به گزارش خبرنگار مهر، نیره پورملایی، پیش از ظهر امروز در دهمین نشست برخط خانه مطبوعات استان یزد با مدیران استانی با ابراز تأسف از آتشسوزی در جنگلهای زاگرس و بیان اینکه جبران خسارات آن به این سادگیها ممکن نیست، اظهار داشت: عامل ۹۰ درصد آتش سوزیها انسانی است و عدم توجه انسان در این عرصهها سبب شده تا شاهد افزایش آتش سوزی باشیم.
وی با اشاره به افزایش پوشش گیاهی در جنگلها به دنبال افزایش بارندگی همچنین گرمای شدید هوا و قابل اشتعال شدن این پوشش افزود: محافظت از جنگل باغ شادی از دغدغههای محیط زیست استان یزد است و در همین راستا اقدامات پیشگیرانه ای نیز انجام شده است.
پورملایی بر توجه جدی و همکاری مردم در حفاظت از این جنگل تاکید کرد و گفت: مردم باید ضمن آموزش، دیدگاههای حفاظتی داشته باشند و تلاش کنند در این عرصهها اقدام به روشن کردن آتش نکنند یا اگر آتشی برافروخته شد، حتماً از خاموش شدن آن اطمینان حاصل کنند.
مدیرکل محیط زیست استان یزد عنوان کرد: حتی بطری پلاستیکی و انعکاس نور خورشید در آن میتواند به آتش سوزی منجر شود بنابراین مردم از رها کردن هرگونه زباله و پسماند در طبیعت به جد خودداری کنند.
کمبود جدی امکانات در صورت بروز آتشسوزی در جنگلهای یزد
وی با تاکید بر اینکه با کمبود جدی امکانات در صورت بروز آتش سوزی مواجه هستیم، بیان کرد: تلاش ما انجام اقدامات پیشگیرانه از جمله ایجاد آتشبر در جنگل باغ شادی است.
پورملایی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد گونههای جانوری در معرض خطر انقراض در استان یزد اظهار داشت: توجه محیط زیست به حفظ و بقای تمام گونههای جانوری است اما از آنجا که گونههایی همچون هوبره و یوز آسیایی در معرض خطر انقراض هستند، توجه ویژه ای به آنها معطوف است.
وی در مورد حفاظت از یوز آسیایی عنوان کرد: حفاظت از یوز آسیایی موضوع استانی نیست بلکه در مورد این گونه در سطح ملی تصمیم گیری میشود و ما نیز تابع تصمیمات ملی هستیم.
پورملایی ادامه داد: یزد، خراسان شمالی و سمنان تنها زیستگاهها و قلمرو یوز آسیایی به شمار میروند اقداماتی نیز برای تکثیر و پرورش این گونه در سمنان انجام شده که نتایج آن را نیز در صورت موفقیت در یزد شاهد خواهیم بود.
تخریب زیستگاه و تصادف تهدیدات جدی برای یوز آسیایی
وی، مهمترین خطری که در حال حاضر یوز آسیایی را در استان یزد تهدید میکند، تخریب زیستگاه اعلام کرد و گفت: حتی اگر ناچار به جاده کشی در زیستگاه یوز باشیم، میتوانیم با رعایت برخی استانداردها، از تلف شدن این گونه در تصادفات جلوگیری کنیم.
مدیرکل محیط زیست استان یزد در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه صنایع استان یزد در حال حاضر تا چه میزان با استانداردهای محیط زیست منطبق هستند، اظهار داشت: رعایت استانداردها توسط صنایع مقطعی است اما در حال حاضر ۹۰ درصد صنایع فولادی مستقر در اشکذر که از مهمترین صنایع استان به شمار میروند و میتوانند جزو آلاینده ترینها باشند، استانداردهای محیط زیست را رعایت میکنند.
تلاش برای حفظ استانداردهای محیط زیست در کنار توسعه صنایع
پور ملایی تصریح کرد: برخی صنایع که ماهیت آنها آلاینده است همچنین صنایع کاشی و سرامیک، فاصله زیادی با استانداردهای زیست محیطی دارند که تلاش ما کاهش آلایندگی آنهاست.
وی تاکید کرد: تلاش ما این است که هم استانداردها رعایت شود و هم بتوانیم با رعایت شاخصهای مدنظر محیط زیست، صنایع استان را توسعه دهیم.
به گزارش مهر، وضعیت معادن وجود در مناطق حفاظت شده محیط زیست، مدیریت زیستگاهها، چالشهای زیست محیطی یزد، صدور پروانه شکار، وضعیت محیط بانان و … از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست خبری بود که به مناسبت روز جهانی محیط زیست برگزار شد.
نظر شما