۶ مهر ۱۳۹۹، ۹:۲۳

گلستان تجلی‌گاه وحدت اقوام

دفاع مقدس تبلور عملی برادری دینی/همدلی ها در جنگ نمایان بود

دفاع مقدس تبلور عملی برادری دینی/همدلی ها در جنگ نمایان بود

گرگان- همه اقشار کشور در دفاع مقدس نقش داشته و اهل سنت و قوم ترکمن گلستان هم هر آنچه از سرمایه مادی و معنوی داشتند در حمایت از کشور به کار گرفتند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- اعظم محبی: از مهم‌ترین ویژگی‌های دوران دفاع مقدس حضور همه اقشار و گروه‌ها با هر رنگ و نژاد و قوم در یک سنگر بود که به ندای رهبر خود لبیک گفته و در راه دفاع از خاک وطن شتافتند.

هشت سال دفاع مقدس با حضور هماهنگ همه اقشار مردم همراه بود و حفظ و حراست از ارزش‌ها مهم‌ترین هدف تلقی می‌شد.

همه گروه‌ها و از همه سنین بودند و بسیج عمومی شکل گرفت و در این راه ترکمن‌ها و اهل سنت گلستان هم حضور فعال داشتند و با سرمایه‌های مادی و معنوی خود وارد میدان شده تا به تکلیف خود عمل کنند.

صحنه‌های ماندگاری از ایثار، شهادت، شهامت و شجاعت قوم ترکمن در جبهه حق علیه باطل خلق شد و تعداد شهدای این قوم خود گویا این مسأله است.

طبق گفته محمدعلی طالع زاری، معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان این استان ۵۲۰ شهید، هزار و ۲۶۴ جانباز و ۲۹۶ آزاده اهل سنت تقدیم کرده است.

همه همدل و یک صدا بودند

جانباز ضایعه نخاعی ترکمن به خبرنگار مهر گفت: در زمان جنگ همه با هم همدل و یک صدا بوده و برای کسی فرقی نمی‌کرد که دیگری از چه قومیتی است.

جمعه قلی ایمر افزود: همه با هم برابر و برادر بوده و برای دفاع از وطن در جبهه حضور یافته و از یکدیگر حمایت می‌کردند.

وی با بیان اینکه در جبهه‌ها سخنی از سنی و شیعه نبود، ادامه داد: هدف یکی بود و همه باید در مقابله با دشمن از کشور دفاع می‌کردند.

ایمر اضافه کرد: قومیت و رنگ و نژاد در دوران جنگ معنا نداشت و هدف جنگیدن با بعثی‌ها و صدام بود لذا سنی‌ها هم مانند دیگر اقوام کشور حضور پررنگ و اثرگذار داشته و در دفاع از کشور کوتاهی نکردند.

احساس تکلیف و دفاع از ارزش‌ها

امام جمعه اهل سنت بندرترکمن هم در خصوص حضور ترکمن‌ها و اهل سنت گلستان در هشت سال دفاع مقدس به خبرنگار مهر گفت: در هشت سال دفاع مقدس وقتی دشمنان نظام اسلامی و انقلاب به میهن ایران حمله کردند همه احساس تکلیف و وظیفه کرده تا در مقابل همه تعدی‌ها و تجاوزهای دشمن بایستند و از میهن و ارزش‌های خود دفاع کنند.

داوود آخوند بلکفه افزود: زمانی که دشمن به ایران حمله کرد، مردم مسلمان و غیرمسلمان با هر فکر و اندیشه که در داخل کشور زندگی می‌کردند، احساس تکلیف کرده تا از خاک وطن دفاع کنند.

وی ادامه داد: پیامبر (ص) فرموده است که «دوست داشتن وطن قسمتی از ایمان است» بنابراین حفظ و حراست از ارزش‌ها مورد توجه مردم بود.

بلکفه تأکید کرد: همه اقوام و مذاهب در کنار هم و با هم با اطاعت پذیری از دستورات امام راحل، لبیک گویان به جبهه‌های جنگ و جهاد روانه شده و جوانان داوطلبانه به میدان نبرد می‌شتافتند.

