دکتر عزیزالله معماریانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: شاخص ها و ساز و کارهای اجرایی انتخاب 20 دانشگاه برتر دنیا در اجلاس سه روزه رتبه بندی دانشگاه های جهان اسلام مشخص شد. کیفیت کار تحقیقاتی و خروجی پژوهش، کیفیت آموزش و شاخص های ارتباط بین المللی دانشگاه ها، همچنین اثرات اجتماعی و اقتصادی که دانشگاه ها به جای می گذارند به عنوان شاخص های رتبه بندی دانشگاه های جهان اسلام در نظر گرفته می شوند.
وی اظهار داشت: تعداد و کیفیت مقالات تحقیقاتی، فعالیت های علمی فارغ التحصیلان دانشگاه ها، اختراعات و قراردادهای دانشگاه با شرکت ها و سازمان های خارج از دانشگاه و جوایز بین المللی از مهمترین شاخص های پژوهشی برای انتخاب دانشگاه های برتر اسلامی است.
رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی گفت: نسبت رشد دانشجویان تحصیلات تکمیلی، نسبت استاد به دانشجو، نسبت استاد با مدرک دکتری و تعداد دانشجویان و اساتید خارجی نیز ملاک های برتر آموزشی برای رتبه بندی هستند.
وی اضافه کرد: تبادل استاد و دانشجو با دانشگاه های خارج از کشور، تعداد پارک های علم و فناوری و مراکز رشد و همچنین اختراعات و برنامه های کارآفرینی نیز در انتخاب دانشگاه ها مد نظر قرار می گیرند.
معماریانی در خصوص ساز و کارهای اجرایی انتخاب 20 دانشگاه برتر اظهار داشت : موسسه پژوهش و برنامه ریزی تا یک هفته آینده پایگاه اطلاعات و سیستم رتبه بندی با توجه به شاخص های تعیین شده راه اندازی می کند و در اختیار مرکز مطالعات آمار و اقتصاد سازمان کنفرانس اسلامی در ترکیه قرار می دهد.
وی اضافه کرد: همزمان با این موضوع دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی نامه ای را برای معرفی رابط هر کشور برای رتبه بندی ارسال می کند. رابطین نیز از دانشگاه ها می خواهند تا یک ماه آینده اطلاعات را به مرکز مطالعات آمار و اقتصاد سازمان کنفرا نس اسلامی ارائه دهند.
رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی گفت: نتایج اولیه به طور آزمایشی 20 فروردین ماه در اختیار افراد و مراجع ذیربط قرار می گیرد و نتایج نهایی انتخاب 20 دانشگاه برتر جهان اسلام در اجلاس خرداد ماه وزرای علوم در پاکستان اعلام می شود.
وی ادامه داد: تا اواخر پاییز سال آینده نیز نتایج رتبه بندی تکمیل شده و اقدامات لازم برای حمایت از 20 دانشگاه تعیین شده به منظور قرار گرفتن در لیست 500 دانشگاه برتر دنیا انجام می شود.
معماریانی با اشاره به جامع سازی تولیدات علمی دانشگاه ها با دانشگاه های علوم پزشکی در ایران گفت: در حال حاضر دانشگاه هایی مانند تهران و شهید بهشتی با دانشگاه های علوم پزشکی خود تفاهم نامه ای مبنی بر هماهنگ عمل کردن و ارائه آثار علمی خود با نام یک دانشگاه منعقد کرده اند که این خود گام موثری در ارتقاء رتبه علمی این دانشگاه ها خواهد داشت.
نظر شما