به گزارش خبرنگار مهر، مهناز ملانظری امروز در نشست رؤسای دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی با موضوع هم اندیشی دانشگاه و دولت در شرایط تحریم گفت: ارتباط صنعت و دانشگاه و نقش دولت در این زمینه نقش اصلی است که امروز به آن میپردازیم.
وی افزود: رسالت دانشگاهها ابتدا حل مشکلات جامعه بوده و امروز که در شرایط تحریم قرار داریم نقش دانشگاهها پررنگتر است.
ملانظری گفت: ما میتوانیم عوارض تحریم را نقطه مثبت و فرصت برای کشور تلقی کنیم. ما به دنبال کم رنگ کردن هزینههای تحریم هستیم و دانشگاهها در این زمینه نقش مثبتی داشته و میتوانند شرایط را به نفع کشور تغییر دهند.
رئیس دانشگاه الزهرا ادامه داد: تهدیداتی که امروز در شرایط تحریم با آن مواجه هستیم، دانشگاهها میتوانند آن را به فرصتهای بزرگ تبدیل کنند. دانشگاهها این باور را دارند که در این شرایط آماده هستند راهکار عملی ارائه دهند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود یادآور شد: باید در شرایط تحریم به آسیبهای روانی و اجتماعی ناشی از تحریم توجه کنیم و دانشگاهها میتوانند در این زمینه نیز تأثیرگذار باشند.
ملانظری گفت: تحریمها علاوه بر فشار اقتصادی، بیکاری، از هم گسیختگی روانی و اجتماعی نیز ایجاد میکنند که با نگاه روان شناختی در دانشگاهها میتوان برای آن راهکار داد.
رئیس دانشگاه الزهرا اظهار داشت: پیشنهاد میکنم دبیرخانه مرکزی برای ارتباط با صنعت در دانشگاهها شکل بگیرد. همچنین اندیشکده برای کار در حوزه علوم انسانی ایجاد شود و در این شرایط روحی و روانی که از تحریم ناشی شده، دانشگاه الزهرا میتواند راهکار لازم را ارائه دهد.
ملانظری با بیان اینکه در چند محور میتوانیم تحریم ها را از بین ببریم گفت: تمرکز روی بحث توانمندیها و تمرکز روی آموزش کاربردی اهمیت دارد در شرایط تحریم تنها مسائل اقتصادی آسیب زا نیستند بلکه آموزشها هم اهمیت دارند.
رئیس دانشگاه الزهرا ادامه داد: دانشگاهها در ارتباط با صنعت کم کاری نکردند و حتی در سالهای اخیر با پشتیبانی وزارت علوم نشان داده شد که کارها به خوبی پیش میرود.
نظر شما