وی با بیان اینکه برخی که توان حضور در جبهه را نداشتند، در پشت جبهه فعالیت می‌کردند، گفت: اهل سنت هم مانند برادران تشیع با اعتقاد به اینکه دفاع از وطن رسالت انسانی است در میدان نبرد مشارکت چشمگیر داشتند و مطیع فرمان رهبری بودند لذا با احساس تکلیف همه توان خود را در طبق اخلاص گذاشتند و برای دفاع از وطن به میدان جنگ رفتند و با نثار خون خود از میهن دفاع کردند.

در هشت سال دفاع مقدس هر قوم با هر اندیشه‌ای برای دفاع از خاک وطن احساس تکلیف کرد و به میدان نبرد شتافت امام جمعه اهل سنت بندرترکمن افزود: جوانان زیادی در راه حفاظت و حراست کشور شهید شده و اسیران و ایثارگران زیادی در این راه تقدیم شده است لذا هم اکنون وظیفه سنگینی بر عهده ما قرار دارد.

وی بیان کرد: افراد زیادی رفتند تا خاک وطن حراست و حفاظت شود و امروز بر ما است که قدر آنچه را که داریم بدانیم و از آن حفاظت کنیم.

بلکفه با تأکید بر اینکه معرفی ارزش‌های نظام و زنده نگه داشتن یاد شهدا و دستاوردهای دفاع مقدس و حفظ و حراست از ارزش‌ها، تکلیف همه انسان‌ها است، افزود: اهل سنت با نظام اسلامی احساس غربت نکرد و آنچه را در وظیفه شرعی و دینی خود می‌دانست در اطاعت از امام راحل به میدان نبرد برد بنابراین می‌بینیم که امروز شهدا، ایثارگران و جانبازان زیادی را تقدیم کشور کرده است.

امام جمعه اهل سنت بندرترکمن گفت: امروز هم در عرصه‌های مختلف و جهاد و مقاومت مانند دوران دفاع مقدس در کنار هم ایستاده ایم و پشت رهبری خواهیم بود.

نقش فعال ترکمن‌ها در دفاع مقدس

نویسنده گلستانی ترکمن هم به خبرنگار مهر گفت: اهل سنت در دفاع مقدس نقش بسیار فعالی داشته و همه در یک سنگر در کنار هم بودند.

موسی جرجانی افزود: در جنگ بحث شیعه و سنی مطرح نبود و ترکمن‌ها هم در جبهه و هم پشت جبهه نقشه بسیار قابل توجهی داشتند و تعداد شهدا و جانبازان و آزادگان هم این امر را تأیید می‌کند.

وی ادامه داد: در بخش کمک رسانی ترکمن‌ها و اهل سنت بسیار فعال بوده و منطقه گرگان و دشت و آق قلا در این حوزه نمونه بود.

این نویسنده گلستانی دفاع مقدس که ۱۰ جلد کتاب در مورد حضور ترکمن‌ها در دفاع مقدس نوشته است، ادامه داد: بسیار هستند خانواده‌های ترکمنی که دو یا چند شهید و جانباز دارند و در عملیات مختلف حضور پررنگ داشتند.

وی اضافه کرد: یکی از خاطرات ماندگار دفاع مقدس در صحرای ترکمن انتظار ۱۰ ساله یک دختر ترکمن برای نامزد خود بود که بعد از ۱۰ سال همسرش از اسارت آزاد شد.

جرجانی از «آخوند ابوبکر اونق» به عنوان اولین روحانی شهید اهل ترکمن نام برد و گفت: وی که در سال ۱۳۶۵ به شهادت رسیده به عنوان شهید شاخص استان معرفی شده است.

اهل سنت در دفاع از وطن از هیچ چیز کم نگذاشتند

این پژوهشگر قوم ترکمن با بیان اینکه گلستان الگوی وحدت اسلامی است، اضافه کرد: اهل سنت در دفاع از وطن از هیچ چیز کم نگذاشتند و هر بار که ندای رهبر انقلاب را شنیدند برای کمک رسانی و نبرد در جبهه‌های حق شتافتند.

همه اقشار کشور در دفاع مقدس نقش داشته و جنگ سن و سال، صنف و گروه، باسواد و بی سواد و غیره نشناخت و همه مردم آن را درک کرده و همه طبقات اجتماعی و سطوح در جنگ سهیم و شریک شدند.

تجربه ارزشمند هشت سال دفاع مقدس و حضور و مشارکت همه اقوام می‌تواند الگویی برای جامعه و نسل امروز باشد تا با توجه به آن در برابر مشکلات بایستند.

کد خبر 5033657

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha