کشور مشابه آن مشاهده نمیشود.
وی با بیان اینکه میبد بعد از مرکز استان بیشترین جمعیت را دارد، افزود: ۳۵ درصد کاشی و سرامیک کشور در میبد تولید می شود و ۱۴ تا ۱۵ هزار نفر از سراسر کشور در این شهرستان مشغول به کار هستند.
فارغ التحصیلان دانشگاهی عمده بیکاران میبد را تشکیل می دهند
فلاح خاطرنشان کرد: در میبد در زمینه کارگری نیروی کار نیاز داریم اما بیکارانی نیز داریم که اغلب آنها از قشر تحصیلکرده و به دنبال شغلی متناسب با تحصیلات خود هستند.
فرماندار میبد عنوان کرد: در افق سه تا چهار ساله، هر سال باید ۱۱ مدرسه در میبد ساخته شود تا مدارس میبد دو شیفته نشود و این اقدام را با همکاری آموزش و پرورش و آیت الله اعرافی امام جمعه میبد آغاز کردیم و با کمک خیران سالی ۱۱ تا ۱۲ مدرسه در این شهرستان ساخته شد.
بدیهی بودن برخی پیشرفتها را رد نمیکنیم
وی تصریح کرد: اینکه گذر زمان، تکنولوژی و ... برخی پیشرفتها را بدیهی می کند را رد نمی کنم اما برخی پیشرفت ها به واقع قابل توجه است.
فلاح در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: امسال را سال ورزش در میبد تعریف کرده ایم و اولویت و نقشه راه ما بحث ورزش بوده و تاکنون نیز حدود ۹.۵ میلیارد تومان در این زمینه هزینه شده ضمن اینکه با کمک خیران، دو سالن در شهر میبد احداث شده است.
فرماندار میبد در مورد اقدامات انجام شده در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری این شهرستان ادامه داد: در بخش میراث فرهنگی ۴ میلیارد تومان هزینه کرده ایم و بعد از ثبت جهانی یزد، بافت تاریخی میبد در اولویت بعدی است زیرا ظرفیتهای بسیاری دارد ضمن اینکه مردم نیز در این زمینه ورود کردهاند و دولت نیز خوب به میدان آمده است.
۱۴ واحد بومگردی در میبد فعال است
فلاح خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۴ واحد بومگردی در میبد فعال است، زیلو ثبت جهانی شده، تک بناهای بسیاری مرمت شد، هتل پنج ستاره احداث شده و بسیاری از اتفاقات دیگر در این حوزه رقم خورده که چشمانداز خوبی برای گردشگری این شهرستان ترسیم کرده است.
وی یادآور شد: برخی داشته های میبد نیز که مورد غفلت قرار گرفته بود، اکنون به خوبی مورد استفاده قرار گرفته به عنوان نمونه حمامی داشتیم که محل اجتماع معتادان بود اما مردم محل با مشارکت ۲۰۰ میلیون تومانی خود و جذب ۲۰۰ میلیون تومان هم از سوی دولت، یکی از شیکترین حمامهای سنتی با استخر و سونا و ... را در آن راهاندازی کردهاند که در نوع خود کمنظیر است.
میبد شهر آسیابها
فلاح از میبد به عنوان شهر آسیابها یاد کرد و اظهار داشت: ۲۴ آسیاب در این شهرستان وجود دارد که پنج آسیاب را از زیر خاک بیرون آوردیم و واقعیت این است که موقعیت اشتغال بسیار خوبی فراهم شده که باید از آن به نحو مطلوبی استفاده شود.
وی تصریح کرد: گردشگری یک فرصت و سرمایه است که ما به خوبی از آن استفاده نکردیم اما به رغم محدودیتهایی که داشتیم، دهها اثر تاریخی را از زیر خاک بیرون آوردیم و حتی خیران نیز در این زمینه ورود کردهاند و امیدواریم بتوانیم با کمک خیران، مردم و بخش خصوصی شرایط خوبی را در سطح شهرستان میبد هم به لحاظ اشتغالزایی و هم به لحاظ درآمدزایی فراهم کنیم.
بافت تاریخی میبد در انتظار جهانی شدن
فرماندار میبد ادامه داد: میبد اولین شهری است که همه بافت تاریخی آن در فهرست آثار ملی قرار گرفته و یک سوم از سه هزار و ۶۰۰ هکتار بافت شهری که داریم، تاریخی و بخشی از آن نیز فرسوده است و البته در کنار بافت تاریخی میبد، بافت تاریخی ندوشن و بفروئیه نیز ویژگیهای منحصر به فردی دارند.
فلاح تصریح کرد: اگر بخواهیم بافت تاریخی را رها کنیم و از مالکان آنها در مرمت و بازسازی حمایت نکنیم، این بافت را از دست خواهیم داد.
افتتاح ۱۹ پروژه شاخص در دهه فجر
وی در بخش دیگری از سخنان خود از افتتاح پروژههای متعدد در ایام دهه فجر در میبد خبر داد و گفت: ۱۹ پروژه شاخص با ۱۰۳ میلیارد تومان اعتبار عمرانی و ۱۷۰ میلیارد تومان هزینه بخش خصوصی در دهه فجر افتتاح می شود که با افتتاح این پروژهها برای بالغ بر ۳۷۰ نفر اشتغالزایی می شود.
فلاح عنوان کرد: با توجه به اینکه بیشتر بیکاران ما فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند، در زمینه های دیگر مشکل بیکاری نداریم.
امید به راهاندازی مسیر ورزنه ـ ندوشن تا پایان سال آینده
وی در مورد راه ورزنه ـ ندوشن که راه یزد به اصفهان را ۷۰ کیلومتر نزدیک می کند، افزود: کل ابنیه مسیر ندوشن ـ ورزنه احداث شده و امیدواریم با پولی که به این پروژه اختصاص می یابد، تا پایان سال آینده مسیر ورزنه به سمت ندوشن به بهره برداری برسد.
به گزارش مهر، شهرستان میبد با جمعیت ۱۰۲ هزار نفری در فاصله ۴۵ کیلومتری از مرکز استان یزد قرار گرفته است.
نظر شما