۴ شهریور ۱۳۹۹، ۲۰:۰۱

یک مقام مسئول در وزارت علوم خبر داد:

ورود، نظارت و ارزیابی وزارت علوم به بخش پژوهشی و فناوری

ورود، نظارت و ارزیابی وزارت علوم به بخش پژوهشی و فناوری

رئیس مرکز نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم گفت: تاکنون بیشتر بحث نظارت و ارزیابی را در محدوده مؤسسات آموزشی داشتیم و الان زمان آن آغاز شده که به بخش پژوهشی و فناوری هم ورود پیدا کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، غلامعلی منتظر رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در دهمین نشست هیئت‌های نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت که با حضور دکتر غلامی وزیر علوم، رؤسای هیئت‌های نظارت استانی، دبیران، مدیران نظارت و ارزیابی زیرنظام های آموزشی، مدیران دفاتر نظارت و ارزیابی دانشگاه‌های دولتی برگزار شد، با اشاره به این که چرخه سیاست گذاری سه بخش اصلی دارد گفت: سیاست گذاری و برنامه ریزی، پشتیبانی و نظارت و ارزیابی تضمین کننده کیفیت در چرخه سیاست‌گذاری به شمار می‌رود.

منتظر در این نشست که امروز (سه‌شنبه) با محوریت "نظارت بر آموزش‌های الکترونیکی و ارتقای کیفیت آن، به صورت وب کنفرانس در تالار شهدای جهاد علمی این وزارت برگزار شد، اظهار داشت: حوزه سیاست گذاری و برنامه ریزی که مبتنی بر نیازهای کشور و نیز آینده نگاری صورت می‌پذیرد باید دارای اهداف تعریف شده باشد.

وی ادامه داد: پس از این گام و در مرحله اجرایی بحث حمایت و پشتیبانی مطرح می‌شود که به عنوان مثال اگر قرار است در برنامه پنج ساله ششم شاخص استاد به دانشجو به عددی برسد این امر مستلزم تأمین هیات علمی و منابع مالی مناسب است که همگی در حوزه پشتیبانی مطرح می‌شود و مرحله آخر این چرخه، نظارت و ارزیابی است که اصلاح کننده مسیر و تضمین کننده کیفیت می‌باشد.

وی افزود: در بحث بهبود و ارتقای کیفیت، دو واژه اصلی «نظارت» و «ارزیابی» مطرح می‌شود. نظارت ناظر بر پالایش فرایندهای جاری و اصلاح آنهاست و ارزیابی ناظر به بررسی عملکرد و تطابق آن با اهداف برنامه ریزی شده است. تلاش مرکز نظارت و ارزیابی، توجه به این دو بال به طور همزمان است تا به کمک آن، امکان ارتقای کیفیت پدیدار شود.

وی گفت: برای ورود به بحث ارزیابی در محیط‌های علمی ما نیاز داریم تا هیئت‌های نظارت و ارزیابی و مدیران دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها با مبانی این موضوع آشنا شوند لذا کارگاه‌هایی را به شکل وبینار در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشگاه‌ها برگزار خواهیم کرد.

منتظر ادامه داد: نکته مهم دیگر این است که ما تاکنون بیشتر بحث نظارت و ارزیابی را در محدوده مؤسسات آموزشی داشتیم و الان زمان آن آغاز شده که به بخش پژوهشی و فناوری هم ورود پیدا کنیم و طبعاً در این محیط‌ها دست ما به سوی هیئت‌های نظارت و ارزیابی دراز است تا با بهره مندی از دانش، خبرگی و تان اجرایی همکاران عزیزمان در هیئت‌ها و در استان‌ها بتوانیم پهنه گسترده نظام علمی کشور را در بخش آموزشی، پژوهشی و فناوری رصد و ارزیابی کنیم.

منتظر خاطرنشان کرد: سیاست مرکز نظارت و ارزیابی در دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز فناوری پیگیری موضوع نظارت و ارزیابی با دو هدف اصلی است: هدف نخست بازخورد دادن به مؤسسات است که آنها را مطلع کنیم که از چه نقاط ضعف و قوتی برخوردار هستند و هدف بعدی اصلاح و بروزرسانی سیاست‌ها و مصوبات درون ستاد است که در این راه هیئت‌های نظارت و ارزیابی و مدیران نظارت و ارزیابی دانشگاه‌ها می‌توانند کمک شایانی را برای تحقق این اهداف داشته باشند.

رحیم صفری معاون مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم نیز در گزارشی با اشاره به ارزیابی تجربه آموزش‌های غیر حضوری در دوره همه گیری بیماری کووید ۱۹ گفت: در این مسیر گام‌های اجرایی شامل تدوین پرسشنامه ویژه دانشجویان، استادان و دانشگاه‌ها، پیاده سازی پرسشنامه‌ها، جمع‌آوری و پالایش داده‌ها و تهیه گزارش‌های توصیفی و تحلیلی بود که این فرایند در اردیبهشت ماه آغاز و ۳۶۵ دانشگاه در این طرح مشارکت کردند.

وی در خصوص ابعاد آمادگی دانشگاه‌ها جهت آموزش‌های غیر حضوری گفت: بررسی زیر ساخت‌های ارتباطی، آمادگی منابع انسانی، آمادگی ساختاری و آمادگی زیرساخت اطلاعاتی از ابعاد این بررسی بود.

کد خبر 5008457

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۲۳:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۴
      0 0
      موسسات پژوهشی خصوصی ورشکستن. چون مثل شرکت تجاری باهاشون برخورد میشه و برای هر قرارداد بیمه و مالیات سنگین ازشون میگیرن. خود وزارت علوم میگه برید شرکت دانش بنیان تاسیس کنید به نفع تونه.