۷ شهریور ۱۳۹۸، ۱۴:۲۸

یادداشت تولیدکننده نرم افزار فرهنگ زبان فارسی - عربی درسوریه

فارسی، زبان سخاوت و بلاغت است

فارسی، زبان سخاوت و بلاغت است

ریاض الصیاد، تولیدکننده نرم افزار فرهنگ زبان فارسی - عربی درسوریه که زبان فارسی را در رایزنی فرهنگی ایران در سوریه آموخته است، طی یادداشتی گفت؛ زبان شیرین فارسی، زبانی پرسخاوت و بلاغت است.

خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ

ریاض الصیاد، فارسی آموز و تولیدکننده نرم افزار فرهنگ زبان فارسی - عربی درسوریه که زبان فارسی را در رایزنی فرهنگی ایران در سوریه آموخته است، یادداشت را نوشت و در آن از شیرینی زبان فارسی سخن‌ها گفت. ریاض الصیاد در مقدمه فرهنگ زبان و راهنمای استفاده از آن می‌نویسد: پس از سپری کردن مدتی نه چندان کوتاه در یادگیری زبان فارسی، متوجه شدم زبان فارسی ،زبان شیرین و سخاوتمندی است چرا که فضاهای متنوعی از اندیشه و علم را به روی علاقه‌مندانش می‌گشاید .

علت تهیه این فرهنگ لغت

 پس از سپری کردن مدتی نه چندان کوتاه در یادگیری زبان فارسی، متوجه شدم زبان شیرین و سخاوتمندی است چرا که فضاهای متنوعی از اندیشه و علم را به روی علاقهمندانش می‌گشاید. علاقه‌مندان به این زبان غرق در دریای بلاغت و لحن و آوای آن می‌شوند و می‌توانند علوم و دانش‌های متعددی را به وسیله آن بخوانند، همانند لسان الغیب خواجه حافظ شیرازی و سؤال‌هایی که اندیشه انسان را برمی‌انگیزد و خواننده را به باغ «گلستان» سعدی می‌برد و باعث می‌شود که در معانی اشعار وی محو شود. سپس با این زبان با خیام آشنا می‌شود و با قطار تبریزی به همراه مولانا، به حلب، بغداد، قونیه و دمشق سفر می‌کند و با چنین سفری شاهد شکل گیری مبانی عشق می‌شود.

این امر باعث شد من بار مسئولیت سنگینی را نسبت به این زبان دوست داشتنی احساس کنم. بنابراین سعی کردم جهت ادای این دین، لغتنامه الکترونیکی فارسی عربی را با کمک گرفتن از منابع متعددی که اساتید زبان فارسی در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سوریه، برایم فراهم آوردند، برنامه ریزی و تهیه کنم. این لغتنامه می‌تواند برای فارسی دوستان و فارسی آموزان مفید واقع شود، مخصوصاً در حین سفر یا کار و....

نسخه اول این لغت نامه ۱۶۵۰۰ واژه به اضافه ۷۳۰۰ مثال (جمله) جهت توضیح چگونگی استفاده از این واژه‌ها را شامل می‌شود. البته جهت تهیه این برنامه، در حدود ۵۰۰ ساعت وقت صرف کرده‌ام. بی شک ضرورت تهیه چنین لغت نامه‌ای برای من روز به روز بیشتر محسوس می‌شد و در من انگیزه و رغبت بیشتری جهت انجام این کار را ایجاد می‌کرد.

امیدوارم دوستان فارسی آموز، خصوصاً فارسی آموزانی که در مراحل اولیه درس می‌خوانند، بتوانند از این لغت نامه استفاده کنند. البته امیدوارم که این کار توسعه یابد و هر کسی که می‌تواند در این زمینه، مرا یاری کند ، تا بتوانم با کمک آنان، این لغت نامه را گسترش دهم و از افکار و نظرات آنان بهره ببرم.

 مراحل بعدی کار

۱-  افزایش تعداد جملات به ۱۵۰۰۰ جمله ( این جمله‌ها هم اکنون موجود هستند، فقط باید وارد برنامه شوند.)

۲-  افزایش تعداد واژگان تا حدود ۲۰۰۰۰ واژه (این واژه‌ها هم اکنون موجود هستند، فقط باید وارد برنامه شوند.)

۳-  جست‌وجوی موضوعی واژه‌ها (سیاسی، پزشکی، نظامی، قانونی، رسانه‌ای، دینی، گردشگری، رایانه‌ای، مهندسی)

کد خبر 4705684

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha